DorFryt a Ty i Tatuś jesteście wysocy? bo mi się wydaje że Kacper tez wolno rośnie a niby ja i mój mąż wysocy jesteśmy, Kacper nadal czasami nosi 0-3 a ma prawie 4
Ja mam 1,60 m a mąż jest wysoki. Ale jako dziecko mieściłam się w centylach, byłam zawsze gdzieś bliżej środka. A mały jest poniżej centyli wzrostu a jak się urodził miał 52cm.
Natomiast rodzina męża, jego rodzice, siostry są mojego wzrostu. Chłopaki dopiero w średniej szkole nadrobili cm, no i mąż opowiadał, że oni zawsze byli najmniejsi w klasie. Więc pewnie synek też podskoczy ze wzrostem w szkole średniej.
to u mnie Kacper między 10-25 czyli nie jest najgorzej, mam nadzieję że niedługo podskoczy bo taki mały kurdupelek z niego
My kupiliśmy tylko kilka par, ponieważ cała rodzina nam mówiła, że dziecko rośnie strasznie szybko. Z racji tego, że córka miała poniżej 50 cm przy urodzeniu, rozmiaru 56 używaliśmy chyba po 2-gim miesiącu. Starczyły na krótko
my nadal na 62, czasami 68. a ma 4 miesiace
Dzieci rosną w różnym tempie
Nie kupuj dużo bo każde dziecko rosnie w swoim tempie a jak zauważysz ze zaczyna brakować to dokupisz wystarczy śmiało z 5 par bodow czy tam wolisz pajacykow.moja córka ma skończone 4 miesiące i zakladam jej 68 a niektóre body jeszcze 62 to tez zalezy od rozmiarowki w 5 10 15 np są dziwne rozmiary 68 mam sukienke to jak na pół roczna dziewczynke a z kolei na chrzest brałam 62 to było w sam raz a chrzcilam w wieku 2 miesięcy
Wszystko zależy od firmy bo rozmiar rozmiarowi nie równy
Madziu zapytaj sie swojego smya w brzuszku jak szybko zamierza rosnąć to bedzie pewnie najrzetelniejsza odpowiedź
Myślę, że Magda już dawno tuli bobaska w ramionach i pewnie wychodzi z rozmiaru 62 na większy :-)))
My rozmiar 62 zakładaliśmy przed dobre 2 miesiące, później już co niektóre rzeczy odkładałam i wyciągnęłam rozm 68, ale jeszcze mam w komodzie ciuszki na 62, bo zdarza się, że są ubranka do 5,5 kg z rozmiaru 62 i są ubranka do 6 kg, także ja przeważnie określam czy pasuje czy za duży, czy za mały ciuszek dopiero jak założę Małej, wtedy wiem, że muszę albo odłożyć albo jeszcze jest dobre Mała obecnie ma ponad 3,5 miesiąca
Wszystko zależy od dziecka. Niektóre dzieci potrafią w miesiąc wyjść z rozmiaru 62 a niektóre dzieciaki będą nosić rozmiar 62 przez parę miesięcy. Wiele też zależy od firmy ciuszkow. Jedna firma rozmiar 62 będzie miała większy niż inna
Maleenka17, a to ciekawe.
Przyznam, że jeszcze się nie spotkałam z tym, aby rozmiar ubranka sugerował wagę dziecka. Miesiące tak, ale nie kilogramy. Ileż ciekawostek można się dowiedzieć czytając to forum.
Mlodamamaxx tak to prawda, rozmiar rozmiarowi nie równy. Często to powtarzam.
Małgorzata__eL fakt, wiele się można tu dowiedzieć a z tą wagą to mam dużo ubranek, w sumie nawet dobry pomysł, bo z miesiącami nie zawsze uda im się trafić
bo tak jak mlodamamaxx pisze, jedne dzieci noszą 62 do 3go miesiąca, a niektóre i do 4-5go, a na metce jak byk napisane 62 rozmiar → 0-3 msc i jak tu nie zgłupieć
Ja również posiadam ciuszki które miają przedział wagowy i zawsze idealnje pasowały, czego nie mogę powiedzieć o przedziale na mkesiące;)
Również mam kilka ubranek podanych na wagę dziecka. Co do rozmiaru 62 w zależności od producenta bo ten rozmiar czasami jest malutki , że starcza na 3 miesiące a miałam i takie co dziecko nosiło mając 6 miesięcy.
Dziecko urodzilo się ze wzrostem 50 cm i większość ubranek 62 nosiło do 4- 5 miesiąca .
O nie, nie… Miesiącami na metkach nigdy się nie sugeruję. 62 starczyło synkowi na jakieś półtora miesiąca. Obecnie ma pół roku i nosi 80 (9-12 msc).
Moj maly naaajdluzej chodzil wlasnie w 62 rozmiarze. Bo juz mu ubieralam jak mial miesiac i do dobrych 4 miesiecy chodzil w nich;) znow malo w 68 moze miesiac
Moja coreczka urodzila.sie w 40 tygoniu i miala 60 cm. Nie zalozyla rozmiaru 56, ktorych ubranek mialam duzo. Sugeruje zebys duzo nie kupowala rozmiaru 56. Kup wiecej na rozmiar 62 moja ma teraz 3 miesiace i nosi rozmiar nawet 74
Moja córka urodziła się 53 cm i wszystkie ubranka były na nią za duże. Teraz ma 5 miesięcy, jest długa ok 65 cm, ale szczupła (waży trochę ponad 5 kg) i jeszcze w niektóre body 56 cm się wciska. Ogólnie nosimy teraz rozmiar 62/68. Zależy to od firmy i rzeczy. W bodziaki długo się mieścimy, w spodnie krócej, a najszybciej wyrastamy z pajaców- teraz jedziemy już na 68. Wszystko zależy od dziecka.