A ja Dolnyśląsk
Ja z przyjemnoscia bym sie z wami kochane wszystkimi spotkala ale ciężko by było taki temat ogarnąć niestety a szkoda bardzo
Co do tego jak siebie nawzajem wyobrazamy to my z Dareczka wiemy jak nawzajem wygladamy bo mamy sie w znajomych na FB
Ja jestem z centralnej Polski wiec troche daleko … Woj, kujawsko- pomorskie
Glowna siedziba firmy mojego męża miesci sie w Oławie jakoś za Wrocławiem zaraz
Grimper dziękuje ze pytasz czuje sie ok cyce bola nie milosiernie nawet dotknąć sie do nich nie można mdłości cały czas meczach ale rzadziej i z mniejszym natężeniem niż dwa trzy tygodnie temu … Jutro mam wizytę u ginekologa na NFZ wiec pewnie nie będę miaka USG zrobionego a szkoda bo bardzo bym chciała tak żeby sama siebie uspokoić podejrzec groszka zobaczymy ogolnie chodze cały czas prywatnie ale chce sobie załatwić jutro skierowanie na badania pierwszego trymestru bo jak to wszystko zliczyc wizyty leki badania to 1000 zł na miesiac wychodzi buuuuu
No a ja też bym Was na FB pozapraszała ;[ Podajcie linki
Zamarancza proszę bardzo https://www.facebook.com/sylwia.jedrusiak.5?__nodl
Poszło
zaraz przyjme <3
Brałaś ślub w ten dzień i miesiąc i rok w jki urodził się mój syn, tylko my rok później
No widziałam wlasnie waszego bombelka piękne masz zdjęcia z sesji z brzuszkiem tez takie bym chciała później z corcia nie mam żadnego zdjęcia z brzuszkiem bo uwazalam ze byłam za gruba
a teraz żałuje
Sylwia przywołuję Cię do porządku! Jaka gruba?! W stanie błogosławionym! Teraz koniecznie idź na sesję.Ja nie żałuję że namówiłam męża.Przynajmniej pamiątka została…
A u mnie @ się kończy…i kolejny cykl z tabletkami zaczęłam w dniu dzisiejszym…
Powiem Wam szczerze że jeśli nadejdzie taki moment kolejnych starań to okropnie się boję…
Darko teraz to wiem ale wtedy uwazalam inaczej niby 23 lata miałam a odnodze wrazenie ze taki nie ogarnięty dzieciok jeszcze byłam teraz na pewno ide na sesje nie popelnie drugi raz tego błędu a ze więcej dzieci juz na 100000000% nie planuje to mam jedyna i ostatnia szanse na taka sesyjke
Domyslam sie ze sie boisz bo każda dziewczyna nas by sie bala na twoim miejscu ale przetrwass to podniesiesz sie i pojdziesz dalej po to aby walczyc o swoje szczęście
Sylwia ja miałam właśnie 23 lata jak urodziłam synka i miałam wtedy sesję.To wszystko od dojrzałości zależy i gotowości.Ja czułam się zgrabna w ciąży,poza jedną fałdką którą miałam na wysokości żeber,czasem mnie denerwowała jak ją widziałam w lustrze…
Teraz pójdziesz na sesję z mężem i córeczką i to będzie taka rodzinna sesja.
Powiem Ci szczerze że ja teraz daję sobie ostatnią szanse na ciążę żeby donosić.Jak się nie uda to wątpie że będę chciała próbować raz jeszcze.Zwłaszcza że mój mąż ma ciężki charakter i z nim nie da się na takie tematy rozmawiać.
Muszę w to wierzyć że będzie dobrze tym razem,ale boję się strasznie…nie chce dostać blokady psychicznej bo to będzie najgorsze…wtedy ciało,dusza i psychika nie będą tworzyły całości…
Który to tydzień już u Ciebie?
