Na jak długo wystarcza rozmiar ciuszków 62?

Mój urodził się mając 51cm i 56 były na niego wręcz za duże, ale już jak miał 1,5 miesiąca wyrósł z 62 :) myślę, że przyda się więcej rozmiaru 68 i 72 :)

Nie ma co kupować bardzo dużo ciuszków, dzieciaczki szybko wyrastają. Wszytko zależy jak dziecko przybiera. Rozmiarówka też jest różna, na przykład: h&m ma większe ciuszki, Zara za to mniejsze. My 4,5 miesiąca nosimy już 74, a z h&m 68 :) 62 chyba nam starczyło do 3 mscy

To wszystko to sprawa indywidualna. Na sam początek proponuję po 3-4 body w rozm. 56. Jak będą dobre to można zawsze dokupić.

Ja urodziłam córkę 51 cm. Rozmiar 56 na niej wisiał. Mąż stawał na głowie, aby na szybko kupić rozmiar 50. I uwaga! Ten rozmiar nosiła 1,5 miesiąca! Rozmiar 56 nosiła 2 lub 3 miesiące. Na 9 miesięcy miała rozmiar 62. Teraz ma 1,5 roku i dopiero powoli przechodzimy z 74 na 80. Młoda jest po prostu mega drobna i tyle... 

Moja się urodzila 54 cm. Ale szybko wyrosła z 56. Ale wiaodmo rozmar rozmiarowi nie równy

Mój synek urodził się z długością ciała 60 cm, więc od razu wskoczył w 62, bo te na 56 były za małe. I nosił je miesiąc, później wskoczyliśmy w 68, a jak miał 3 miesiące już miał niektóre ubranka na 74...

A zaś córcia 30.10 skończyła miesiąc i już ubieramy ubranka na 62, bo zdecydowana większość na 56 jest za mała, a urodziła się z długością ciała 53 cm.

Mój synek jak się urodził miał 54 cm. w ciuszkach na 56 chodził gdzieś do 6 tygodnia, ale był bardzo chudziutki i drobniutki. Poźniej 62 i praktycznie w przeciągu 2 tygodni wchodził w 68. ;) U nas jest duży problem z ulewaniem wiec bywają dni, ze przebiegam go nawet po 7-8 razy, ale gdyby nie to, to myśle, ze smialo mogłabym miec przynajmniej o polowe mniej ubranek w danym rozmiarze ;p. Mam ok. 50 bodziaków, 7 par spodenek, 8 pajacyków i mnóstwo chustek ;p. Pozostałe elementy garderoby typu kurtki, bluzy, sweterki, kombinezony zimowe od 1 do 3 sztuk ;p

U nas rozmiary 50, 56, 62 wystarczały na około 4-5tygodni. Dość długo synek nosił rozmiar 68, obecnie mając 4,5 miesiąca nosi 74/80 (głównie h&m), choć zauważyłam, że między bodziakami 74/80 praktycznie nie ma różnicy - ale to też zależy od kolekcji, modelu i materiału (niektóre są bardziej elastyczne i łatwiej się je ubiera).

U nas r. 50 starczyło na kilka dni. 52 na jakiś tydzień. Później 56 na około 3 tygodnie. 62 na kolejny miesiąc. W 3 miesiacu przeszlo z 62 na 68. Niektore 68 są jeszcze za duże. Zalezy z jakiej firmy. 

Dzieci na początku szybko rosną więc tych najmniejszych ciuszków nie ma co dużo kupować 

Moja corka ma 2 miesiące i od urodzenia  nosi jeszcze rozmiar 56 ;)

Malwina a jak się urodziła ile miała?

DariaMamaMai a jak długa była Twoja córcia?

Moja córeczka rozmiar 56 nosiła do końca 2 miesiąca i jeszcze niektóre nosi :) teraz ma 3,5 miesiąca i nosi 62 :) 

No niestety rozmiarowi są tak różne że ciężko się połapać. 

To prawda, każda firma ma inną rozmiarówkę. 

Rozm. 50 to wogole nie kupowałam a 56 mamy do tej pory a córeczka ma 6 tyg i myślę że przez najbliższe 2 tyg nie przejdziemy jeszcze na 62 chociaż zależy jeszcze od firmy produkującej ubranka bo niektóre 62 są nawet w miarę już. Wiadomo że dziecko szybko rośnie i nie ma co szaleć z zakupami tych najmniejszych ciuszków ale ja jednak trochę ich mam bo nie lubię znowu jak dziecko ma za duże ubranko i w nim ginie 

Ja nawet nie brałam pod uwage rozmiaru 50

Moja pierwsza córka ledwo wchodziła w 62.urodzila się mając 58 i szgbko wyskoczyła w 68/74

No i fakt wszystko zależy od firmy. Mój młody nosi już 98 a ma spodnie na 12 Mc i są dobre. 

Patrycja. Niedopytalska a ile długości miała Twoja córcia? Bo między naszymi pannami jest chyba jeden dzień różnicy nie? 

Ja mam kilka par body z Lidla w rozmiarze 50/56, które do dziś są dobre dla córeczki. Też nie kupowałam rozmiaru 50 ale u mnie akurat by się przydał, bo córeczka urodziła się o długości 52 i w rozmiarze 56 się topiła.