Hej Kum.pela ! Kurcze a w którym tygodniu jesteś? Mnie na szczescie nic nie strzyka, a i zgagi tez nie mam, póki co odpukac w niemalowane:)
Jeśli chodzi o wyniki badań to mam bardzo dobre, lekarka aż się dziwi że mam takie dobre żelazo. Pytała się ostatnio czy jem dużo mięsa i jakby tak na to spojrzeć to w prawie każdym posiłku się ono pojawia.
Pojawiły mi się bóle pleców, ale od razu udałam się do fizjoterapeuty rozmasował mi plecki i jest już SUPER
Jeśli chodzi o puls to już przed ciążą miałam bardzo wysoki ok 110 teraz w ciąży puls wynosi 80-90.
W tym tygodniu wykonuje test glukozy mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
Staram się regularnie spacerować, minimum raz w tygodniu chodzę na basen.
Brzuszek mam malutki. Joanna S czy zdjęcie które masz w miniaturze jest twoje ?
Asiu ciesz się, że masz niskie cisnienie, nie chcę cie straszyc ale ja przez całą ciaże miałam niskie cisnienie a w 8 miesiącu podskoczyło i miałam stan przedrzucawkowy a później atak rzucawki. Więc lepiej ejst miec niskie cisnienie niż za wysokie:) maj to super termin na rodzenie, nie za zimno, nie za ciepło, jak juz bedzie zima to dzidzia bedzie juz wieksza i spokojnie bez zadnych stresow bedzie mozna zakladac kombinezony, a w wakacje juz bedzie na tyle spora ze mozna wyskoczyc gdzies na weekend nad morze:) wszystkiego dobrego życzę wam!
aniniani - Tez słyszałam, że lepiej niskie niż wysokie ciśnienie mieć. Ale kurde… Mieć niskie ciśnienie jak u dziecka i taki wysoki puls nie jest wcale komfortową sytuacją… Dlatego, że strasznie źle mi się oddycha i czuję jak mi serce łubudubu robi… Tak do przesady, że czasem to mnie aż panika ogarnia
Syba- W ktorym tc jesteś że Ci plecy masowali :PP Zdjęcie na miniaturze jest moje
W wątku “Nasze brzuszki” też zamieściłam zdjęcie mojego brzuchala bardziej go widać
Ty masz jakies?
Też Wam się tak cieżko oddycha?
Ja nie mam problemów z oddychaniem( może dlatego, że mam nisko brzuch ), czasami tylko jak za szybko coś robię albo chodzę dostaje takiej zadyszki strasznej wtedy czuje się jak 80letnia schorowana staruszka:)
Kurde… Bo ja wasnie jak usiade przy komputerze to czasem mam tak, że zaczynają mi się duszności, mam takie wrażenie, jakby mi wszystko szło do gardła wszystko sie unosiło i stad te dusznosci.
Może warto zapytać lekarza , położnej o ćwiczenia na przeponę , żeby zwiększyła się objętość klatki piersiowej . Już bliżej do porodu , dziecko coraz większe , macica też , na pewno za bardzo uciska Ci na przeponę i stąd te problemy . hmm… wydaje mi się ,że najodpowiedniejszą osobą z którą mogła byś to skonsultować i pomoże dobrać odpowiednie ćwiczenia to fizjoterapeuta
Być może jest w tym myśl. Co do przepony… Wiem jak pracować nią. Mówisz, ze ćwiczenia przyniosą jakieś rezultaty ? Może warto spróbować.
Ogólnie to wiem, że wszystko mi rośnie :)) I Stąd też te problemy. Tylko zastanawiam się czy Was też tak z nienacka łapie? Nawet mogę leżeć nieruchomo na tapczanie oglądając film i tez mnie złapie…
Haa… Dzisiaj doszły mi skurcze łydek, to pewnie z małej ilości magnezu Magnez już przyjmuję. Im bliżej porody tym coraz wiecej dolegliwości mi zaczyna wyskakiwać
Ale jeszcze nie puchnę Obroczka jak mi spada, tak mi spada
:))
Asiu ja tez z kazdym c=tygodniem widze wiecej dolegliwosci… Spedzenie calego dnia aktywnie stwarza mi nie lada problem po polozeniu sie wieczorem do lozka mam wrazenie ze moj kregoslup ma serdecznie dosc… Okropnie mnie boli. Ja magnezu biore potrojna dawke tak zalecil mi lekarz. Puchne od poczatku ciazy. obraczke zdjelam juz chyba w 5 miesiacu.
A powiedz mi, bo mówisz że puchłaś, to już od 5 miesiaca tak? Czułaś to jakoś bardzo po sobie? Czy zmiany widziałaś po sobie . Bo za bardzo nie wiem jak to by biało wyglądać.
Asiu ja sie juz zorientowalam ze powodem jest albo za wysoka temperatura w pomieszczeniu, albo za malo pilam wody. Puchna mi jedynie dlonie i stopy oraz lydki. Stopy dalo sie zauwazyc przy zakladaniu botow natomiast jesli chodzi o rece to mam na palcu piersionek zareczynowy i jak puchna mi dlonie odciska sie na palcu. Ale to przejsciowe puchniecie nie to ze caly czas
Aaa… ;)) Ja już miałam wyobrażenie że nogi robią się takie bardzo nabrzmiałe… ;p
Hehe no nie przesadzajmy az tak nie puchne Nogi puchana mi np do tego stopnia ze dopasowane kozaczki ktore nosze nie zasowaja sie do konca ale tylko po calym dniu chodzenia mam z tym problem w ciagu dnia jest ok. Lub tak jak mowie temperatura, jesli przekracza 19 st zaczynam puchnac… Rece np az tak ze bola mnie jak je zaciskam w piesc.
Hej wszystkim przyszłym mamusiom mam termin na 6 maja i spodziewam się dziewczynki
No hejj Anatko jak się czujesz??
To Twoje pierwsze dziecko kolejne?
Ja spodziewam sie synka
Hej jest to moja pierwsza ciąża. Samopoczucie dobre, tylko teraz dokuczaja mi skurcze łydek, czasem aż sir chodzić nie da. Nie pracuje juz zawodowo to mogę pozwolić sobie na lenistwo
Aneta1988 Skoro mozesz sobie pozwolic na lenistwo to czesciej lez z nogami w gorze Powinno troche ulzyc i dawaj partnerowi do masowania zawsze to jakas ulga
Ja nie miałam wyjścia musiałam iść na zwolnienie bo wyladowalam w szpitalu.
I chcąc nie chcąc trzeba odpoczywać
No ja rowniez od 3 miesiaca siedze w domu bo mialam problemy z kregoslupem i lekarz nawet nie pytal czy chce tylko porostu dal sam zwolnienie.
A co bylo powodem wizyty w szpitalu?
Anetka - U mnie od 2 dni zaczynają się skurcze łydek ! jak sie rozciagam, prężę to automatycznie z rana mnie łapie skurcz w łydkach. Okropne uczucie A w ciągu dnia na szczeście nic