znam duzo alergików i na pewno nikt się obecnie nie odczula ale dlaczego nie wiem> chyba tak jak piszecie zmieniły się wytyczne i lekarze nie proponują
to jest chyba tez tak ze co chwile przybywa jakiś alergenów wiec niby człowiek się odczuli a zaraz jest uczulony na coś innego
Mamaadaa dlatego też że nie jest to ani przyjemność ani nie jest to tanie a często trwa niestety latami
mój brat jest alergikiem i od małego wiem że moja mama go nie odczulała, jedynie miał przepisywane jakieś tabletki
Bo kiedyś to odczulanie też nie było takie popularne. Tylko właśnie ludzie jeśli tabletki na alergie
Tabletki są dobre na chwilę poza tym przy silnej alergii takie zwykłe z apteki nie działają muszą być wypisane jednak silniejsze leki na receptę by było widać efekty
Z tymi tabletkami bywa różnie
przy silnej alergii to juz chyba nawet sterydy sie podaje z tego co kojarze. no ja na szczeście nie miałam z tym do czynienia wiec jedno zmartwienie czy dzieciach mniej.
Ja biorę sterydy na szczęście w tabletach są też takie wziewne i to jest nic przyjemnego i są one bardzo silne co za tym idzie mają dużo skutków ubocznych
No niestety sterydoterapia doustna często daje efekty uboczne.. ale co zrobić ja nie ma innej lepszejetody na pewym etapie ciężkości choroby
no to też prawda przy takiej alergii silnej nawet zwykłe tabletki nie działają
Przy alergi sa przepisywane leki przeciwhistaminowe i niestety czesto jest tak ze jak sie je odstawia to tzreba do nich wracać bo jest pogorszenie stanu zdrowia, co do wziewów nie słyszłama o tym aby były na alergie? u nas mamy zarówno tabletki jak i wziewy ale wziewy są na astme
tak ze tym słyszałam ze te wziewki to juz jak ktos bardziej pod taki stan astmatyczny podlega, to już jest dośc mocne wiec tylko pod kontrolą lekarza należy stosowac
Przy astmie to już chyba cały czas t leki wziewne trzeba brać
Mojego brata syn też ma astmę i nie bierze tych leków tylko musi bardzo o siebie dbać i nie jest w stanie np. długo biegać czy uprawiać jakiś wysiłkowy sport
nie zawsze trzeba brać to zależy, czasem obchodzi się bez leków
Mleko krowie ważne żeby było po obróbce i świeże można podawać po ukończeniu 6 mż.
z astmą to zalezy w jakim jest stanie jedne dzieci czuja sie dobrze bez leków a innym trzeba juz podawac steryd, być moze jest na tyle rozwinieta astma, prosty przykład, nasza córka miała zejść z jednej dawki leku i długo nie było trzeba czekac po tygodniu zapalenie oskrzeli ;/
to chyba zależy od stopnia astmy i faktyczne jak dana osoba się czuję, inni przechodzą łagodnie, a inni niestety nie
Aniss no ta Twoja to ma cieżko z tego co piszesz :(