no skoro lekarz twierdzi ze można i jest odpowiednie to chyba spoko :) komuś trzeba zaufać.
Po skończeniu roku to takie mleczko chyba bez problemu można podawać?
Do roku czasu Pediatra zaleca albo mam albo mleko madki potem można podawać czy mleko w proszku czy mleko z kartonu bez obaw oczywiście jeśli dozecko nie ma alergii czy skazy białkowej :)
Zwykle po roku już można
Można ale warto poradzić się pediatry który nam poradzi tym bardziej jeśli dziecko miało wcześniej problemy z brzuszkiem albo jakieś alergie :)
no przy alergii czy skazie białkowej to jest specjalne mleko, dość dobrze dosteone teraz jak sie dobrze orientuje. ja mam siostre która ma celiakię i zanim to wykryli i wporwadziła mama odpowiednie mleko to naprawde sporo czasu minęło i dużo płaczu przy tym było
Olaleksandra czasami alergia z czasem przechodzi u mnie tak było z córką po prostu z czasem coraz więcej produktów wprowadzałam jej aż w końcu przestały ja uczulać u mnie niestety nie obyło się bez odczulania
Ta alergia najgorsza
Natalka dlatego jak tylko jest zielone światło należy od razu działać żeby potem się nie męczyć bo odczulanie to średnia przyjemność
U nas była nietolerancji na laktoze ale wyszliśmy z tego nie wszystko musi się kończyć pesymistycznie, trzeba szukać rozwiązań
U nas ostatnio pediatra odradziła, żeby nie kombinować… ale u nas od początku praktycznie syn jest na mm
a w ogóle jest możliwość, żeby dziecko nagle dostało alergii na mleko krowie? W sensie jadło normalnie, a nagle uczulenie?
fajnie jak jest mozliwosć tego odczulania;( u nas musimy niestety poczekać;( ciągle mamy jakieś schody pod tym wzgędem;(
co do mleka krowiego niby po roku można dawać
Anisss żeby doEcko odczulic to niestety jest ciezko bo musi być odpowiednia granica wieku ,badania itp i to też trwa trochę czasu i jest dosc kosztowne niestety wiem coś o tym bo sama się dłuższy czas męczyłam z tym tematem i zwlekałam ale koniec końców cieszę się że poszłam na odczulanie
Właśnie slyszałam ze dużo zachodu z tym jest
a długo działą takie odczulanie? czy trzeba to powtarzać potem? czy jak raz sie odczulisz to masz spokój?
odczulanie chyba trzeba powtarzac co roku jesli sie nie mylę? ale w sumie nie znam nikogo kto by sie odczulał bo to raczej rzadko ludzie robią, chyb aze ktos jest naprawde duzym alergikiem
Olaleksandra ja miałam sekwencje jakąś i to trwało takie odczulanie przeszło rok i osłabiło patogeny alergiczne miałam mieć kolejne za 5 lat ale już nie poszłam jakoś źle się czułam nie na siłach na to odczulanie nie jest to przyjemne
u nas badania kiepsko wychodza w dodatku astma płata figla i jak jest juz niby w miare ze za rok zaczniemy to znowu coś;(
Oj to współczuje
Anisss to współczuję zapowiada się dłuższe leczenie ale mimo wszystko wydaje mi się że warto czasami przeboleć i mieć spokój