Mole atakują moją szafę

Słodkiego prawie w ogóle, jeśli już to cola zero ale to też okazyjnie

U nas też woda na codzień. Dzieci piją z dzbanka filtrującego wodę niegazowaną a my z mężem gazowaną. W sumie muszynianka jest tak zmineralizowana że aż gazowana.

Tak, bardzo zmieniło się myślenie ludzi, wszyscy praktycznie piją wodę, a coś smakowe to rzadkość. Dla mnie też słodkie napoje mogłyby nie istnieć, wystarczy tylko woda. Tylko się cieszyć, że w tę stronę to poszło, tyle będziemy mieć zdrowsze społeczeństwo :smiley:

Zgadzam się w 100%! Woda to naturalny wybór i najlepszy sposób na nawodnienie organizmu. Fajnie, że coraz więcej osób to zauważa

1 polubienie

To świetne, że coraz więcej osób wybiera wodę zamiast słodzonych napojów, to naprawdę ogromna różnica dla zdrowia. Im mniej cukru, tym lepiej dla nas i naszych dzieci. Oby ten trend się utrzymał i jeszcze bardziej się rozwinął

Super, że cała rodzina pije wodę. Dzbanek filtrujący to świetne rozwiązanie, zwłaszcza dla dzieci. A Muszynianka faktycznie ma tak dużo minerałów, że smakuje jak porządna gazowana, my też czasem po nią sięgamy. Fajnie, że można znaleźć coś zdrowego i dla małych, i dla dużych :smiley:

Im więcej ludzi to rozumie, tym lepiej, dla zdrowia, samopoczucia i nawet dla środowiska. Woda to naprawdę najprostszy i najzdrowszy wybór, który powinien być podstawą każdego dnia.

U nas napoje w ogole wyeliminowane. Kupujemy pepsi zero, wode niegazowana i do wody ja wkrajam zawsze pomaarancze i cytryny bo samej wody jakos nie lubię. Raz na jakis czas kupujemy te tloczone soki jablkowe i rozcienczamy z woda.
Syn jedbak woli zrobic sam lemoniade cytrusowa albo arbuzowa. To swietna zabawa i zawsze robimy na imprezki czy grilla.

1 polubienie

Super podejście :smiley: Fajnie, że stawiacie na wodę i naturalne smaki, cytrusy w wodzie od razu zmieniają wszystko. A domowa lemoniada to nie dość, że pyszna, to jeszcze świetna zabawa dla dzieci. :yum:

I mnoooostwo sprzatania dla mamy :rofl: bo wszystko sie lepi od tego arbuza hahahah
Ale naprawde uwielbiam sam fakt ze duzo spedza czasu z nami w kuchni. Ma 5 lat i naprawde duzo potrafi.

Haha no tak :smile: Ale coś za coś, jak dziecko chętnie pomaga, to ten bałagan można przeboleć. Super, że już w tym wieku tak się angażuje :smiley:

1 polubienie

To nie tylko świetna zabawa, ale też nauka na przyszłość. Takie wspólne chwile w kuchni są bezcenne :heart_eyes:

2 polubienia

Super pomysł z lemoniadą! I zdrowo, i kreatywnie dzieci mają frajdę, a przy okazji piją coś sensownego.

Lepko, ale wesoło! Najważniejsze, że chce działać z Wami prawdziwy mały kucharz

Tak nauczyłam się wodę pić , że jak wypije słodki sok to az mnie mdli sam cukier

Tak woda najlepsza , ewentualnie świeżo wyciskane soki

Ja lubię smoothie

1 polubienie

No ja tak samo, i słodkim sokiem biedna się napić bo chce się jeszcze więcej

1 polubienie

Ja za Muszynianka nie przepadam właśnie przez jej smak :rofl:

1 polubienie

Ja lubię wodę w szklanych butelkach i kupujemy często pieroty

1 polubienie