No to przyznam, że dodałyście mi otuchy z tą wagą ale muszę przyznać, że słyszałam, że podobno im więcej się przytyje, tym szybciej można to spalić
kum_pela ja również dosyć często czuję ruchy córeczki, czasem aż niemożliwie mocno daje mi popalić, a szczególnie jak próbuję zasnąć jak dla mnie - uczucie tak wspaniałe, że nie do opisania
dzisiaj znowu byłam u lekarza, ponownie mam morfologię poniżej normy (pomimo garści tabletek), ale podobno wyniki już są lepsze niż ostatnio… no i oczywiście znowu dostałam skierowanie na kolejne badanie krwi i moczu i tak w kółko
Dobrze, że człowiek siedzi w domku, bynajmniej mam czas na chodzenie po lekarzach
niunia989 - na kiedy masz termin ?
niunia989 to już tuż tuż wyprawka przygotowana ?
ja właśnie odebrałam paczkę z podgrzewaczem i sterylizatorem do butelek/smoczków
widziałam, że dosyć popularne są monitory oddechu dla dzieci - ale ceny zaczynają się dopiero od 300 zł wzwyż. Spotkałyście się z monitorami oddechu ? Myślicie, że warto zainwestować ?
Dreamland - miesiac
Ale juz czasami nasluchuje oznak porodu ;D Hehe na cale szczescie nic sie jeszcze nie dzieje i dzidzia grzecznie czeka
Wyprawka jeszcze nie pelna ale jestesmy na dobrej drodze, jutro jedziemy jeszcze na ostatnie zakupy i jeszcze musze zamowic pieluchy tetrowe. No i we wtorek musze sobie dokupic pizamki i papucie do szpitala i bede zwarta i gotowa , a potem tylko torba w dlon i spokojnie moge jechac
A moge wiedziec ile mniej wiecej zaplacilas za sterylizator i podgrzewacz? Ja sie zastanawiam czy aby napewno jest mi to potrzebne, to wkoncu dodatkowe koszta. A butelki czy smoczki zawsze mozna wyparzyc wrzatkiem.
Co do monitoru oddechu to jak ja to mowie “Juz zbytek laski” Jesli dziecko ma sie dobrze i jest zdrowe to po co Ci monitor oddechu? To tylko zbednie wydane pieniadze
niunia989 - super, że jesteś już tak blisko - zazdroszczę Sama nie mogę się doczekać pakowania torby do szpitala itp., itd. Kupiłam na Allegro najzwyklejszy podgrzewacz i sterylizator 2w1 - za niecałe 50 zł z kosztami wysyłki. Bardziej kierowałam się istotą podgrzewacza - chyba wolę wsadzić butelkę/jedzenie do urządzenia niż stać przy kuchence gazowej i podgrzewać jedzenie - ale fakt faktem, to wygoda
A co do monitora oddechu to chyba sobie podaruję, no chyba, że jakiś gość mi go przyniesie
niunia989 nie zapomnij o sobie w tej wyprawce - w końcu piżamka i papucie to nie koniec wyprawki dla Ciebie pamiętaj o podkładach poporodowych i o innych rzeczach, które na pewno Ci się przydadzą
A tak nawiasem to jestem ciekawa, czy chociaż raz skorzystam z zakupionego laktatora
Powiedzmy ze blisko ;D Choc tak naprawde jeszcze wiele nam brakuje Ale damy rade.
Jesli chodzi o wyprawke do szpitala to mam wszystko kupione brakuje tylko papuci i pizamek Dletego tylko nich wspomnialam a podkladow moj szpital nie wymaga takze o to sie juz nie martwie
Serio tylko 50 zl? Ja sie w sumie tym nie interesowalam. Chcialam zobaczyc ceny w sklepach ale pewnie beda kosmiczne, wiec pomysle o zakupie przez internet
Monitor oddechu naprawde nie jest taki potrzebny a laktator napewno Ci sie przyda.
Hej dreamlad- Co Ty wagę masz piękną :))) Grzej by było gdybyś maiła w tej chwili 20 kg na plusie :)) Wtedy na pewno by Cię lekarz poinformował, żebyś nie jadła za dwóch tylko dla dwóch :D:) Wagę masz świetną:))
Słysząłm o monitorze oddechu, nie mam wyrobionego jeszcze zdania na ten temat… Ale bym sie pewnie dopiero zastanawiała jakbym np: urodziła wcześniacza
Swoją droga fajna impreza kosztowna:) Ja jeszcze niedawno zażyczyłam sobie detektor tetna na marcowe urodziny. Ale juz mi się odechciało…
Tako o zmienna jestem
Moze pewnie z tym monitorem oddechu byłoby tak samo?
Kum_pela a który masz tydzien?
