Mole atakują moją szafę

No tak, ja na swojej wichurze mam tylko taki wiejski sklepik, w którym ceny są mocno podbiesione. Wiadomo czasami się zdarzy, że tam zajdę i coś wezmę, ale rzadko.
Nie chcę przepłacać za podstawowe produkty…

1 polubienie

To bardzo rozsądne podejście oszczędność czasu, pieniędzy i nerwów w jednym

Dobrze jak się ma miejsce na te zapasy bo ja nieraz jak poszalam na tych promocjach bo na prawdę ciekawe były te ceny to potem nie miałam gdzie to chować

2 polubienia

Też nieraz mam z tym problem , na szczęście w przyszłości będę miała spiżarkę i tam się dużo zmieści

2 polubienia

Ooo, spiżarka to skarb! :heart_eyes: Nic tak nie cieszy jak miejsce na wszystko słoiki, zapasy, sprzęty, które teraz zajmują pół kuchni. Marzenie każdej ogarniającej dom mamy

Ja się obawiam, że jakbym miała spiżarkę to byłoby tam full jedzenia…

Spiżarka to czasem wyzwanie, można przesadzic z zakupami ale też mega wygoda

Moja siostra ma i to naprawdę rewelacyjne rozwiązanie. Wszystko tam ma, zgrzewki napoi, mleka, kasze, makarony… zazdroszczę takiego miejsca

No ja tez tak mam, jak jest w biedronce promocja na mleko to 12 szt i place jak za 5szt :rofl: woda przy malych dzieciach idzie mega szybko wiec w biedronce 2 zgrzewki i mamy na tydzien.
Zawsze patrze na gazetki i kupuje w promocji - to tez mi pomaga przy planowanii obiadow, patrze ze coe jesy w promocji i pod to wymyslam danie

1 polubienie

Mi by się przydała taka mała, żeby schować zgrzewki wody i sprzęty kuchenne.

Też planuję obiady pod to, co akurat jest tańsze, i naprawdę da się sporo zaoszczędzić.

1 polubienie

O tak to dobry sposób na oszczędność też staram się tak robic

A przy okazji często wychodzą nowe, ciekawe dania :smiley:

No my kupujemy zazwyczaj 4 zgrzewki, bo mój mąż sam dziennie wypiła ok 3/4 litrów wody, to 2 butelki zejdą na niego :rofl:

Dobrze, że chociaż wodę pije, a nie litrami słodkie napoje :smiley:

U nas na codzień wgl soków się nie pije , już nawet zauważam że na większych imprezach to też tylko wodę z cytryną piją , pojedyncze os słodki sok

2 polubienia

Ojj tak mieć taką spiżarkę to super sprawa , można tam też jakiś sprzęt schować nie trzeba wszystkiego w kuchni trzymać

1 polubienie

chyba wszyscy przyzwyczaili się do mniej słodkich napojów. I dobrze, zdrowiej dla wszystkich.

1 polubienie

Tak to jest na pewno dużo zdrowsze

Fajnie, że macie tak zdrowe nawyki :slight_smile: