Potrzebuję polecajek. Wiem że jest tutaj dużo mam co pieką ciasta a mnie się szykuje niedługo dość sporo pieczenia. Zastanawiam się nam mikresem z misą. Macie, polecacie? Czy lepiej sprawdza się zwykły i nie kombinować? Czy jak już kupować to z obrotową misą czy nie ? Jeżeli macie jakieś z misą które wam się sprawdzają proszę o model. ![]()
![]()
Mam mikser z misą jakis strasznie stary z lidla. Caly bialy. Dziala juz z 6 lat a uzywam naprawde czesto.
Teraz chce z misa metalowa, najlepiej czerwony
bo podoba mi sie wizualnie, takze jesli ten wyzionie ducha to bedzie ten planetarny czerwony.
No ten super ale ja jednak chciała bym dać tak 1/4 ceny tego ![]()
a najlepiej to taką samą ale bez tej pierwszej dwójki ![]()
![]()
Aaa spoko ![]()
![]()
moze ktos ma inny i cos poleci ![]()
Nooooo właśnie tez patrzę na cenę i mowie łoooooo bez przesady ![]()
![]()
![]()
![]()
ale cos tańszego na pewno się znajdzie ![]()
Czytałam bardzo dużo pozytywnych opini o mikseraxh kenwood, jak mój się zepsuje to pewnie go kupię. Mam bosh mum 5 o jestem średnio zadowolona, słabo miesza ciasto z dna, jak robię np pizzę to muszę najpierw dać wodę a dopiero później mąkę bo inaczej mąka zostaje na dnie i ciasto źle się wyrobi. Fajnym ułatwieniem są nakładki - do tarcia ziemniaków na placki, tarcie w grubsze i cieńsze oczka, krojenie w kostkę czy nakładka do miksera kielichowego. Z tych dodatków jestem bardzo zadowolona bo miałam jeszcze w komplecie maszynkę do mielenia mięsa i to totalnie mi się nie sprawdziła
W media taki sam za 1799 ![]()
![]()
![]()
No cena sporo ale jesli ktos robi torty zawodowo to ta kwota szybko sie zwroci, wiem ze ona mowila ze ubija w nim 13 jaj wie sporo na raz
cena pewnie zalezy od wielkosci tej misy ![]()
Właśnie też słyszałam o sprzętach Kenwood że są dobre. Ka jakoś do Bosch w ogóle jestem zrażona i ich nie lubię.
To I tak za dużo ![]()
![]()
No wiesz jak na sprzęt profesjonalny to cena spoko no ale ja nie będę robić po kilka tortów dziennie więc ja potrzebuję sprzętu normalnego ![]()
![]()
Ja mam mikser z asdy angielskiej najtańszy jako był kupiony 9 lat temu bo jak wyjechaliśmy do Anglii no to w mieszkaniu nie miałam nic. Wiec poszłam do asdy i wzięłam najtańszy jako był. Działa do tej pory ![]()
ale moim zdaniem jest już na wykończeniu i za każdym razem ubijając coś zastanawiam się czy on jeszcze da radę haha
Ja tez tak mowie, juz caly “chodzi” po blacie jak wyrabia mi gestsze ciasto
no ale zaplacilam za niego w promocji niecale 300zl. Uwazam ze jesli sie nie zepsul po roku to za ta cene ekstra. Mam niego rozne nakladki, nawet taka do scierania warzyw, ale nie uzywam ![]()
Ten czerwony z lidla co na niego mam chrapke to chyba 250zl kosztuje
takze w sumie znowu cena mega ale ciekawe jak z jakoscia
Z tego silver crest rzeczy nie są złe. Może nie jest to powalająca jakość ale na takie normalne użytkowanie idealne. Ja osobiście nie lubię czerwonego koloru jeżeli chodzi o wszystko. Ale pewnie zwykłe białe też są. Muszę popatrzeć za nimi.
Ja dostałam parę lat temu od męża na urodziny mikser planetarny firmy Bosh o taki
I bardzo go polecam. Ma metalową misę i 3 końcówki (do ubijania śmietany czy jajek; do ciast z kremem i ciast typu pierogi). Generalnie wszystko w nim robię ![]()
Dodatkowo mam też dokupiony kielichowy blender i taką nakładkę do szatkowani, ścierania o nawet do krojenia rzeczy na sposób azjatycki w słupki.
Ja mam wolnoobrotowa sokowirówkę kenwood pionowa i też jestem z niej zadowolona więc ta firma też jest ok. Mój szef ma mikser planetarny właśnie tej firmy i bardzo sobie chwalił bo ma liczne końcówki do wszystkiego no ale cena podobna do tego KitchenAid. Swoją drogą kiedyś też go chciałam ale cena nie odstraszyła.
https://allegro.pl/oferta/mikser-gotze-jensen-hm350-18457175127
Ja mam coś takiego , ale nie mogę znaleść już go na necie , bo wszędzie są braki w magazynie a mam go 5 lat i się nic z nim nie dzieje .
Znalazlam twn co mam i co mi tyle.lat sluzy !
https://allegro.pl/oferta/robot-kuchenny-silvercrest-blender-mikser-7w1-550w-15730899389
Ja mam mikser z misą, ale taki stary- odziedziczony po mamie
Póki co daje radę i jestem z niego zadowolona, więc nie będę zmieniać.
Oo fajnie , że jest 7w1 . Korzystasz ze wszystkiego?
Dołączę się do tematu , też kiedyś szukałam i ostatecznie kupiłam ręczny , taki z misa mi by się przydał ![]()
Ja mam taki, kupiłam go za jakieś 300 zł ale rzadko go używam.
Zachęciły mnie pozytywne opinie na wielu forach kulinarnych
Ogólnie mam wrażenie że masę na biszkopt czy kremy jakoś nie do końca zbiera z dna i jest dość masywny - Dlatego łatwiej i szybciej i lepiej wyjąć mi mikser ręczny niż ten.
Mąż używał do wyrobienia ciasta na pizze i jest zachwycony.
Ja cały czas próbuje mu dać drugą szansę ![]()