Mamusie majowe jak samopoczucie przed porodem? Mam termin na 25 maja ale już doszukuję się pierwszych oznak zbliżającego się porodu. Od kilku dni boli mnie lekko brzuch i okolice krzyża więc myślę że są to skurcze przepowiadające Wam też jest tak ciężko i chciałybyście już urodzić? To moja pierwsza ciąża i radość oczekiwania na naszą córeczkę miesza się z lekkim strachem przed porodem. Macie też takie obawy?
ja urodziłam mojego pierwszego synka 7 mają zeszłego roku. urodził się tydzień przed terminem. nic nie zapowiadało porodu do czasu gdy w nocy poszłam do łazienki na siku a tam mi zaczęły odchodzić wody. wróciłam do sypialni i budzę męża " musimy jechać" a on na to zerwał się na równe nogi " tak tak musimy jechać" nie wiem czy do konca był świadomy co robi strasznie zabawnie to wyglądało.
Hej Podbijam ten stary temat
nie będę zakładała nowego. Dziewczyny fajnie się jest porozumiewać jeśli jest się w podobnym tygodniu ciąży
Zapraszam mamusie które mają termin na Maj 2015 roku :)) Śmiało! Mam nadzieję, że ktoś jednak się znajdzie :))
Ja mam termin na 27 maja Jak tam przygotowania do przyjścia maluszka?
łał, Hej Syba !! Dzięki za oddzew Ja mam termin na 7 maja… Choć z moich obliczeń powinien to być 25 maj… Ale się nie kłócę
My z mężem uznaliśmy, że jeszcze nie kupujemy nic… Poczekamy jeszcze z miesiąc. Jak się czujesz?
Dziś zaczyna mi się 28 tydzień ciąży. Zaczyna mi się coraz ciężej oddychać mam wrażenie, że brakuje mi tchu… Ciśnienie mam jakieś dzikie 97/56 za to puls 97 … To mnie dobija bo czuję, że mną trzęsie ! W poniedziałek byłam u lekarza, mój mały malec jest obrócony główką do wyjścia Oby tak dalej ! Rano niezbyt sie ruszął. Czasem tak ma raz się rusza bardzo intensywnie, że rozpiera mi skórę brzucha, a na drugi dzień jest tak mało aktywny, że na prawdę zaczynam się martwić. U mnie działa wypicie ciepłej herbatki i mały zaczyna się wiercić
Joasiu, ale czasami twój maly ołowek może odwrócic się pleckami w stronę twojego brzucha i wtedy nie będziesz czuła tak mocno ruchówbo on będzie cię kopał tak jakby w plecy
Aaaa… Kropka Kochana! Dzięki za oddzew :)) ja tutaj sobie na tym wątku chyba będę sama tworzyła swój pamiętnik:D:D:D Będę Twarda, aż która majóweczka dołączy :)))) Mąż się ze mnie śmiał, ż enie muszę bloga zakładać, tylko sobie tak dryfuję po tym wątku :)))
To masz akurat rację z tymi ruchami. Ale uwierz mi i tak i tak jestem nieco przestraszona Teraz sie strasznie wierci… Mam wrazenie, jakby wziął nogę i mi mi tą nogą przejechał po całej długości brzucha… Mały artysta… :)) Ooo i w takich chwilach jestem szczęśliwa !
Asienko w 28 tc dziecko jeszcze może fiknąć koziołka Także nie martw się na zapas
A może nawet ulozyc się glowka do góry. Moje male wielkie maleństwo już takich akrobacji nie zrobi bo ma za mało miejsca
A ułożone do dołu?? :))
Glowka w dol tak jak przystalo na grzeczna dziewczynke Posluchala mamusi i polozyla się jak trzeba
haha:) Mówisz grzeczna dziewczynka :)) A kto pisał że nóżki rozłożyła? :D:D
Hahahahaha to mnie teraz rozbawilas
Wydaje mi się ze miała już dość słuchania jak każdy mowil do Niej “On” i dlatego dobitnie chciała pokazac ze nie On tylko Ona
Witam ja też mam termin porodu na maj . Nie mogę się już doczekać
. Mój mały też ułożył się główką w dół
Hej J.jamro ! Strasznie się ciesze że zawitałaś tutaj który tydzień u Ciebie?? :))
Ja 28 tc;) Tez w 28 tc wyskoczyła mi anemia biore żelazo , glukoza była ok . Takie o ;)) Co u Ciebie jak sie czujesz:)?
26 tc mam ten sam problem anemia i musze brać żelazo . Glukoza na szczęście ok
nie wyobrażam sobie kolejny raz robić tego badania . To moja druga ciąża i kolejny syn :).Czuje się dobrze , czasami dopada mnie zgada i zaczynają się już problemy ze spaniem , ale nie ma tragedii :). A Ty Joasiu jak się czujesz :)?? A tak w ogóle to mam tak samo na imię
A imienniczka:) Asiu ja sie czuję w sumie ok. Ale od jakies tygodnia moze zaczynają mi się dusznosci. Ciśnienie mam 97/56 puls czasem dochodzi do 95 i stad takie moje nerwówki i chyba to przyśpieszone tętno tak wpływa na moje oddychanie;) jeszcze 2 tygodnie temu się dobrze czułam
No to proszę Imię to samo, Glukoza ok, Anemia i tez syn Masz już imię? My wybralismy Igor.
A u nas będzie Kacper . Ja na szczęście mam ciśnienie idealne .Czasami dopadają mnie bóle krzyża , ale naprawdę nie jest źle .
To to współczuję. Mnie nic nie szczyka ! Jeszcze ! Piekne Imię Kacperek
a ja dalej nie wiem cyz chlopiec czy dziewczynka tak sie uklada ze nie mogę dostrzec ale 2 razy byla dziewczynka na początku, teraz to mniejsza o to oby zdrowe, meczy mnie bol plecow i zgaga