My skończyliśmy szaleństwo ubraniowe na święta. Ja jak zwykle zostałam z niczym, ale za to małemu kupilam dodatkowo ładne body z kolnierzykiem i spodnie do tego.
Aga ja też sobie nic nie kupiłam. Dostałam tylko płaszcz od męża i to tyle :) zawsze coś się znajdzie w szafie dla siebie :)
Dzieci są śliczne i urocze we wszystkim super wyglądają A rozmiarami jest różnie zależy od dziecka my wolno zmienialysmy rozmiary teraz córka ma rok i dwa tygodnie i nosimy 74/80
Mamakisi my weszliśmy w 68, córeczka ma 5 miesięcy. Ale to prawda, każda firma ma inną rozmiarówkę, czasami 68 jest tak wielkie, że szok.
Moja ma prawie roczek a nakładam 74 lub 80
Za chwilkę kończymy 3 miesiąc i większosc ubranek na 62 robi się małe myślę że jeszcze ze 2 lub max 3 tyg i będziemy ubierały 68
Wiadomo każda firma też inna Ale mniej więcej takie same . I tak się kupuje na dane dziecko bo jednak każde inaczej rosnie
To prawda. Jednak jak w moim przypadku najczęściej kupują dziadkowie i nie wiedza ile ma już wzrostu a wg wieku nie zawsze ta rozmiarowka jest dobra. Ja nie kupuje bo mam od siostry
Fajnie mieć po kimś.i prezenty też są super zawsze kiedyś się założy jak nie teraz to poczeka ciuszki na.odpowiedni moment
Mamakisi to prawda. Zawsze to więcej pieniędzy w kieszeni. Bo ciuszki do tanich nie należą a dzieci szybko wyrastają z nich
Aneczka wszystko z domiskem dla dzieci jest bardzo drogie niestety. A ja uwielbiam to kupować mam mamie jeszcze jak jest słowo promocja to już jestem chora ;)
Mamakisi bo tak jest że im mniej materiału tym droższe są ciuchy. Nawet po naszych ciuchach też można to zauważyć np szorty a dżinsy
Aneczka masz rację bo liczy się sztuką A nie ilość materiału ;) więc najlepiej kupować w lumpeksie ;) na sztuki lub na wagę;p
MamaKisi no tak
Mam podobne przemyślenia co do rozmiarów. Tym bardziej, że lekarze od pierwszego USG prenatalnego twierdzą, że mój Maluch raczej mały się nie urodzi ;)
Mam ciuszki od szwagierki, bratowej i nowe kupione w różnych sklepach – także 56. I tak, jak z ubraniami dla dorosłych – co firma to inna rozmiarówka. Segregując ciuszki porównywałam wielkości wg zapisanych tych samych rozmiarów – różnice są czasami bardzo duże.
Chyba będzie trzeba zrobić tak, jak dziewczyny piszą, na czuja ;)
Rozmiar też w dużej mierze zależy od producenta .Zauważyłam ,że smyk ma zawyżoną rozmiarówkę i 56 na moją ponad 3300córkę był za duży ,teraz nosimy 68 ma 7 miesięcy waży ponad 7 kg i cool club jeszcze na niej trochę wisi ,pepco ma z kolei od 62 rozm ale to wychodzi takie większe 56,więc generalnie póżniej wszystko zależy od gabarytów malucha.
Wioleczek w Smyku to różnie. Moja hutro bedzie miala 7mscy. Z coolclub body mamy 68- 74, pajace 80, spodenki 74. Z lidla 68/74. Z sinsay 68, 74, 80. Zalezy co
Rozmiary często się nie zgadzają. Mój syn ma 112, a musi nosić ubrania na 122
Na moją ze smyka wszystko za duże ,śpiochy ,półśpiochy ,bluzeczki itd z inych marek raczej pasują 68 lub 74 a ze smyka 68 za duże ale ona jest drobna więc może dlatego ,lupulu jej pasuje idealnie ,często też kupuję body w auchanie 2pak za 15 zł takie zapinane na kopertkę ,fajna jakośc ale rozmiar biorę większy .Bardzo fajnie sprawdzają się na wizyty u lekarza :)
raczej nie ma co porównywać rozmiarów. Firma, firmie nie równa, a wiadomo jak to z ubrankami, część kupimy, część dostaniemy po jakimś innym dziecku, wiec nie sposób mieć wszystko z jednej firmy. My aktualnie 13 msc i rozmiar 74/80/86 więc rozbieżność jest dosyć spora.