Witajcie, pozwolicie że się dołączę
termin porodu mam na 15 maja 2015 roku
to moje pierwsze długo wyczekiwane i wystarane dziecko, spodziewam się synka- Mikołajka, chyba nie dam rady Was nadrobić, więc postaram się podczytywać na bieżąco i komentować Wasze aktualne wpisy, na wstępnie życzę spokojnych kolejnych 3 miesięcy ![]()
JoannaS - właśnie że córeczka, a śledziki tak mi smakują, że jem je zaraz po czekoladzie… ![]()
niunia989 zazdroszczę małego żołądka ![]()
Ajjj ja nic tylko cały czas myślę o jedzeniu
skoro tak tu mowa o brzuszkach to chętnie jutro pochwalę się moim ![]()
w sobotę wybieram się z mężem na konferencję dla kobiet w ciąży - w sumie już jestem ciekawa, czy dowiem się tam czegoś nowego/fajnego
ale skoro organizują takie bezpłatne konferencje, to czemu nie skorzystać ?
W końcu jeszcze mamy wolne weekendy, ale lada moment się to już skończy
na razie w pełni korzystam z uroków siedzenia w domku i duuuużo odpoczywam, bo ostatnio moja ginekolog powiedziała mi, że powinnam dużo leżeć, gdyż skraca mi się szyjka macicy ![]()
Ale podobno to nie koniec świata, więc jeszcze tylko (z obowiązków domowych) gotuję obiad dla męża i piorę wyprawkę dla córeczki ![]()
Kamila.Zychla witamy Cię serdecznie
ja również oczekuję na pierwszą córeczkę i już się nie mogę doczekać tego pamiętnego dnia porodu
Może na wstępie chciałabyś się podzielić z nami zdjęciem swojego brzuszka ? ![]()
JoannaS chodziło mi ile tabletek, bo ja biorę dwa razy dziennie po dwie tabletki.
Jeśli chodzi o monitor oddechu to w tym zestawie który ja dostałam jest również niania. Można kupić sam monitor za 200-400 zł zależy od marki.
Jeśli miałabym wybierać wolałabym monitor oddechu bez wypaśnych ubranek, ponieważ śmierć łóżeczkowa może się zdarzyć każdemu dziecku.
Ja w środę wrzucę zdjęcia swojego brzuszka ![]()
Dreamland klopotu nie ma poki waga miesci sie w normie
Takze nie przejmuj sie na zapas ![]()
co do konferencji to mam nadzieje ze pochwalisz sie nowosciami jakich sie dowiesz ![]()
Syba1991 - smierc lozeczkowa? Boze … Nie za duzo sie oczytalas na ten temat? Tyle dzieci sie wychowalo bez monitorow oddechu i zyja
Nie zakladajmy juz takich czarych scenariuszy ;D
Kamila witam
Ja tu tylko goscinnie
Bo nie ma zadnej mamusi z marca ![]()
Brzuszek ladniutki ![]()
Syba widzę że pisałaś o monitorach oddechu, ja wybrałam ten: http://allegro.pl/angelcare-monitor-oddechu-ruchu-ac-300-i5075374238.html
Kamila śliczny brzuszek ![]()
niunia zdam Wam relację z konferencji od razu po powrocie ![]()
Faktycznie, Syba skąd takie czarne myśli ? Ja na razie mam czarne myśli na temat porodu (w sensie co i jak) no ale z góry zakładam, że wszystko będzie ok i bez komplikacji
Niepotrzebny stres w ciąży ! ![]()
Asiu bylam dzisiaj w sklepie i rozmawialam ze znajoma i mowila ze tydzien temu jej bratowej urodzilo sie dziecko, przez cala ciaze lekarz mowil ze to dziewczynka jeszcze tydzien przed porodem miala usg i takze potwierdzil dziewczynke
Zrobili pokoj wszystkie dekoracje i ubranka pod dziewuszke a tu co ? Psikus
