Maltretowane dziecko

Na telefonie mam ustawione powiadomienia (upday) o najważniejszych wydarzeniachi od jakiegoś czasu ciągle pojawiają się informacje o wypadkach dzieckiem ... pobitym lub wyrzuconym dziecku :( co z tymi rodzicami. Często jak wczytuje się w sprawę to wcale to nie jest patologia. 

Iwona, też mi to stale wyskakuje. Same tragedie.

Tak, wtedy świeżo po porodzie bardzo przeżywałam to tym bardziej że oprócz moich hormonów to miałam to dziecko przed oczami bo je widziałam na zdjęciach. Oboje byli dziwni i nie powinni mieć dzieci.

I wiadomo że na placu zabaw ja tez siedzę na telefonie ale jak syn zapyta czy zrobię my babkę z piasku to kurczaki wstaję i robię!  

Zdecydowanie większość rodziców tylko czeka aż dziecko się samo sobą zajmie i pretensje że się nie potrafi bawić samo albo o coś pyta.

Dziewczyny,
odświeżam
No nie moge jak slysze ze ktos cos zrobil dziecku !!!
Ostanio slyszlam ze złamas rzucal 1,5 rocznym dzieckiem.o ścianę żeby zabić i jej siostre tez zabil , nosz kur…
Co sie dzieje w tym swiecie…
Powiem Wam ,ze za kazdym razem placze jak cos takiwgo slysze ,czytam.
Na fb czy IG wyskakuja mi nie raz przykre filmy , to rycze jak bobr

To mi tez uswiadamia ze coraz mocnej i mocniej kocham swoją dziecinę i w ogien za nia bym poszla , kocham ją baardzo mocno, i codziennie po kilka razy to ode mnie slyszy, nie mowiac ile razy ją wycałuję :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:🩷

No jest to tragedia. A slyszalyscie o tym co zabił teściowa, syna i córkę bo żona chciała rozwodu ? Zastrzelił ich chłopczyk żył jeszcze chyba kilka dni i zmarł. Albo o tej dziewczynie koło Szczucina w świętokrzyskiem co w zeszłym roku zabiła dwie dziewczynki i spaliła ich ciała w ognisku ? Co się dzieje z tymi ludźmi

A daj spokój… uciąć jajka i solić to za mało

straszne…

Powinni resztę życia spędzić pracując w kamieniołomach za miskę ryżu żeby zrozumieli swoją kare a nie jeszcze ich wsadzą do więzienia i my musimy płacić za ich utrzymanie

Takich to w ogóle powinni kastrować. Po co mają się dalej rozmnażać, skoro tych dzieci nie chcą i tylko robią im krzywdę…
w mojej okolicy w tamtym roku chłopak, którego na dodatek znalałam, zabił 3 miesięczne niemowlę… to nie było jego dziecko, tylko dziecko partnerki. Ta sama miała już chyba 6 dzieci z czego już 4 odebranych…
I tak jak mówisz, trafi sobie taki do więzienia, ciepło w dupę ma, jedzenie pod nos podane, a wszyscy podatnicy na nich robią… nie wiem w jak chorym państwie my żyjemy. Mi nie należy się nawet ulga podatkowa na dziecko, bo przekroczyłam dochód, ale takim należy się dach nad głową i jedzenie za nasze podatki… :clown_face:

Straszne to jest, takie dziecko bezbronne nie moze nic zrobic a tacy ludzie to dla mnie nigdy nie powinny miec dzieci :frowning:

Niestety nie robią testów na rodzicielstwo. To jest życie. Takie rzeczy będą się zdarzały.

Ja myślę że kiedyś to jeszcze więcej dzieci tak musiało cierpieć a dopiero teraz to wszystko zaczęło wychodzić na światło dzienne i zaczęto na to reagować. Ja ogólnie staram się nie oglądać takich programów bo bardzo emocjonalnie to przeżywam i potem przez 3 dni nie mogę sobie z tym poradzić.

Ehh straszne

Ja nie mam telewizji i nie ogladam wiadomosci bo są tam.w większości dołujące informacje.

I tak byłoby najlepiej ,nie oglądać takich rzeczy :frowning:

1 polubienie

Ja nie ogladam takich programow tzn ogladam ale jak widze co ci ludzie robia z dziecmi to plakac mi sie chce…

Ja np nie mige zrozumiec dlaczego ludzie to robia… maja zdrowe dzieci cale zycie przed nimi a oni jr maltretuja. Tak samo nie moge zrozumiec jak to jest cala ciaze dbasz o siebie dziecko a na koncu dowiadujesz sie ze jest chore a takie patologie pija cpaja i zrodza zdrowe dzieci

Mi też ciężko to zrozumieć. Na wszystko uważasz, z każdą nieprawidłowością do lekarza się zgłaszasz i czasami kobieta nie ma szczęścia nawet swojego dziecka zobaczyć, czy przytulić, a inna pije, cpie, pali, dziecko ma zdrowe, a jeszcze nie przykłada się ani trochę do tego, żeby o to dziecko zadbać…
nie mówię, że taka kobieta ma chore dziecko rodzic, bo dzieci same na świat się nie pchały, ale na litość boską, takim ludziom powinno się dzieci zabierać, oddawać do adopcji, jest tyle rodzin, które nie mogą, które chętnie zaadoptują noworodka, a czekają czasami latami na pozytywną decyzję z urzędu… :frowning:

No dokladnie… ale tak juz jest i nic nie zmienimy :frowning:

Doklanie :frowning:
Sama jestem w szpitalu i czekam co lekarze beda mowili na obchodzie po ktg,niech mi tam Dzieciątko rośnie zdrowo w brzuchu.

A chciałoby sie z tym zrobic samemu porządek, ale polskie prawo nie zezwala :frowning: