Mleko krowie

Czy mogę 15-miesięcznemu synkowi podawać mleko krowie na noc zamiast mm? Czy będzie miał wystarczająco wartości odżywczych?

mam nadzieje że nikt mnie nie zje ale ja młodej na rok gotowałam kaszę manne na mleku krowim…

Ja też synkowi na śniadanie podaję kaszki manny, jaglane i owsiane na mleku krowim ale Cały czas na noc jak i rano po przebudzeniu dostaje mm i zastanawiam się czy mogę mu dawać już krowie zamiast mm na noc.

Rozne sa opinie ja mojemu synkowi dawalam platki sniadaniowe z mlekiem Krowim cos przed drugim roczkiem ale slyszalam ze mozna od roczku.

ja ostatnio gdzieś sie natknełam ze po 3 roku życia

Ja się nie odważyłabym, ale córka miała skazę białkową, po roku już z niej wyrosła w znacznym stopniu, obecnie w ogóle nie reaguje i jada np. płatki na mleku bez żadnych reakcji, a w listopadzie będzie miała 2 latka. Ale dalej jej podaje kaszki na mm, to mleko krowie to tylko w żłobku.

Mój Syn ma 15 miesięcy i ma alergie na mleko więc ja nie daje. Moja koleżanka robiła kasze manna na mleku krowim po około roku właśnie.

Moj synek mial skaze bialkowa i mial pod kolankami i na lokciacchkol o uszek sucha.skure a na raczka tak sie drapal ze az mial.rany i pediatra stwierdziła ze ma.skaze bialkowa i przepisywala mu bebilon pepti i zapisalam sow do alergologa a alergolog odrazu jak przyszlam z rozpoznaniem tp to zaczela kieac glowa z nie ma czegos takego jak skaza bialkowa ze mam.o tym nie myslec i ze odrazu mam podawac dziecku normalne mleko i dawac pp troszke jogurty i pgolnie produkty mleczne bo inaczej nie zje nigdy bo organizm nie bedzie przyzwyczajony i ze to przejdzie z wiekiem jak synek bedzie mial ok. 2Latlka wiec bylam.troche zdziwiona ta wizyta ze jakas dziwna ta doktorka itp…ale podawalam synkowi jogurty, jajka , mleko i dlugo mual sucha skórę ale przed deugim rokiem mial coraz mniej a wrecz prawie nic…ogólnie synek ma sucha skórę i czasem zdarzy sie ze ma pod kolankiami.sucha czy na wzgieciu u raczek ale to smaruje go emolietami i przechodzi czasem siep pojawi ale nie duzo…wiec kazdy lekarz powie inaczej. A potem bylam na testach i wyszlo ze synek ma wlasnie na bialko ale nie bardzo duzo…ze ma na mieso wieprzowe i drobiowe i pytam sie czy mam synkowi nie dawac żadnego miesa a ona sie popatrzyla i mowi ze skoro jest uczulony to nie a to juz inna alergolog ale dake synkowi wędlinke, czasem zje miesko, parowke. czy cos z drobiowego i nic mu nie jest.

Z tego co kojarzę w poradnikach na temat rozszerzania diety itd mleko krowie po roku można już dać o ile nie ma uczulenia. Ale też w niektórych spotkałam się że zdaniem że po roku można podać ale najlepiej po drugim roku więc w sumie myślę że spróbować można.

Raczej nie ma to sensu, mleko krowie powyżej 1 rz nie powinno stanowić więcej niż 500ml dziennego spożycia, a pamiętajmy ze znajduje sienkno również w innych produktach mlecznych (serek, jogurt itp)

Niektóre dzieci wgl nie chcą jeść mleka w proszku a chodzi o to by dziecko jednak dostawało jak najwięcej produktów mlecznych nie ważne w jakiej formie więc można podać jogurt , serek albo po prostu mleko z kartonu ważne jest aby było odpowiednio tłuste my na początek wybraliśmy mleko 3,8% łaciate które jest dedykowane dla dzieci :) oczywiście wcześniej trzeba sprawdzić czy dziecko nie dostanie redakcji alergicznej na jakikolwiek podawany produkt mleczny ponieważ jest to dość powszechna dolegliwośc u małych dzieci taka nietolerancja która z czasem może przejść ;)

Nawet nie wiedziałam że łaciate ma mleko dedykowane dla dzieci specjalnie ;)

https://www.bee.pl/laciate-mleko-pelne-uht-junior-3-8-1-l_p1363808.html?gclid=CjwKCAjwv4SaBhBPEiwA9YzZvN8zDDbXMVIGE8kfVKgmApsAVwrbKzKdBtfu6vLtTXa3g-xlWdJ-0BoCtVEQAvD_BwE pierwszy raz się z nim spotkałam w Lidlu :) a potem walenie jak zamawiałam Bebiko na bee.pl to zamówiłam na próbę przy okazji :)

Ja takiego mleka dzieciom nie podawałam bo nie chciały pod jak były mniejsze. Teraz z płatkami piją wszystko w zasadzie ;)

Nie podejmowałaby takiej decyzji bez konsultacji z pediatra. On najlepiej Ci podpowie żeby nie odbiło się to na zdrowiu dziecka.

lepiej moim zdaniem skontaktować się z lekarzem, aby dziecku nie stała się krzywda 

Dziewczyny ale to jest normalne mleko lepiej podać takie niż jakieś 2% z biedronki to jest odpowiednio składem dobrane właśnie pod dziecko 

te łaciate juz kiedyś były one po prostu są tłustrze niż zwykłe 2%;)

To może warto spróbować takiego mleka jeśli dziecko zechce go pic

No tak łaciate ma 3,8% więc może chodzi o to że dozecko musi mieć takie tłuste mleko pytałam się lekarki w ośrodku czy mogę dziecku podać takie mleko i mówiła że jest w porządku :)