Urodzil sie chlopiec ![]()
Takze nie ma to tamto ze lekarze sa bezbledni bo widac nie sa ![]()
A na focie poczekam bo strasznie mnie zaciekawilas tym “drugim brzuszkiem” ![]()
Dreamland ja tez sie przejmowalam strasznie porodem ale wiesz co
Im blizej tym mniej sie przejmuje i mniej o tym mysle, moze powodem tego tez jest to ze maz bardzo mnie wspiera i pociesza ze napewno dam rade i ze przy mnie bedzie ![]()
Ale mimo wszystko dlatego ze wiem ze co ma byc to i tak bedzie i na to nie da sie przygotowac ![]()
Kurde Niunia !! Aaa… No nie , nie gadaj?? Masakra jakaś, wszystko pod dziewuszkę a tutaj tępy ołóweczek
Nieźle… ja nadal się wstrzymuję z ubrankami. Twarda sztuka ze mnie…
A juz mnie tak korci takie piękne sa teraz ubranka że ah i oh L:) Najbardziej żałuje z enie kupiłam wtedy tych ciuszków przecenionych z F&F … Ale jak obiecałam, ze nie będę to nie będę… Pewnie będzie znów wyprzedaż jakaś jak wejdzie nowa kolekcja na wiosnę:)
dreamland- Jakby było odwrotnie z dzieciątkami u Nas to wymienimy się ciuszkami co?? :D:D :)) ![]()
no serio
I smialy sie ze mnie zebym nie byla taka pewna ze bedzie Marysia bo jeszcze moze byc Marys ;D
No ja ubranka kupilam jedynie co najbardziej zwrocilo moja uwage i bylo warte swojej ceny w f&f to zestaw dla niemowlaka
2 x pajacyk
2x body kr, rekaw
sliniaczek
czapeczka
2x rekawiczki
I wszystko za 62 zl
nad tym sie nie zastanawialam wcale jedyna wada? Kolor
Wszystko takie samo rozowe
No rece opadaja ![]()
I u nas nie bylo nadal tej promocji
Hamstwo!
No to niunka już masz conieco :)))
Załączam obiecany podwójny brzuch:P Tzn mój mąż zauważył, to że to wygląda jak podwójny brzuch, Tez tak macie?:PP
Jest takie jakby wklęsłe po środku nad pępkiem.
Nie wiem czy to normalne, czy każda tak ma?? No i oczywiście chwalę się swoimi żelami walentynkowymi
:D:D
JoannaS - śliczny brzuszek i faktycznie tak jakby podwójny
ja dzisiaj zamieszczę fotkę mojego, jak mąż wróci z pracy
a w razie “w” na zamianę ciuszków jestem chętna ![]()
niunia989 - mam identyczne zdanie na temat różu
aż naprawdę ciężko to przeboleć
a najbardziej widać to na sukieneczkach <3 kurczę, ciuszki dla dzieciaczków są takie urocze ![]()
JoannaS - podziwiam Cię za wytrwałość w nie kupowaniu ciuszków
ja, jak tylko się dowiedziałam, że mój dzidziuś będzie dziewczynką - od razu kupiłam śliczne body (szare z różowym napisem “Daddy’s girl”)
oczywiście wersji polskiej nie było ![]()
Aaaa to o to chodzilo
A ja nie potrafilam sobie tego wyobrazic !!! ![]()
Ja mam okragly nie mam zadnych faldek
Ale czasami mam calkiem plaski a nie zaokraglony wcale jak bym sie do sciany przytulila
No i czesto krzywy
Ha ha ha
To mnie bawi najbardziej ![]()
A zele super uwielbiam miente na paznokciach ![]()
Dreamland zanim zorientowalam sie ze ciuszki sa naprawde przesadnie rozowe to mowilam ze bede kupowac wszystkie kolory a nie tylko rozowy. A teraz wiem ze sie nie da … No kurcze albo rozowe albo niebieskie… A nie moze byc kolorowe?? :!
