U nas właśnie przy rejestracji dziecka do lekarza rodzinnego był niesmak położnej w ośrodku że zmieniłam ją na inną, ale miałam prawo wyboru i chciałam kogoś sprawdzonego
Ja jakbym miała wybierać to znów bym chciała ta Panią która u nas była ostatnio była rewelacyjna niby z początku mówiłam że nie jest konieczna jej wizyta ale muszę przyznać że była bardzo pomocna :)
Jak się wybrało samemu położna to jeśli nie składa się deklaracji wyboru innej to zostaje ta sama :)
U mnie był dopiero nie smak jak po tygodniu zmieniłam pediatrę bo olewał nas totalnie.
Liczę że jak u nas jest nowa to będzie się starać i będzie położnej zależało żeby bo sobie dobrą opinię wyrobić :D
Na początku pewnie będzie chcieć zapunktować
Już nie chodzi o to żeby zapunktować, to żeby umiała pomoc i doradzić w razie W
Młodsze w większości przypadków bardziej się starają, to na plus. Tylko czasem może im jeszcze brakować wiedzy i doświadczenia
ale też gdzies ta wiedzę musza zdobyć jak w kazdym zawodzie;)
Według mnie wiedza i doświadczenie jest najważniejsze
Wymagania: od razu po studiach. 5lat doświadczenia w zawodzie, bez dzieci, bez nałogów. Uwielbiam takie wymagania xD
wiadomo ze młoda polożna musi zdobyc doswiadczenie bo to najwazniejsze wiec dla mnie idealna to tak swiezo po 40sce jkabym mogla wybierac
ja wam powiem ze na wiek nie patrze ;) bedąc w szpitalu było mnóstwo młodych położnych które mega sie wykazywały zarówno wiedza jak i wsparciem, podejrzewam ze część to studentki ale miały włansie to podejście zarówno do swieżoupieczonych mam jak i noworodków ;)
dls mnie tez wiek nie ma znaczenia ważne żeby się angażowała
Według mnie też wiedzą nie zawsze lata doświadczenia idą w parze z wiedzą którą nabywa i ważne jest by ta wiedza nie była że tak powiem przeterminowana tylko w miarę możliwości na czasie
no niby tak ale wiadomo takie swiezynki po studiach wiem sama po sobie jaka to wiedza ksiazkowa ale czasem do praktyki daleko aby ją wykorzystac
Ale jak się człowiek faktycznie interesuje tym tematem to już ma jakąś widzę nie zawsze książkowa i często taka Oksana bardziej nam pomoże:)
Zdecydowanie, mlodzi ludzie są na świeżo z aktualna wiedzą i bardzo angażują się w jej wykorzystanie, nie mniej jednak czasem brakuje doświadczenia, ale każdy musi się nauczyć na własnej skórze, więc warto zaufać- jednak w medycynie zawsze młode osoby mają też jeszcze swojego zwierzchnika który ich nadzoruje zazwyczaj
My mamy młoda Panią Pediatrę i powiem wam że mam czasem mieszane uczucia co do jej metod leczenia dlatego trzeba mieć dystans do takich ludzi
młodzi nie wszystko wiedzą i brak im doświadczenia a starzy juz sa na czasie i brak im tej nowoczesności i aktualizacji czasami. no nigdy nie dogodzisz ale trzeba wybierac takich lekarzy żeby wzbudzali zaufanie i przynajmniej dobrze weryfikowali większość rzeczy