A mojego chłopaka siostra daje zawsze synkowi picie przed jedzeniem a potem brzuszek boli i maja z nim problem bo nie chce jeść , tak samo jak jest u teściowej
no to mój mąż też zawsze, daj łyka bo ja już nie mam a muszę przełknąć
@magdallenka08971 to napełnią ja brzuszek i nie czuję głodu
No i oni jeszcze zawsze dają smakową wodę , od małego mu ją dawali
Ja może i jestem dziwna . Ale nie lubię jak mój syn pije te słodkie soki , każdy robi jak uważa , ale staram się ograniczyć. Oczywiście że nie zakazuje i wypija te słodkie soki ale częściej dzięki temu sięga po wodę ![]()
Moj pije mleko i wodę, nie ma rodzeństwa więc będę chciała utrzymać to jak najdłużej …. Potem będę może robić własne soki a nie te kupne
Ja nieraz się kłóciłam z teściową , że moje dzieci nie będą pić tej wody… a jej córka daje swojemu dziecku od małego … oni to kartonami zamawiają bo on tyle pije a zwykłej wody nic , chociaż w przedszkolu nie ma wyjścia to wypije
@Michaska ja też właśnie mam Zamiar narobić własnych soków dla małej na cały przyszły rok , nie podam jej na pewno słodkiego soku z butelki ![]()
A nie wiem jak jeszcze niektórzy mogą podać cole dziecku w butelce …
Moja szwagierka właśnie zrobiła błąd a właściwie jej mąż bo jak dziecko skończyło rok to mu dla sok ten z Lidla jabłkowy. Niby ma dobry skład ale jednak. I już nic nie chcial pic tylko ten sok to mu rozrzedzali woda. Ja che jak najdłużej wytrzymać bez tego chodź już mi mama truje zęby kupować te dla dzieci bobovity czy inne a ja nie chce bo tam są soki zagęszczone
No takie soczki są najlepsze , wiesz co tam dodajesz
Koleżanki teściowa dała jej dziecku herbatę (tą w granulkach) z kilkoma łyżeczkami cukru mimo że koleżanka prosiła żeby dawała do picia tylko wodę…. Po kilku takich herbatkach już nie chciała pić wody
To jest ta słodka herbata i jeszcze z cukrem? ![]()
Tak tak, ta słodka herbata owocowa + 4 łyżeczki cukru ![]()
No właśnie , dlatego tego się boję że jak pójdę do pracy to moja mama nie będzie przestrzegać moich próśb ![]()
No właśnie nie rozumiem skąd w niektórych taką chęć „uszczęśliwienia” dziecka… a uszczęśliwiają tylko siebie. Dziecko wcale szczęśliwsze nie jest od tej tony cukru i do tego jeszcze dochodzą problemy z wypróżnianiem się, bo od słodkiego ma zatwardzenia
Już nie wspominając że dziecko nie zna tego smaku i na początku to nie robili mu różnicy
Na samą myśl mdli mnie
przecież to już jest takie słodkie bez cukru , nawet bym nie pomyślała, że ktoś może do takiej herbaty dodać cukier ![]()
Nie jestem w ogóle przekonana czy ta herbatka jest zdrowa dla maluch
Ja bym jej też nigdy nie podała dziecku i jeszcze z taką ilością cukru…
Moja znajoma to podawała jeszcze w butelce ze smoczkiem , mój syn pierwszy raz colę wypił jak mial 6 lat , nie zabraniałam mu tego nigdy ale nie chciał pić gazowanego . Nawet jak popił wodę gazowaną to odrazu wypluł bo nie smakowało mu