Dziewczyny zależy na kogo się trafi są kobiety co naprawdę się znają na rzeczy i widać lata doświadczenia a są także takie co kompletnie nie mają pojęcia o życiu i są raczej nie położnymi z powołania tylko tyle potrafią co przedstawić nam książkowa pomoc nic od siebie
ale to też trezba mieć charakter bo jednak jeśli jest fajna położna to można się jej zapytac o milion rzeczy i ci wytłumacz i doradzi a jak znajdzie się jakaś wredna to nawet ci na jedno pytanie nie odpowie
Mój synek też miał apetyt ale musiałam robić mu większe odstępy między kamieniami ponieważ miał refluks i nie mógł dostać zbyt dużej ilości mleka na raz . Jeśli chodzi o moją położna to mało mi pomogła. Kompletnie się nie sprawdziło to co podejrzewala
Mi się podobało to ze cały czas mogłam być w kontakcie z położna nie każda z osób w moim otoczeniu miała taką możliwość ja mogłam do niej napisac smsa albo zadzwonic i zawsze starała mi się pomóc jak tylko potrafiła
Kurcze fajnie trafic na taką położna co pomoże i doradzi a nie tylko odbębni swoją wizytę patronażową i tyle ją widział. MamaLaury miałaś szczeście że Ci sie taka trafiła :) Zobaczymy jaka bedzie moja bo jest nowa w ośrodku zdrowia :)
U nas właśnie niby się pytali kogo wybieram bo były 3 dostępne w ośrodku ale jak się kogoś nie zna to się wybiera tak naprawdę w ciemno ale mimo to trafiła. Super i tego życzę tez Tobie .
U nas właśnie te położne to takie starsze kobiety, które mają że sobą wyścigi, żebym to ja pierwsza się do niej odezwała i mnie wybrała wtedy mam więcej kasy bo przecież każda pacietka to kasa
U nas można wybrać po nazwisku więc jak ktoś miał do czynienia z taką Panią wcześniej to wie kto do nas przyjdzie jeśli natomiast nie to jednak niby można wybrać a tak nie do końca bo jak się ich nie zna to gra w ciemno;)
Mnie nie pytali
Podejrzewam że wszystko zależy od ośrodka albo ile w tym momencie mają do dyspozycji tych położnych bo jak mają jedną to proste że przyślą jedna bez pytania :)
U mnie też nie ma wyboru jest tylko jedna osoba i już. Więc trzeba się na nią zgodzić i tyle.
U mnie też była tylko jedna, więc wyboru za dużego nie było. Dobrze że położną można wybrać z innego osrodka.
U mnie nie było wyboru bo za późno się zapisałam u starszego syna znowu trafiłam na kobietę z doświadczeniem miała dużą wiedzę dawała mi duże wsparcie
Można wybrać z innego ośrodka ? Nie wiedziałam o tym szczerze mówiąc taka mi dali i taka przyjęłam stwierdzilam że te parę razy zniosę jej obecność i będę mieć z głowy :)
Tak ja miałam wybierać jaką położna z obrębu miasta
Ja miałam ciotkę koleżanki, która była z osrodka który był 25 km dalej, udało się dogadać i fajnie ze dojeżdżała. Ja mam o tyle gorzej, że mieszkam na wsi, w mieście było więcej położnych do wyboru i w ogóle, tylko problem był taki, że nie przyjmowały pacjentek spoza miasta jeśli nie miałyby pacjentki po drodze ze swojego miejsca zamieszkania do przychodni :/
mozna wybrac z innego miasta tyle ze może by problem z dojazdem;( dlatego lepiej jednak mieć jak najblizej miejsca zamieszkania a najlepiej tam gdzie bedzie pediatra
To ja też nie widziałam że można wygrać z innego ośrodka położna. Myślałam że tam gdzie zapisujemy dziecko do ośrodka. Ja na razie sprawdzę tą co mamy w ośrodku bo jest nowa także trzeba dać jej szansę a jak będzie z nią problem to wtedy będę się martwić i szukać innej ;)
U nas już się wybiera w ciąży i umawia na wizyty a wcześniej w pierwszej ciąży dopiero po porodzie się wybierało położną
oleksandra to raptem 3 wizyty;) ale czasami mega pomocne ja na telefonie byłam co chwila bo nie było wizyt domowych to położna chciała wiedzieć co sie u nas dzieje;)