Dziękujemy za buziaka jest słodki i jaki malutki cudowny chłopczyk
Super;) fajnie odkupić coś w dobrym stanie my kupiliśmy mate za 70zl w kauflandzie były nie wiem czy jeszcze są. Wydaje mi się ze taka starczy małemu.
Ja mate tez mam ale czasem wkład mala i się uśmiecha patrzy obserwuje
Oj dziewczyny a ja takie lezaczki bujaczki na allegro widzialam po 75 zl +kw. Nie przeplacilyscie?
Ja tez widziałam za mniej ni 100 zł al są one do 9 kilo a Igorek ma ju 6100 wiec nie opłacało się NASz lezaczek jest do 18 kg i potem krzeselko mogę z tego zrobić
Leżaczki bujaczki są różne, a fp należą to jednych z droższych, nawet podróba fp różniąca się tylko wzorem materiału kosztuje prawie 150zł.
Oczywiście są leżaczki za 75zł, tylko one jak dla mnie nie są stabilne, nie są solidne i nie funkcjonalne, bo np. tylko do 9kg, a fp rośnie razem z dzieckiem i może służyć nawet przedszkolakowi. Lepiej zainwestować nawet w podróbę fp, bo posłuży o wiele dłużej niż inne.
Nasz fp służy już drugiemu dziecku i jeszcze nie jednemu w przyszłości. Nic się nie strzępi, nic nie targa, no i super się dopiera.
Też widziałam tańsze ale jakościowo gorsze i jak były używane to juz bardzo zniszczone.
Wiec taka cenę za orginalny leżaczek fp uwazam za bardzo dobra ja jestem zadowolona bo na nowy mnie nie stać a ten co kupiłam jest w stanie idealnym;)
Igorek i Michaś cudne chłopaki. Uważajcie Niunia, Kumpela i inne mamusie, które mają córy, bo widzę tutaj samych przystojniaków
Aga- też uważam, że leżaczek jaki zakupiłaś jest w idealnym stanie. Gratuluję takiej transakcji
Super te wasze leżaczki bujaczki dobrze ze wybraliście te na dłużej do większej masy ciała niż 9kg te na chudych drutach nie warto je kupować :-/ swoją drogą nie wiedziałam ze sa podruby tych z fp różnicy nie widzę żadnej kto się nie zna to nie powie ze to podruba. Więc ceny naprawdę dobre myślę ze tę tańsze to już bardzo zużyte
Ja uważam że kupiłam za dobrą cenę mój lezaczek jest solidny i ładnie wykonany a przede wszystkim kolorowy a taki powinien byc:)
Ważne żeby swoją funkcję spełniał i maluszek zadowolony był prócz rodziców
Mój leżak tez do 18 kg
Kobietki czy któraś z Was dokarmia maluszka mlekiem modyfikowanym?? Jeśli tak to jakim??
Mam wrażenie, że mój synek się moim mlekiem nie najada;/ I nie wiem czy karmić go w dzień swoim a na noc dawać mu butle żeby się najadł i spokojnie spał bo dziś w nocy miałam jedną wielką masakrę…
Oglądałam w rosmannie te mleka i są różne i ceny też. Te babydream jest tanie ale czy dobre? Ale są też po 50-60 zł…sama nie wiem jakie będzie dobre ;/
Aga jesteś 3 tyg po porodzie to możesz przechodzić teraz pierwszy kryzys laktacyjny i stad to wrażenie ze mały się nie najada jest placzliwy marudny i cały czas głodny powinnaś raczej jak najczęściej przestawiać go do piersi to będzie bardzo męczące ale tylko dzięki temu się unormuje pokarm z jego potrzebami. Ale jesli jest bardzo źle to skontaktuj się z polazna chyba masz wizyty domowe zajrzy Cię uspokoi, ciekawe jak z jego waga czy przybiera dobrze też mieć to pod kontrolą. Jedli już dokarmiac to w dzień bo w nocy twój pokarm jest bardziej tresciwszy. Dużo pij 2-3l nawt to konieczne. Nie przechodziła bym tak od razu na mm może to wcale nie jest konieczne. Co do mleka wybór jest ogromny też się nie bardzo orientuje bo nie miałam potrzeby sięgać najmniej chyba uczula Bebiko i jest tanie do końca się nie wypowiem na ten temat z mlekiem a wiele razy mnie kusilo bo tak było by łatwiej ale się zaparlam i po wadze małej widać ze jej nie trzeba.
Ja tam też przystawiam do skutku i nie mysle ze się nie najada bo wszytko w naszej głowie i jak myślisz ze nie masz pokarmu to oddziałuje od razu i może nie leci a jak wierzysz ze jest to będzie. Ważne by mały przybieral na wadze jak rośnie to znaczy ze mu wystarcza
Nie wiem co mu jest je i usnie przy cycu. Po chwili się przebudzi i coś mu nie pasuje i ryczy jak szalony zaraz zje i znowu ryczy wezmę go odbije mu się położę go i ryczy. Ja juz dziś na twarz padam nic nie mogę zrobić i z mężem chwile poleżeć bo mały ciągle coś. Jeszcze chwila i w depresje wpadne coś czuje.
Niunia ty w końcu karmisz małą cycem czy mm?
A.Karbowska- jeśli chodzi o mleko mogę polecić ci bebilon zwykły lub przeciw ulewaniu mój synek bardzo dobrze go tolerował. Jeśli chodzi o mleko NanPro synkowi często się ulewało.
Jeśli chodzi o karmienie i problemy z laktacją to uwierzenie w siebie. Dużo wody i herbatek laktacyjnych. Dobrze też działa famaltiker. Może synek ma kolki w nocy. Spróbuj mu podawać Infacol lub niemiecki SAB.
Powiem tak na swoim przypadku było już tak, że Borys zjadał dziennie 250 ml MM. Byłam zrozpaczona, że za trochę przestanę karmić.
Byłam w poradni laktacyjnej, stopniowo miałam odstawiać po butelce MM. Regularnie przystawiać synka do piersi na przemian ( lewa-prawa-lewa/ prawa-lewa-prawa). Nie przejmować się i wyluzować, pić famaltiker. Po za tym Pani doktor powiedziała, że mogę źle interpretować potrzeby swojego synka. Nie koniecznie chce mu się jeść i faktycznie tak było.
Synek przybiera odpowiednio na wadzę dlatego nie ma co się stresować.
Powodzenia i dawaj znać czy jest jakaś poprawa
Jeśli chodzi o bujaczki i huśtawki to mi się udało kupić na allegro za 242 zł.
Syba- śmieszny ten bujaczek. Ładny. Takiego jeszcze nie widziałam. Chyba zajmuj sporo miejsca.