Ja dzisiaj jade na rytualne badania co miesieczne i wstapie do ciuszka !
Mam nadzieje ze tam znajde cos kolorowego i fajnego
A ubranka sa faktycznie naprawde slodkie ![]()
Joanna S. mam taki sam podwójny brzuch
najpierw zaczął rosnąć poniżej linii pępka, później powyżej linii pępka ale sam środek ominęło
mam podobnie jak Ty z kupowaniem rzeczy do dziecka, mój mąż to już by wszystko kupował, ja jakoś tak jeszcze się boję i jedynie skorzystałam z promocji z Lidla i kupiłam troszkę ciuszków, ale więcej nie, stwierdziłam że będę kompletować wyprawkę pod koniec maja, bo w kwietniu czeka mnie przeprowadzka do nowego domu to wtedy już nie będę miała czasu na wyprawkę i sił
Mam jedynie zrobioną listę co chcę i mniej więcej z jakiej firmy
Kamila.Zychla - lista to świetny pomysł, aby uniknąć nieprzewidzianych wydatków i żeby nad tym wszystkim zapanować ![]()
Ale mnie nastraszyłyście, że moja córeczka nie będzie córeczką - jakby co to będzie na Was ;D
dreamland trochę czasu mi zajęło zajście w ciążę i na tym się skupiłam, a jak już się udało, to stwierdziłam że jestem zielona w sprawach wyprawki, nie odróżniałam bodów od pajacyków, nie wiedziałam jakie kosmetyki itd. więc zaczęłam dużo czytać na ten temat i wybierać konkretne firmy np. pieluszek, kosmetyków, smoczków ![]()
Hej Kochane !!! :)![]()
Niunia no właśnie o tym pisałam:D
Ty masz właśnie taki okrąglutki, taki książkowy
A mi takie coś o pośrodku wyskoczyło
Ale lekarz nic nie mówił na temat kształtu mojego brzucha:) Chyba więc jest ok
Mi tez sie spodobał kolorek ! A co… Chodzę głownie na czarno ubrana to kolorek doda trochę pozytywizmu ![]()
Kamilka ! - No to mnie bardzo uspokoiłaś, że tez masz takie coś na brzuchalku !
Czyli nie jestem sama z moim podwójnym brzuchem hahaha :)
Zobacz sobie na wątek"Nasze brzuszki" Jaki Iza ma wzorowy brzuszek
Piękny i ta talia !
Pff… Modelka ciążowa jak nic
My za to zamiast jednego, mamy dwa brzuszki :D:D :):):)\
Dreamland !- A uwierz , że ja patrze po ciuszkach. niektóre są tak słodkie, że na prawdę trudno się oprzeć… Ale jeszcze nie… Jeszcze nie teraz:) I Tylko martwi mnie to, że przelatuje mi okazja, a zawarliśmy umowę że jeszcze nie kupujemy
Tylko potem do szpitala, i to w uniwersalnych kolorach A tak to potem jak juz zobaczymy tego tępego ołóweczka :)) Może tak być że dziewczynka nie będzie dziewczynką
Może jej coś jeszcze urosnąć ![]()
Joanna Ty planujesz kupować dla dziecka wszystko po porodzie?
Ja rowniez mialam spisane dwie listy - wyprawka dla maluszka i dla mnie do szpitala
Podzielilam to mniej wiecej na sklepy jakie wybrac, I kolejna listemam spisana do szpitala co zapakowac do torby
To bardzo ulatwia sprawe bo wiesz co konkretnie jest Ci potrzebne ![]()
Asiu nie ma chyba nie ma chyba odpowiedniego ksztaltu brzucha
Mowie Ci zobaczysz jeszcze troche jaki czasami bedzie krzywy
Przegiety na jedna strone lub z gola pod zebrem
Jeszcze Ci sie az tak Igorek nie rozpycha
Jeszcze z miesiac i zobaczysz ![]()