Darka nauka przerwana Arek nie chce siąść na nocnik. Wczoraj, widział jak tata sika i nic. Śmieszne było bo mąż wszedł do wc, Arek otworzył drzwi wszedł oparł się o sedes rączką(mycie potem i pretensja do mnie, bo chciał na dwór isc) i patrzył a mąż nie mógł sikać ze śmiechu. Ale nic to nie dało. Czekam. Sama nie wiem na co. Mąż będzie brał urlop po 15-tym do się biorę za Arka.
A może po prostu będzie tak jak mi koleżanki mówią, że pójdzie do przedszkolna i się nauczy.
Aleks współczuję nocki’. Czasami ja tak mam.
Sylwia szkoda patrzałek. Sama widzę, że pogorszył mi się wzrok…
Pies mój mi szczeka pod oknem. Co noc to samo wrrrr Mąż usnął pewnie z synkiem ech
Sylwia super wiadomosc bardzo się cieszę . Ulżyło co? 300 zł droga nie chodzi.
Aleks współczuję nocki…Nie raz tak mam bo mój też śpi osobno bo albo nocki odsypia albo musi być wyspany na dniowke…A też mam nerwe czasami że jest głuchy na nocne hasania dzieci… Ach…
Tobie pies MAM warczy a u mnie ze wszystkich czterech stron ciągniki i kombajny - ludzie mluca lub pracują słomę- żadnego okna otworzyć nie mogę masakra
Sylwia super że udało Ci się dostać te zastrzyki w normalnej cenie.Jednak 300zł to duża oszczędność
Pewnie na samą myśl głowa mniej boli
A jak samopoczucie?
6 tygodni szybko minie i wtedy pójdziesz do okulisty i dowiesz się co i jak.
EwaK90 słyszałam że jeśli wada jest wyżej jak -6 wtedy wskazania do cc są ze wzg na wzrok.
Kurcze moja siostra była z córką 12-letnią u okulisty i ona ma -6…dramat…
Aleks nie zazdroszczę nocy…człowiek nie wyspany to aż rano wstawać się nie chce…To se znalazł o 3 w nocy zabawę
Mama_Arka_Martynki to widzę u Was protest z nocnikiem. A u nad dla odmiany z butelką.Jedno i to samo nie przemówisz mu…
Spróbuj właśnie odstawić synka przez dzień z pieluchy jak męża będziesz mieć w domu.
A może zacznij go wysadzać o każdym posiłku? Tak robili u nas w żłobku i tak się nauczył m.in.
Mój łobuz nie raz przeszkadzał tatusiowi w sikaniu Mąż nie raz mi mówił że go to peszy bo ten tak się przygląda i chce dotknąć! masakra…
Mojej koleżanki syn olewa totalnie nocnik,w lutym miał 2 latka.Ona mówiła mi że odpuszcza wysadzanie bo to nie ma sensu.
Może u Was w przedszkolu może go nauczą.U nas nie ma takiej możliwości że chodzi z pampersem w przedszkolu,jedynie na drzemkę zakładają…Chyba że w prywatnym przedszkolu to takie rzeczy tolerują…
A wieczorem psu rzuć kiełbasę i ma być cicho he he
Oliwcia wiem co czujesz tez przez to przeszlam chcialam miec natychmiast dziecko zazdroscila moim siostrze ze moze bawic sie z dziecmi kobiety na ulicach z brzuchem wywolywaly u mnie placz ciagle sie obwinialam ze nie mamyjes,cze dziecka a w koncu kiedy zobaczylam dwie kreski (po 7 miesiacach) radosc lzy strach i ciagle myslalam jak bedzie czy to synek czy coreczka czy wszystko bedzie oki , a teraz mam zdrowa energiczna corcie nasz caly swiat .
Ewa tak od jakiejś tam dokładnie wady jest nie wskazane rodzić naturalnie i dzis na badaniu tez sie mnie pytali jak chce rodzic mowilam ze naturalnie to uslyszalam ze z ich strony niema żadnych przeciwwskazań co mnie bardzo ucieszylo …
Ewcia no pewnie zawsze wiesz 300 zł więcej w portfelu
Dareczko samopoczucie ??? Yyyyy tak różnie mam mega problemy ze snem wczoraj zasnelam o 24 od 4.30 nie spie a jest 23.15 i co ja nie spie makabra …
A oprocz tego to dziś się umowilam na sesje brzuszkowa no i z moja Oliwia i mężem za tydzień we wtorek robimy bardzo mnie cieszy ze udało sie załatwić mi to tak szybko a na dodatek ze nie było problemu z tym ze chce w święto
Takze jutro ide kupic jakąś kiecke dla mojej gwiazdy widziałam dzis dwie tajne w sklepie chyba wezme obie a jak cos to jedna oddam na drugi dzień bo bede musiała zmierzyc i się zdecydować jutro wam podesle foto
A jak myslicie bo chciała żeby mi babeczka zrobiła kłosa dobieranego od grzywki n ta sesje jak myslicie taka fryzura sie nadaje na sesje ??? A no i jeśli by się udało to Mojej młodej by taka sama fryzurke zrobiła
Dzis byłam jeszcze w h&m kupic sobie biustonosz do karmienia i co ??? Niema dla mnie rozmiaru u nich w sklepie nie wiedziałam czy mam sie śmiać czy płakać
Dzięki Darka za radę pies zje i dalej będzie szczekał
Mój kolega pokazywał synkowi jak robić siku, zrobił i mówi do synka , że teraz jego kolej. No i synek nie wiele myśląc wyciąga rączkę i chce tatę złapać za ptaszka. :))))
Ja się biorę za Arka jak mąż będzie na urlopie.
