Sylwia dziękuję ;] Zdjęcia brzuszkowe wyszły cudowne, bo miałam długie sukienki i nie widać było opuchniętych nóg Taki mały myk ;] Robiłam je ok. 3 tyg przed porodem. Wygrałam tę sesję zresztą, więc super.
Ajj dziewczyny zawsze róbcie fotki, bo warto ;]
Ktoś jeszcze podaje linka do swojego FB?
Zamarancza sukienki tez mialas piękne po prostu cudo kupowalas je specjalnie na sesje ???
Pamela ja ruchy z córeczka poczulam jakoś 16/17 TC wiec tez szybciutko ciekawe jak bedzie teraz <3
Pamela podałaś taki link, że jak się klika w niego to jest nasz profil. Musisz skopiować raz jeszcze.
Nie kupowałam. Fotografka miała takie specjalnie do sesji tak samo ubranka na sesję niemowlęcą nie wiem czy widziałaś, też sa jej ;]
To szybciutko czułaś ruchy, ja przy Franiu około 20 tygodnia,a teraz Zosia łagodniejsza, ale mam na przedniej ścianie łożysko i lekarz pwiedział, że słabieji później się czuje ruchy. Na razie tylko czasem czuje jak tam sobie figluje w brzuszku ale kopniaków jeszcze silnych nie dala:) a Franek to tak kopał, że brzuch mi podskakiwał.
muszę sie wyżalić jestem po wizycie u ginekologa na NFZ i jestem tak zniesmaczona ta wizyta ze watpie czy moja noga tam więcej postanie porażka … Lekarz nie wyliczył mi który tydzień nie wyliczył na kiedy termin porodu nie zalecił żadnych witamin nawet nie pytał czy biorę kwas foliowy (ja to wszystko wiem ale to jest przeciez jego zasrany obowiązek) dal mi skierowanie na USG ponieważ on jest zdania ze jeśli on jest ginekologiem to powinien sie tylko tym zajmować a burak ma USG w gabinecie z którego korzysta inny ginekolog u nich w przychodni zrobił mi cytologie upuścił trochę krwi ze mnie a i jeszcze stwierdził ze mam nadżerke dupek jeden mój mówił ze mam tam ladnie i czysciutko do do badań to powiedział mi ze w pierwszym trymestrze są bardzo wazne te badania i ze trzeba ich niestety bardzo dużo zrobić a ze później będzie mnie (ja juz sie w duchu ucieszylam no bo przecież poszlam do niego glownie po to zeby dostac skierowanie na badania pierwszego trymestru) A ON CO??? Dał mi tylko glukozę , mocz ogólny i morfologie ogolna no ja pierdole az mnie nosi co za pojeb …
Przepraszam za słownictwo ale no po prostu musialam
Juz zdalam relacje mężowi z wizyty wkurzyl sie kosmicznie postanowiliśmy ze juz więcej tam nie IDE bo po jaka cholerę mam sie wkurzac badania będę robila wszystkie prywatnie trudno
Sylwia i bardzo dobrze. Nie wracaj do tego lekarza, bo jeśli ma tak prowadzić ciążę to jeszcze może coś zaniedbać, albo olać… Jak mógł nie dać wszystkich ważnych badań i witamin… Mnie lekarka od razu mówiła, że mam kupić zestaw witamin i przyjmować, skierowanie miałam na mnóstwo badań w tym HIV, Grupa krwi, Morfologia, Glukoza, TSH, mocz idt…
Co za buractwo serio!! Do tego nie wyliczył tygodnia? Przecież to ważne, aby sprawdzać jak rozwija się dzidzia!!
Dziewczynki no to Was pozapraszam. Natka, aż się zdziwiłam jak wyglądasz szok Super laska
Sylwia i ja z tego samego powodu właśnie chodziłam prywatnie bo na NFZ to poprostu gin nic nie obchodzilo:/ masz racje nie ma się co denerwowac…
To prawda ze w drugiej ciazy szybciej czuć ruchy ja juz czułam ok 11tc a w 13tc wiedziałam ze to chłopiec:) takze Sylwia juz tuz tuz:D
Cyrkonia w 11 czulas ruchy ??? O jezuś ale szybciutko ja czuje bulgotki nie raz
Jak bym miala chodzić na NFZ z moimi poronieniami to juz dawno zalozyla bym wkładkę i zrezygnowała z drugiego dziecka na amen
Zamarancza no niestety taki konowal prowadzi ciążę nie jednej niczemu nie swiadomej kobiefie
Ja w pierwszej poczułam ruchy w 16 tc więc dość szybko jak na pierwszą ciążę, ale Ty Cyrkonia też widzę mega szybciutko.
Szkoda słów dobrze, że Ty jesteś świadoma tego i nie chcesz tam chodzić.
Zamarancza powiedzialam mężowi ze sprobuje moze jeszcse u jednego jakiegos gina na NFZ ton powiedział ze nawet mam nie próbować tego robic bo w końcu to on sie na mnie wkurzy mam odpuścić i zrobic badania prywatnie … Kurde myslalam ze sie uda i te 350 zł zostanie w kieszeni a tak to lipa no trudno na ta chwilę u nas tylko maz pracuje ja siedze w domu do tego kredyty i tak ciagle cos buuuu zla jestem
Powiem ci ze wczoraj myslalam o grupie mamusi lovinkowych na FB ale podejrzewam ze i tak dziewczyny będą wolały pisac tutaj bo przy okazji mozna testowac cos dla swojego dzidziusia
Wiesz jeśli Twój mąż chce, abyś chodziła do lekarza prywatnie i badania wykonała prywatnie to z tego skorzystaj. Najważniejsze, aby wspólnie podejmować decyzję dotyczącą wspólnego budżetu domowego. Rozumiem ciężką sytuację przez kredyty, ale mimo wszystko będziecie spokojnie, że Twoja ciąża prowadzona jest przez kompetentną osobę.
Sama chciałabym mieć możliwość prowadzenia ciąży u lekarza prywatnie, bo to całkiem inne traktowanie człowieka, bo wtedy można liczyć na szacunek.
No masz racje, że każdy woli pisać tutaj ;] Zawsze możemy obserwować swoje wpisy i zdjęcia. Ja rzadko udostępniam, ale zdarza się ;]
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.