Ja również tego nie rozumiem, jak można skatować takiego malucha a co dopiero robić gorsze rzeczy. Odkąd mam swoje córki na takie rzeczy ciężko mi się patrzy. Dużo bardziej łapię za serce jak się jest matką niż jak się nią jeszcze nie jest.
To prawda, odkąd sama zostałam mamą nie mogę oglądać takich programów bo płakać mi się chce jak widzę jak niektórzy traktują takie małe, kochane bezbronne istotki
Ciężki temat
Ja podobnie, jak słyszę o bezbronnych, bezgranicznie ufających swoim opiekunom krzywdzonych dzieciach to aż serce pęka, łzy same płyną, a przecież można zrzec się praw do dziecka, zapewnić lepszą przyszłość, trzeba tylko (a może aż!) wykazać się odrobią empatii i człowieczeństwa … A z drugiej strony ostatnio były przypadki pozostawiania kilkuletnich dzieci w oknach życia, to też jest mi bardzo trudno pojąć. Jak zdesperowani muszą być ludzie, by podjąć taką decyzję. Przecież to już jest takie przywiązanie, a kilkulatek jest już taki świadomy, jak bardzo musi się bać takie dziecko, jaką traumę przeżywać…
Słyszałyście o noworodku który wypadł i mial pęknięta czaszke? Wczoraj w Faktach to Słyszałam 1szy raz
Masakra mama zgłosiła na policję i dopiero to tam w zeznaniach wyszlo , a mamie nikt się nie przyznał l ze dziecko wypadło przy badaniach ;( szpital zatajał takie przewinienie a dzidzia miała pęknięta czaszkę ;( ;( ;(
Teraz doczytalam , że to było w Krakowie na Ujastku , szpital z 3 referencyjniścią.
Czutalam właśnie o tym. Jak tak można w ogóle ukrywać takie rzeczy nie wiado czy za parę lat coś nie wyjdzie z tego niedobrego
szok…
Ten noworodek przeżył?
Jezu, szok…
no właśnie??
Przeżył. Pielęgniarce wypadł z wózka a ona powiedziała że to nic groźnego bo tylko delikatnie się uderzył. Dopiero ojciec wezwał policję i monitoring pokazał że dziecko uderzyło głową o podłogę. Zrobili badania i się okazało że ma pęknięta czaszkę
Ojeju, straszne…
prawo w każdej dziedzinie posiada luki, jest niedoskonałe, a niektórzy ludzie… bestie…
To straszne, że pielęgniarka zbagatelizowała sytuację… Mam nadzieję, że maluszek szybko wróci do zdrowia i wszystko będzie dobrze
Jejku aż strach pomyśleć co by było gdyby ojciec nie zareagował
Straszne historie
Ja nie mogę oglądać takich rzeczy , nie mieści mi się to w głowie co ludzie robią tym dzieciaczkom
Noo straszne
Jeju smutne.
Ojej straszne . Właśnie takich sytuacji też się boję ,