Anna myślę ze nic to jeszcze taka zła nie będzie nas pediatra poprzedziła że 3 dni mogą byś różne w zachowanu małej tj pierwszego dnia była raczej senna no jak by dziecka nie było pobudka tylko na jedzenie przewijanie i spała dużo, drugiego dnia była bardzo maruda i miała stan pod gorączkowe to wcześniej kupiliśmy Pedicetamol tak jak nam zleciła i pomogło. Nastepnego dnia juz byka taka jak zazwyczaj.Może nie będzie u was tak źle każde dziecko inaczej reaguje.
Też sobie odpuszczęm czasem kampanie po takich akcjach nie ma co bardziej dziecka męczyć czyli twój synek bardziej dzielny oby noc była spokojna
A.Karbowska jakie preparat dostałaś na kolki?
Mój synek ostatnio w dzień nie chce spać. Nie wiem jak to zmienić.
Syba - nie wykluczone, że maluszek nie chce spać za dnia, bo jest za jasno w pomieszczeniu, w którym przebywa. A może nie masz wypracowanego “rytuału usypiania”.
Syba mój maluszek tez nie chce spać w dzień a jak śpi to jak się położę z nim albo na chwilkę chyba że idziemy na spacer to wtedy śpi i śpi
I moja w wózku śpi jak susel bo ja woze po wertepach dziurach i spokojna jest.
Tylko się cieszyć jak dzidzia sypia spokojnie bez względu na hałas i wertepy. Takie dziecko to błogosławieństwo
U mnie w domu remont i tata moj stuka puka wierci a mała śpi nic jej nie budzi a i pies szczeka wciąż w oknie
Ja od początku przyzwyczajam do hałasu bo inaczej byłby problem ze snem a tak kto przychodzi to chce cicho mówić a ja informuje że ie musicie ona przyzwyczajona
Ja też jestem zdania że dzieci nie dobrze jest czuć na ciszę podczas spania bo później nawet jak ktoś przyjdzie czy chcemy posprzątać to niema takiej możliwości bo dziecko już się budzi
Dlatego moja i przy radiu i stukaniu i innych dźwiękach nie budzi się a wręcz lubi odkurzacz mam wrażenie
Syna dostaliśmy delicol i esputicon i mamy stosować dwa na raz delicol 5 kropel przed karzdym karmieniem a ten drugi 3 razy dziennie po trzy krople. Zastanawiam się czy po prostu nie dać mu butli z koprem włoskim do popicia od czasu do czasu bo te krople mam wrażenie ze raz działają raz nie. Maruda straszny się zrobił mój mały.
Co do hałasu mój śpi przy telewizorze i innych halasach także nie muszę przy nim na palcach chodzić. I lepiej śpi w dzień niż w nocy…
Z tymi kropelkami to jest tak że jeśli dajemy je do mleka np. Butelki a dziecko nie wypije wszystkiego to marne szanse aby pomogły dziecku. Lekarz mi kiedyś powiedział że to tak samo jak z witaminą D żeby dawać bezpośrednio do buzi bo raz że większość zostaje na butelce a część jeszcze w mleku i nic z tego niema.
Ja karmie piersią i witaminy jak i kropelki podaje mu łyżeczka prosto do buzi i szybko daje cyca także wiem ze zjada wszystko i nic nie wypluwa
U mnie też by nie przeszło to inaczej przy tych kroplacg na kółek jest łyżeczka to na to i do buźki:-) najwygodniej jest gdy jest dołączona taka pipetka z dozownikiem jak przy Pedicetamolu np choć dla mnie najlepiej podaje się te krople wyciskanie z kapsułki bo tylko to już daje witaminę D sama
Co do spania to też widzę ze mojej małej najlepiej śpi się przy halasie i Bogu dzięki bo tak by trzeba było tylko na rzesach chodzić
Aniu a na jaki się zdecydowaliście?
Mój w wózku śpij również jak suseł najbardziej lubi jak się z nim jeździ po dziurach i wtedy szybciutko usypia.
Możliwe, że się przyzwyczaił do spania w wózku bo od małego dużo wychodziliśmy z nim na dwór i spał w wózku po 2-3 h. Wieczorem maluszek zasypia bez problemu, kąpiel- cyc- sen
Ja na kolkę dostałam Infacol oraz Sab. Maluszek super na niego reaguje jest dużo spokojniejszy i grzeczny.
Też szukam leżaczka ale chyba kupię jakiś używany w dobry stanie.
A to nasz leżaczek Znalazłam go na olx u siebie w mieście
Utargowałam na 130 zł Wszystko w dobrym stanie wibracje działają, uprałam już wszystko i umyłam:)
Leżaczek od dziś gotowy do użytku
Aga - super stan i naprawdę niedrogo! Wygląda jak nowy.
Mnie wczoraj rozśmieszyło, że mały cały czas się w brzuchu wiercił i wiercił, a jak na budowie jego tatuś zaczął robić dziury na kable, to nagle się uspokoił :). Chyba przyzwyczaił się już do hałasu.
Hirudo dokładnie jak go zobaczyłam to od razu brałam:)
Wiadomo były plamy na materiale różne ale zamoczyłam go w wannie żeby poleżał i dokładnie wyczyściłam.
Jestem strasznie szczęśliwa że jest w takim dobrym stanie i wszystko działa i jest całe.
Udało mi się troszkę zaoszczędzić pieniedzy co mnie bardzo cieszy więc bedzie na pieluchy i chusteczki:) Bo to schodzi jak szalone
Hejka Hej dziewczyny! Buziaki od Michasia