Dareczko wiesz co ja tez sobie tak mowilam po każdym poronieniu ale uparlam sie porobilam wszystkie badania genetyczne przeszlam zabieg zaczelam brac sporo leków profilaktycznie oczywiescie wszystko pod ścisłą kontrola lekarza obawy tez miałam duże w listopadzie podjelismy z mężem ostateczna decyzje i ginekolog mój o tym wiedział ze to jest nasze ostatnie podejście i ze jak sie nie uda to zakładem wkładkę i juz nigdy nie wracamy do tego tematu …
Mam nadzieje ze u Ciebie kochana bedzie teraz wszystko dobrze musi być trzymam za was cholernie kciuki <3
U mnie dzis sie zaczął 11 TC
Dziewczyny jak czytam to sobie mysle jakie wy biedne jesteście…nie chciałabym nigdy musi iść przechodzić przez to co wy…ale silne babki jesteście i fajnie ze potraficie tak szczerze pisac co was boli…Sylwia to juz nie długo sie dowiemy kto sie chowa w brzuszku:D
Darka wcale sie nie dziwię ze sie boisz i tak jak Sylwia pisze kazda z nas by sie bala…a może akurat się tym razem uda i bedzie dobrze:*
Ja z pierwszej ciąży nie mam “ani jednego” zdjęcia bo myślałam tak jak Sylwia ze jestem gruba i brzydka i tez pozniej żałowałam…ale w tej jakos tez nie zrobiłam sobie sesji z brzuszkiem:( ale za to mam sesje maluszka jak sie urodził i to tez zostanie juz na zawsze na pamiątkę:)
Darka rozumiem Cie ze sie boisz ja po poronieniu tez balam sie kolejnej ciazy ale sie udalo i mimo ze byla ona ciezka,pelna obaw i strachu z kazda wizyta w toalecie i pelna komplikacji to mam swoja ukochana coreczke. Wierze ze ci sie uda i zycze Ci tego bys wkoncu mogla cieszyc sie ciaza…:)))
Trzymam kciuki za Was obie dziewczyny.
Sylwia już 11tv brawo, ale ile kasy 1000 zł miesięcznie ojejej no ale warto , chociaż ja za całą ciążę zapłaciłam niecałe 3tysie za wizyty, leki, badania
Darka uda się na pewno, tylko mąż musi się przekonać.
MaM ja podobnie gdzies 2-3tysiace zaplacilam za cala ciaze (wizyty,leki bez refundacji bo chodzulam prywagnie do ginekologa, dojazdy do szpitala) ale bylo warto…
11 tydzien to juz niedlugo ruchy mozesz juz poczuc bo mowia ze w drugiej ciazy szybciej niby czuc i poznasz plec …
Mama no niestety sumy są kosmiczne No ale sama wizyta 250 zł zastrzyki na miesiąc ponad 100 zł . duphaston na tydzień jedno opakowanie nawet minimalnie brakuje a cena jednego to 30 parę zł , witaminy 40 zł a no i oczywiście do tego te moje witaminy które sprowadzam ze stanów ze wzgledu na moja mutacje sam kwas foliowy ten specjalistyczny na miesiąc wychodzi ok 50/60 zł a do tego B12, B6 a i jeszcze acard makabra doliczyć do tęgi badania w labo Kongo no ale co zrobić trzeba się przemeczyc najważniejsze ze z bobusiem ok chociaż chciała bym podejrzec go na USG bo trochę się martwie …
Kochana ty w 3 000 zł się zmiescilas z cala ciążę u mnie w tej kwocie powinnam się zamknąć jakoś w kwietniu (jeśli nie będę robiła testu Pappa bo jak tak to w marcu pewnie ) a gdzie tu do października
Pamela no tak juz nie długo cos może być widać na USG co tam się kryje miedzy nóżkami
USG genetyczne mam 25 marca wiec jak dobrze pójdzie to może coś się dowiemy <3 co do ruchów to zobaczymy fajnie by było a brzusio juz mi widać także kto na mnie spojrzy to tekst w ciąży jesteś ??
Ja sie dowiedzialam w 13 tygodniu ze to dziewczynka wiec jezeli dobrze dzidzius okaze swoje wdzieki to napewno bedzie wiadomo:)) oj te ruchy to na to najbardziej sie czeka ja w pierwszej ciazy poczulam w 19 tyg dokladnie na dzien dziecka hehe:)) u mnie juz w 9tyg lekko dol brzuszka byl zaokraglony i wszyscy sie domyslali ale my nic nie mowilismy bo nie chcielismy zapeszyc do okolo 20tyg