No ja mam bosch i też daje radę, wszystko na nim robię
Aj kurde zebrać się nie mogę jakoś. No nie mam czasu. Mam teraz jeszcze dodatkową pracę codziennie po godzinie po mojej pracy więc wracam do domu dopiero przed 18 i nie wiem w co mam ręce wsadzić. Minie godzina i małego do mycia a później to nawet mi się patrzeć nie chce. I trochę się plany pozmieniały bo potrzebuje tego na czerwiec ale pod koniec maja mają mi śruby z ręki wyciągać wiec nie wiem czy będę w stanie w ogóle coś zrobić ![]()
A co Ci się w rękę stało?
A pisałam tutaj ale chyba cię jeszcze z nami nie było. W zeszłym roku złamałam na rolkach. Złamanie wieloodłamowe wyrostka łokciowego i mam dwie śruby. Teraz będą mi je wyciągać wiec postępowaniem jak przy złamaniu z tym że nie będzie usztywniona więc ruszać można ale nie można podnosić nic co waży więcej niż ołówek no kość osłabiona jak śruby wykręca. Więc chyba nawet nic nie będę w stanie zrobić
o tak to wyglądało
A to jest wszystko po tym jak na rolkach się przewróciłaś ?
Tak to właśnie to złamanie. Teraz mi śruby będą wyciągać
Widziałam go u Kingi Wierzbickiej ![]()
![]()
piękny model , wybrała z ceramiczną misą
ale ceny też widze różne tej marki
![]()
Prezent od męża ![]()
Ona ciągle smaczne wypieki , dania tworzy wiec dla niej to skarb
a wcześniej miała za 300 zł z allegro i mówiła że latał po blacie ![]()
![]()
O kurczę to nieźle sobie ją pokiereszowałaś. I rok miałaś śruby?
Ja w dzieciństwie spadłam ze schodów i mi się złamała ręka przy ramieniu. Miała złamanie z przemieszczeniem i też miałam takie sroby od góry ramienia operacyjnie wkladane .
Ojeju, ja już zapomniałam, że miałaś ten felerny wypadek na rolkach, a to dopiero śruby będą wyciągać? :o
Nie wiedziałam, że może to tyle trwać
No tak śruby wyciąga nie po roku jak kość zrobi się kością. Bo zrost trwa mniej więcej 3 miesiące ale zanim to skostnieje to mija około roku.
Jeszcze je mam ![]()
Ty nasza kózko ![]()
![]()
![]()
![]()
ale tak jest właśnie wystarczy chwila i juz nieszczęście gotowe ![]()
![]()
O patrz, na matkowej grupie to i człowiek z medycyny się czegoś dowie ![]()
Ale dobrze, że chociaż jest taka możliwość że ja wyciągną bo chyba nieraz jest takie złamanie że do końca życia się je ma ? Tylko wymienia co jakiś czas
Zazwyczaj się wyciąga ale niekiedy jak nie przeszkadza to się zostawia. Mnie akurat przeszkadza bo mam na samym łokciu.
To Ty cały czas coś tam czujesz w środku ? ![]()
Nie tak to nie czuję ale te śruby są na samym wyrostku więc jak bym chciała się tak oprzeć wiecie na łokciach albo nawet łokieć położyć na stole czy gdzieś tam to nie da rady bo w tedy faktycznie czuje że coś tam jest. Tak normalnie to nie czuję. Kiedyś co było tak cieplutko jechałam z otwartą szybą i mąż się śmiał żebym zimnego łokcia nie robiła bo mi śruby zardzewieją ![]()
![]()
@Kargaw ja zawsze drze jak córka idzie na rolki
a widząc Twoje złamanie będę drzeć podwójnie ![]()
![]()
![]()
Mam podobnie a teraz ma faze na rolki, dzisiaj to z 2 pietra schodziła w rolkach ![]()
![]()
![]()
Ochraniacze polecam ![]()
i kask na łepetynę bo naprawdę nie ma jaj. I to najlepsze że ja upadłam prawie stojąc nie jechałam szybko. Później moja ręka wyglądała tak. Bardziej drastycznych zdjęć rany nie będę pokazywać bo nie wiem jak reagujecie na takie ![]()
i takie piękne mam wkręty
Tez widziałam, że jej mąż kupił
ja akurat kupowałam kilka lat temu na black friday za pół ceny. Drogi, piękny ale jak się robi jakieś bardziej wymagające wypieki to się przydaje. Ja robię makaroniki to mi super wychodzą.