Mleko krowie

a no widzisz znowu chora;( a juz mieliśmy próby robic na odstawienie leków;(  

Serio znowu chora? Masakra jakaś :( się teraz tyle tych dzieci choruje że szok. Wam co dolega?

No teraz to jest jakaś plaga, wszyscy dookoła chorzy, kogo się nie zapytasz. 

Aniss a jak twoja?

Idziemka juz obie ;( wczpraj swiateczna pomoc ;( jutro znowu przychodnia ;( malutka wyszla z zapalenia ucha juz ma nowego wirusa ;( 

Kolejna noc nie przespana ;/ 

Starsza juz cos powie co dolega co boli a z mlodsza domysly;/ 

Ale w nocy kaszel krtaniowy wiec tez kolorowo nie jest;/

Wiec swieta raczej w domu;/

Z tego co mi wiadomo, taki sposób karmienia można stosować u starszaków, bo ogólnie u maluszków mleko krowie może spowodować alergię, dlatego ewentualnie może być tylko dodatkiem do dań (w małej ilości), a nie zamiennikiem mleka MM, ale mogę się mylić :) 

Aniss to dużo zdrowia życzę. Bo kiepsko to teraz u Was wygląda. Oby do świąt było już lepiej. Teraz podobno bardzo popularny jest wirus hcv 

oj te choroby i wirusy to chyba prawie u każdego teraz 

ja juznie wiem jaki wirus jest a jakiego nie ma ;( najpierw podejrzenia układu moczowego zadna pani dr nie mówiła ze w uszach sie coś dzieje;( dopiero na sorze;( jak uszy wyleozne to teraz kaszel krtaniówka u jednej i u drugiej;( do tego dwie przychodnie i latanie po numerki gdzie dostep do lekarza nie jest łatwy;( bo jednak  dzieci duzo teraz choruje;( 

teraz to jest jakaś masakra z tymi chorymi dziećmi. A jeszcze też warto co jakiś czas odrobaczać dziecko bo jednak w szkole to dość często dziecko cos złapać może 

przyznam ze nigdy tego nie robiliśmy ;) 

badania na nosicielstwo to czesto miała zlecane ale leków nie braliśy, ba nawet mając psa w domu kiedyś prosiłam o jakieś leki to lekarz nie wiedział co zlecić i kazał udac sie na rozmowe do weterynarza w tej sprawie a tam znowu mówili ze najlepiej własnie te badania najpierw robić niz sie faszerowac zbednie lekami, z drugiej strony majac w domu czworonoga chyba najbardziej jesteśmy na takie rzeczy narazeni

Aniss to jak mieliście psa w domu to tym bardziej trzeba się prafilaktycznie odrobaczac. Lekarze to nigdy nie chcą niczego przepisać bo najpierw każą zrobić badania... A jakby od razu wypisali jakiś zentyl czy inny lek na odrobaczenie dzieci to nic by się im nie stało

U nas lekarz też nie chce wypisywać lekarstw bez wyników badań.. w sumie może to i lepiej bo ma pewność, że dany lek jest potrzebny dziecku. 

justys niby tak, bo lekarz tez chce byc pewny ze to co wypisze nie zaszkodzi dziecku ale takie tabletki na profilaktyczne odrobaczenie naprawdę nikomu nie zrobią krzywdy 

Odrobaczac to trzeba psa. Ja ostatnio czytałam o tych lekach na robaki i dowiedziałam się że  jednak sa szkodliwe i nie można ich brać zbyt czesto. I mają też sporo skutków ubocznych , które mogą wystąpić. Najlepiej obserwować czy są objawy że dziecko te robaki ma. A częste objawy to brak apetytu. Dzieci moga chudnąć. Mają problemy ze spaniem. Wtedy można te pasożyty podejrzewać. A owsiki to już w ogóle łatwo rozpoznać bo dzieci drapią się po pupie. I właśnie wykonać badania które zaleci lekarz zeby.spardzic.czy te.pasozyty rzeczywiście są.

u nas córkę lekarz kazał odrobaczyć i badań nie robiła

Wlasnie temat ze zwierzami i odrobaczaniem jest czesto omawiany ze psy trzeba odrobaczac a o doroslych czy dzieciach juz nie mowia niby badania mozna robic co chwila i w danym momencie wyjdzie wszystko ok a za kilka dni moze byc juz problem z intruzem w organizmie;/ 

Mama Wojtusia domyślam się ze córka miała charakterystyczne objawy lub wskazanie ku temu?  Psy to zwierzęta odrobaczamy je bo w ziemi łatwo natrafić na glistę psią która może być dla zwierzaka śmiertelna. I żeby nie zaraził czymś ludzi. A jak pies ma objawy to już czasem jest za pozno na ratunek. Ja jak byłam mała i jeszcze psy można było kupować od wszystkich to właśnie trafiliśmy na szczeniaka który miał robaki bo ktoś go w porę nie odrobaczyl i zdechł. 

Psy nie trzeba odrobaczac bo to ted nie do końca zdrowe rozsądniej jest wziąć kał do badania. Czasem mimo odrobaczenia psa trujemy a i tak pasożyty zostaną 

tak mówiła że są dupcia boli i pchała ręce chciała się drapać 

Justyś chyba tak najlepiej, bo jeśli wszystko jest w porządku to po co dawać leki jak nie są potrzebne.