Na jak długo wystarcza rozmiar ciuszków 62?

Ja zdecydowałam się na kilka ubranek rozmiaru 56 sa to przeważnie body rozpinane sprzodu i pajace. Rzeczy które szybko założę i również szybko ściągnę i one będą miały przeznaczenie głównie do szpitala. Ubranka rozmiaru 62 mam zdecydowanie więcej i to różnego rodzaju które też będą do szpitala bo nigdy nie wiadomo jak długie dziecko się urodzi. Trzeba uważać na większość ciuszków z Hm bo rozmiar 56 odpowiada rozmiarowi 62 :)  jesli macie możliwość można zobaczyć to książeczek zdrowia jakie wy długie się urodziłyście i jaki mąż się urodził i też na tej postawie można mniej więcej oszacować długość swojego dziecka ale spoglądać na to z przymrożeniem oka :) Lepiej mieć więcej ciuszków o rozmiarach większych bo je wykorzysta się jak nie teraz to w późniejszym czasie. Wrazie czego zawsze po porodzie można wysłać babcie, mamę siostrę do sklepu po kilka bodziakow z rozmiarem którego potrzebujemy :) 

Aga u mnie też taka rozbieżność jest i też dostaje ciuszki plus teściowa kupuje więc temu tak jest

Mam zamiar te ciuszki właśnie poprzeglądać i kupić nieco. Pytanie tylko też jaka będzie pogoda w maju.

Wioleczek Ja zauważyłam ze smyk ma rozne ubranka. Te w pakach, np. Body sa zazwyczaj dosyc wąskie i takie lubie bo moja Maja jest dluga. Za to osobno kupowane body sa dosc szerokie i juz wygladają na niej jak flaga choć na długość pasują. I tu już szkoda bo te osobno kupowane są zazwyczaj ładniejsze (choc drozsze)

Kasia też kupowałam dużo większych ubranek. Mialam tylko jeden 5pak bodów z F&F r.50 i założyła je tylko raz. Na szczescie były w promocyjnej cenie i dałam za nie jakieś 20zl w Tesco. 56 już były na nia wielkie przez pierwszy tydzień  :)

Mimo wszystko tutaj nie znajdziemy idealnej odpowiedzi na powyższe pytanie. Ile kobiet tyle będzie opinii. Składa się na wiele czynników :) po pierwsze każde dziecko rodzi się z inną waga urodzeniowa, niektóre dzieci są już po urodzeniu duże i długie więc będzie trzeba zaopatrzyć się w większe ciuszki. Każde dziecko też rozwija się inaczej czasowo więc dziecko które ma dwa miesiące będzie potrzebowało ciuszek 56 jeszcze a niektóre już 62 lub większe :) trzeba wziąść też pod uwagę w jakim okresie dziecko rodzimy czy lato czy zima. Wiadomo na lato letnie ciuszki i cienkie natomiast zima cieplejsze grubsze i większe :) przyjęłabym taktykę ze 62 jest od 0 do 3 a jak będzie w praktyce to się okaże :) napewno nie będę kupować dużych ilości ciuszków jak na początek :) 

50 starczają na bardzo krótko, niektóre dzieci rodzą się takie duże, że od razu zaczynaja od 56 albo 62... nam te kolejne rozmiary na średnio 2 mies starczały, potem te większe na 3-4 mies a najdłużej nosił 80, 86, 92 obecnie pewnie na pół roku starczą

Paulnek to prawda u nas 50 to za małe było 56 na krótko 

MamaMałejMajki dokładnie jest tak jak piszesz.U nas podobnie córcia długa i wolę właśnie te węższe body bo lepiej przylegają i nie wygląda jak w worku .Ogólnie smyk jest bardzo drogi ,ja obkupuje się tam jak są wyprzedaże ;)

ja nie kupowałam nawet rozmiaru 50, tylko od razu 56. Urodził się długi 55 cm, więc pewnie nie założyłabym wcale roz. 50. Zresztą najwygodniejsze na poczatek są body, nie trzeba kupować też nie wiadomo ile sztuk, ponieważ często się robi pranie, bo to tetra pobrudzona, a to koc itp. 

Ja biorę pod uwagę, że poprzedni syn urodził mi się 56cm, więc nawet mniejszych ubrań nie biorę pod uwagę

Dokładnie przy 2 dziecku już się bierze pod uwagę gabaryty pierwszego i jakoś sprawniej wszystko idzie ,poza tym teraz w sklpeach niczego nie brakuje więc zawszw można dokupić coś po porodzie z dostawą do domu :)

wioleczek dokładnie, szybkie zamówienie ze szpitala akurat dojdzie na czas, kiedy nas wypuszczą

Teraz to nie problem kupić coś przez internet .A kupić za wiele rzeczy też nie ma sensu bo potem dziecko niektórych ubranek nawet nie założy.

Wydaje się że z dziećmi to różnie bywa..nie ma reguly że jak pierwsze się urodziło np 56 to drugie będzie podobnie. 

Aneczka jasne ,że nie ma reguły zgadzam się z tym .U mnie akurat obie spokojnie nosiły 56 cm ,bo urocziły się dość drobne.

Dzisiaj w Pepco są bardzo fajne ubranka z Disney dla chłopaka i dla dIewczynki :) i to od rozmiaru 56. Body, pajace, spodenki dresowe, bluzeczki czy skarpetki :) Jeśli macie okazję idźcie zobaczyć wyglądają pięknie �

Jasne, że nie ma reguły, ale raczej rzadko dzieciaki rodzą się bardzo małe... Teraz to ok. 55 to taki "standard" zresztą dzieci tak szybko rosną, że nawet jak dziecko jest mniejsze to minie 2 tygodnie i już ciuszek pasuje. 

U mnie córka pierwszy miesiąc miała 50, potem kolejny miesiąc 56 a potem przez jakieś 3 miesiące 62. 

Potem miała skok rozwojowy i pominęła rozmiar 68 :D 

74 nosiła na pół roku. Ale nie pamiętam jak długo. 

Rozmiar 50 lub mniejsze bardziej by się przydały dla wczesniakow :) nie wiadomo zawsze do końca kiedy dziecko przyjdzie na świat ale jakby była taka sytuacja to jest tyle sklepów wokół że zawsze się ktoś znajdzie, kupi i przyniesie do szpitala :)