No u mnie już tez zaczyna coraz mocniej kopać… Czasem to az podskoczę. Ooo tak Niunia ! No mi tez wieczorami wydaje sie ze dzidzia jest bardziej aktywna, kiedy juz sobie leżymy i odpoczywamy
Asiu bo dziecko jest najbardziej aktywne kiedy ty odpoczywasz i malo sie ruszasz ja np rzadko spotykam sie z tym zeby mala kopala jak np chodze. Najbardziej to tancuje przy muzyce w samochodzie
Jak by mogla to by wyskoczyla
Taaa , racjaaa ! Niunia A spróbuj zauważyć przy jakich tonach mała się rusza:) MI przy niskich tonach, takich basach Z ciekawości czytałam na necie też i faktycznie… Wcześniej nie zwróciłabym uwagi na to
Niby, jak sie chdozi to maleństwo zasypia bo jest takie ululane ukołysane:) Ale zdarza mi się że jak się oprze brzuchem o blat to czuję że sie coś rusza. ale to tak jak mówisz baaardzo rzadko , bo zazwyczaj się nie rusza :)) jak sie jest bardzo aktywnym i cłąy dzień chodzi, można zapomnieć że się jest w ciąży haha !! :))
o to to przy basach dokladnie Czasami to az trzymam sie za brzuch bo jak by mogla to by wypchnela
Maz sie smieje ze bedzie tancerka
Dlatego niemowlaka sie czesto buja zeby zasnal i robi sie “szszsz, szszsz” hehe
Oj mi kregoslup nie pozwala zapomniec o ciazy
A tak i sie jeszcze przypomniało. u nas stosuje się włączanie suszarki przy wzdęciach i kolkach u maluchów Powiewasz ciepełkiem po ubranku. I nie dość ze brzuszek ogrzewasz, to dziecko się uspokaja przy tej suszarce. mamy u nas puszczają z Youtuba odgłosy suszarek i odkurzaczy dzieciom i dzieci się uspokajają. Słyszałaś o tym ?? :D: haha
Haha moja kuzynka tak usypiala corke jak byla mala Wlaczala suszarke i potem rytual zostal
Noo ! To metoda znana:) Ciekawe czy i u Nas sie sprawdzi
Chociaż mam nadzieję ze synuś nie będzie az tak dokuczliwy Chociaż, gdyby dziecko nie płakało to też byłoby niedobrze:)
Asiu corka kuzynki do 2 lat zasypiala przy suszarce… w dzien w nocy o polnocy musiala wlaczac jej suszarke, mala sie tak przyzwyczaila ze wcale nie chciala spac… Z tego co wiem nie miala lekko z ta suszarka.
No widzisz… Dla jednych jest to boskie urządzenie, dla drugich dobre do chwili Czyli nie jest to znowu takie super i łał
dreamladn , Niunia- mam takie dwa pytania tez macie ciągnięcia z jednej z pachwin, czasami tak duże że chodzicie jak kaczki??
Brzuch tak, jakby macie podzielony na dwie części, że od połowy jest nowy okrąglak?? Ja dzisiaj zauważyłam że właśnie od tej drugi połowy tak jakbym miała czerwony lekko brzuch. Nie wiem czy to z powodu rosnącego brzuszka ?? Czasem mnie sędzi, ale tylko czasem. Wspominałam o tym lekarzowi, powiedział ze to nie cholestaza, bo kobieta sie wtedy cała drapie, wszystko ją swędzi.
Haha Asiu ja mam tak w obu przewaznie jak, posiedze i wstaje . i kuleje wtedy ale 5 minut i to rozchodze ale boli dalej
Przyzwyczaj sie
Asiu jak swedzi to smaruj smaruj smaruj bo to oznaka ze za chwile moga pojawiac sie rozstepy, to ze brzuszek Cie swedzi to znaczy ze skora sie rozciaga
Smaruję jak szalona, ale czy mi to coś da to sie okaże, teraz chyba mam wrażenie ze mi najbardziej brzuch rośnie, tez Ci zaczął szybko rosnąć koło 30 tc?
hehe wyciagnelo mnie do przodu Mala jest odkrecona przodem do brzuszka i czasami tak sie wypycha nogami ze robi mi sie taka pilka - pod piersiami nic a pod zebrami taki wypchniety
mi nic nie dalo smarowanie moze Tobie akurat pomoze
Na zdjeciach masz 29 tc i 33 tc Jest roznica co
Ogromna różnica… Matko :PP A mi sie wydaje ze juz taka duza jestem a to nie koniec U Ciebie nie widac tej fałdki. Mój mąż mi mówi z emam dwa brzuchy. Zrobie w Niedziele zdjęcie i Ci wyjasnię o co chodzi