W naszym prywatnym przedszkolu dziecko może nosić pampki. Może jak mi nie wyjdzie to zobaczy jak dzieci siadają i sam się zachęci. Zobaczymy. Odpuszczam nic ma siłę. Nie chcę być terrorystką.
Sylwia ja na siebie to też nigdzie nie dostane biustonosza tylko u nas w dzidziusiu i to jeden krój,czarny i biały,także z bielizną nie poszaleje a jak chodzilam po sklepach i pytałam to patrzyli na mnie jakbym co najmniej Z miała…
Zamówiłam jeden w kontroli,ale niewygodny,w ogóle tych moich mega piersi nie trzymał ,rozmiarowka zawyżona, siostra się że mnie śmiała bo jedna miseczka w nim była tak wielka że można ją było na głowę jak czapkę zalozyc
Męża opierniczylam
A Franiowi się coś poprzestawiało
Nockę odsypiał do 8,ale co to jest jak śpi po 12h a tu raptem 5?w dzień spał normalnie ale wieczorem wykąpałam go i był padnięty, położyłam się z nim i Zosia, Zosia zasnęła a ten przez godzinę wierci się i nic
No to zawołałam męża niech on go usypia próbował kolejne pół na początku postekiwal a potem wpadł w taka histeria, mąż mnie wkurzyl znowu bo wymyśla że pewnie go coś boli i po ibum leci,mówię że nie,że Franio ma humory,to mąż oczywiście wie lepiej,ryknal do mnie,dał mu ibum a ten dalej wył w końcu nie wytrzymałam z siostrą weszłam i wzięłysmy go do pokoju,niech się zmęczy
Ten banan na twarzy,powscikal się z nami,zrobił kupkę(może go ta kupa męczyła,nie wiem,może temu nie spał)no i poszliśmy się położyć
Mąż z nim,trochę popłakał ale tak z 5minut no i chyba zasnął bo była cisza,teraz też jest cisza
Nie wiem co mi się tak poprzestawiało…a mąż mnie drugi dzień z rzędu wk…więc to dobrze nie wróży, pierdziele jutro tzn dzisiaj z nim nie gadam
Współczuję laseczki tych kłopotów ze wzrokiem
Ja przy Franiu przy końcówce ciężko miałam czytać,bo mi się mazalo ale po porodzie minęło i do teraz jest ok
Może rzeczywiście lepiej kupić soczewki na ten czas,ale nie wiem czy soczewek używacie
Sylwia z kłosem super pomysł,na pewno będziecie ślicznie z małą wyglądać
Pochwal się oczywiście potem fotkami
Ja powinnam mieć na dniach fotki z sesji małej,na razie miałam kilka roboczych wysłanych,nie obrobionych jeszcze bo miałam powybierac i się pochwalę moimi modelami malymi
Aleks o jeny jakie piekne zdjecie a Zosieńka taka malusia jak pomyśle ze jeszcze trochę i oja Małgosia taka maleńka bedzie albo i jeszcze mniejsza to nie wiem czy mam sie cieszyć czy byc przerażona
Co do twojego męża to faktycznie kapke przegina ale moze to i młody wykorzystuje sytuacje bo jak wiadomo od lat gdzir jak gdzie ale "U mamy najlepiej " co do jego szalenstw i potem kupki to podejrzewam ze faktycznie mogla go meczyc ta kupka i temu nie mógł spać pobiegła trochę wszystko się w środku ruszyło i jemu tez było lepiej a przeciwbolowe tak bez żadnej poważnej przyczyny to moim zdaniem nie bardzo pilnuje męża żeby tak czasami za często nie robił bo jak sie organizm przyzwyczai to potem naprawdę będzie potrzebny i nie zadziała
Myslałam o klosie do sesji bo wydaje mi się byc taki naturalny no i mi sie mega podoba mam nadzieje ze na Oliwkowych włosach tez da sie go zrobic a jak nie to mam jeszcze inny patent co do fryzury dla niej ona ma delikatnie krecone włoski a jak sie np spoci to robia jej sie mega loczki:-) wiec juz myslalam żeby przed sesja umyć jej glowke delikatnie wysuszyc i ugniesc jej ładnie z pianka do kręconych wloskow
Mama co do nocniczka to u nas w przedszkolu rowniez prywatnym nie było spiny z pampkiem ale pomimo tego ze dzieci go nosiły u nich był i jest dla maluchow taki rytuał ze zawsze po jedzeniu i przed spaniem ściągali pieluszke i każdego sadzali na nocniczek chociaz by po to aby dziecko sobie posiedzialo i tak systematycznie kilka razy dsiennie i powiem ci ze taka metoda bardzo przypasowala wtedy mojej oliwi bo wszystko było w formie zabawy i bardzo szybko zalapala o co chodzi
