U nas było pięknie widać całą buzię ale faktycznie lekarz powiedział, że jest pod wrażeniem bo dzieci zazwyczaj sie zasłaniają rączkami i narobił naprawdę dużo zdjęć
my tak zwlekalismy z tym 3d bo chcieliśmy zeby nasza kluseczka już wyglądała jak dzidziuś żeby móc jak najlepiej ją zobaczyć.
Ja mam zdjecie buzki z 20 tygodnia. A teraz bym pewnie juz nie dala rady takich zdjec zrobic bo mala nawet na badania nie chce buzki pokazac. Ale ona juz w 20 tygodniu sie zaslaniala na usg. :-).
No właśnie wszystko trzeba pod siebie dobierać jak dzidzia od początku zasłania buzke to jest prawie pewne ze w tym 31tyg sie nienpokaze bo ma juz za mało miejsca. Nasza odlosnila przed nami wszystko
ale tez sie przestraszylismy na usg bo podsunela sobie pepowine pod sama brodę.
Moje dzieci są wstydliwe. Ani jedno ani drugie na żadnym etapie ciąży nie chciało pokazać buzi. A USG w 30 tygodniu nie robiłam.
Agniejeska to moja jest troszeczkę mniejsza. A waga różni się na dwóch USG tego samego dnia bo jak któryś lekarz źle złapał jakikolwiek obwód już wychodzi inaczej. Usg jest tylko sprzętem a lekarz żeby waga wyszła precyzyjna musiałby idealnie złapać obwody a jest to trochę ciężkie niestety.
Kasia S. To tak jak moja. Mam tylko jedno zdjecie buzi a i tak jest czesciowo zaslanieta pepowina jest. Chyba nie lubi jak sie ja podgladana.
To ja mam długi sznur zdjęć, chyba z 10 ich tam jest ale no mówię, lekarz był pod wrażeniem, że może tak napstrykać. Także tak jak u Was dzieciaczki się zasłaniają to całkiem normalne.
Agniejeska miałaś nerwy, nie dziwne, że musiałaś odespać.
Nie wiedziałam, że są jakieś stopnie w diagnostyce. Człowiek uczy się całe życie
Mama_arka ja tez nie mialam o tym pojecia. I pewnie dalej bym nie wiedziala gdyby nie ta sytuacja.
Lina to dzwoje dzieciatko najwyrazniej lubi zdjecia. Ja sie ciesze ze przynajmniej to jedno dalo rade zrobic.
Moje dzieci ruchliwe na usg, ale zdj mamy sporo. Ciągle zapominam dać mężowi, żeby zalaminował, bo podobno bledną z czasem
Blekna ? O kurcze nie wiedzialam ale te kolorowe czy tylko czarnobiale?
Z tego co wiem to wszystkie lekarz mówił że warto zalaminowac właśnie żeby nie blakly.
O nawet nie wiedziałam, że blakną z czasem, w takim razie też musimy zalaminować. Ostatnio dużo nowości u nas, wczoraj kapnępliśmy się, że z ubezpieczenia za moją cesarkę należały nam się pieniądze, ale na zgłoszenie roszczenia jesy 3 lata, także jeszcze się załapiemy
To moje tez musze zalaminowac . Chociaz zastanawiam sie nad tym kolorowym bo ja mam zdjecie takie typowe jak wywołane z aparatu fotograficznego. I nie wydaje mi sie zeby to miało możliwość blekniecia. margos to fajnie zawsze jakies pieniazki dodatkowe.
Agniejeska w Niemczech takie kolorowe robili?
Kolorowe to dla mnie te z 3d :-).te brazowo- żółto-czarne. Chyba kiepsko sie wyraziłam z tym kolorowym.
Aaa bo ja juz sobie wyobrazilam takie normalne zdjęcie, we wszystkich kolorach tęczy, te 3d to taka sepia
Tak myślałam ze tak to zrozumialas. Chodzilo mi o to ze jest na normalnym papierze fotograficznym. Z tylu pisze print photo paper. :-). A ja sie wczoraj dowiedziałam ze są usg HD. Bo Kolezanka pokazała mi zdjecie ze swojego usg i bylo na maksa wyraźne. I nie pisało na nim 3d/4d tylko usg HD. I tak sie zastanawiam czy to poprostu lepsza maszyna do usg 3d czy jakas nowa forma usg. Wiecie?
Agniejeska nawet nie widziałam o USG HD ale wydaje mi się że to jak z tv lepsza maszyna po prostu.
Magros my o ubezpieczeniu za cc dowiedzieliśmy się przez przypadek. Pani powiedziała o tym mężowi jak poszedł zgłosić urodzenie młodego. Dostaliśmy z PZU chyba wtedy kartę apteczna jeśli dobrze pamiętam.
Teraz takie fajne sprzęty robią, że szok. Nasze dzieci jak będą w ciąży (tzn dziewczynki ;)) to będą na bieżąco mogli oglądać co robi dzidzi na własnym telewizorze
Zamrancza pewnie tak będzie, mnie sie marzył taki domowy sprzet jak jeszcze nie bylo czuc ruchow naszej kluseczki i schizowalam od wizyty do wizyty czy wszystko jest dobrze.