Aaaaa nie mam jeszcze pościeli dla Małgosi do lozeczka wczoraj siedzialam na necie i przebierałam co tam maja i teraz mam do was pytanko
Pościel + ochraniacz na szczebelki czy sama pościel wystarczy ??? Z moja mloda mialam z ochraniaczami ale przyznał szczerze ze teraz mi sie taka pościel spodobala bez ochraniaczy w zestawie akurat i przyznał wam się szczerze ze w pierwszej ciąży wybieralam pościel kolorowa z jakies duże wzory miski duperelki a teraz ??? Nie wiem ale szukam czegoś delikatnego stonowane kolory nie jakieś dinozaury czy cos
Aleks piękne zdjęcie, super masz dzieciaczki. Tak jak moja córeczka na sesji zrobi wszystko według zaleceń fotografa tak mój synek nawet by nie usiadł koło nas i by nie pozował
Sylwia jej ale ja bym się cieszyła gdyby mi tak 300 zł wpadło Super wieści.
Masz super pomysł byście na sesji mieli z córeczką tak samo ułożone włoski, ja z córeczką mieliśmy podkręcane końcówki co było dla nas mega wyzwaniem ponieważ my nie mamy podanych włosków, córeczce zaraz zaczęły się prostować a sesję mieliśmy na dworze obok stawów więc takie mokre powietrze było
Gabi Franio to tylko temu usiadł że te plecy jej masował i go chwaliliśmy,biliśmy brawo, bo zazwyczaj jak się za Zosię"bierze"i próbuje jej masaże robić to podchodzimy bierzemy mu rączkę i z nim delikatnie robimy moja moja… a tu sam działał to był mega szczęśliwy
Sylwuś z tymi kręconymi włoskami też będzie ślicznie,fajnie że jej się kręcą
Ja jestem ciekawa jakie Zosia będzie miała włoski,urodziła się to miała prawie białe,teraz już jej ciemnieją
A Franio jak się spoci to też mu się ta jego zaczeska lekko kręci,hehe
Co do wzroku jako przeciwwskazania do porodu naturalnego to czytałam kiedyś o tym bo też mam słaby wzrok, ale podobno to nie tyle chodzi o wadę ile o ciśnienie w oku i badanie dna oka. Więc to chyba nie jest tak z marszu że od konkretnej wady okulista nie pozwala tylko musi wykonać badania.
Mi tez sie kręcą troche ale ja nie lubie chodzic w rozpuszczonych bo mam grube włosy i jak ja to mowie mam ich za dużo na glowie lataja mi wkurzaja mnie co chwile wiec wole mieć ladnie spiete juz nawet wymyslilam jaka fryzurke chyba bede miala eh nie mogę SI doczekać
Z moich włosów to się nic nie da zrobić , są tak proste że szkoda słów. Starsza corcia ma cienkie ale niech tylko się spoci tak cała główka w serpentynkach ciekawa jestem jakie włoski bedzie mieć druga - póki co trochę jej się wytarly
dziś mam gorszy dzień rwa kulszowa o sobie przypomniała nie mogę normalnie funkcjonować każdy ruch sprawia mi ból…
Na dole dodaje coś na poprawę humoru żebyście mogły swoim mężom pokazać czy facetom
no i nasze dwa zestawy do wózka jakie zamówiłam dziś wreszcie dotarły oliwia juz leżała pod tym kocykiem
O jakie słodkości różowości ! Sama bym pod takim się położyła
My mamy z jednej strony szare gwiazdki a druga strona miętowy minky. I też już miałam ochotę synowi podwędzić bo taki milutki w dotyku
O jakie śliczne my w łóżeczku tez mamy niebieskie minky i szare słoniki a w wózku poduszka motylek miętowa minky i wieloryby hehe Sylwia biedna rwą ponoć strasznie boli super ze zaoszczędziłas tyle pieniążków
Aleks zdjęcie cudowne! Twoje dzieciaczki świetnie wyszły Franio taki kochany starszy brat a tak się martwiłas
Jakie śliczne Sylwia zaszalałaś sama nie wiem, które ładniejsze, jakie to słodkie. No i wielkie współczucia z rwy sama miałam na początku pierwszej ciąży. Ała ból okrutny.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.