Magnez w ciąży

Magnez podają w szpitalu przeciwskurczowo. Magnez zapobiega skurczom a nie je wywołuje.

No i dlatego właśnie warto mieć dobre tabletki, w których ten magnez jest. A do tego jeść rzeczy, typu orzechy brazylijskie, bo tam jest całkiem sporo magnezu. Gorzka czekolada czy pestki dyni też są bardzo dobre, a może i lepsze, bo w Polsce o wiele o nie łatwiej niż o orzechy brazylijskie, które jednak nie zawsze da się kupić i są stosunkowo drogie.

Ja brałam mamadha premium bo skład ma bardzo krótki, zaledwie kilka witamin ale tych najważniejszych  min. magnezz, jod, dha, kwas foliowy i wyniki calutką ciążę miałam dobre i tak samo dobrze się czułam. Wiadomo też, że zdrowa dieta jest  też bardzo  ważna, ja jadłam zdecydowanie więcej warzyw i owoców, mięsa już mniej.

Ja miałam przez ginekologa magnez przypisany. 

Totalna bzdura ze magnez wywołuje skurcze, magnez właśnie wycisza skurcze. Myśle ze nie masz się czego obawiać i przyjmować magnez, to pomaga uniknąć przedwczesnego porodu :) 

Aneczka miałaś sprawdzany poziom magnezu tak? 

Dziubus tak miałam sprawdzany poziom i okazało się że mam za niski więc ginekolog mi przypisał brać

Ja brałam magnez bo sama czułam, że potrzebuję. Znam te uczucie jak za dużo kawy piję i mam wypłukany. Mimo witamin dla ciężarnych dodatkowo co jakiś czas brałam jedną tabletkę magnezu.

Ja mimo że nie pije kawy to miałam niedobór

Cześć ja jestem w 34 tc i biorę magnez od lipca lub sierpnia razem z tabletkami blokujace skurcze. 
magnez zapobiega powstawania skurczy. Jeśli lekarz Ci je zaleca to wie co robi. 
pozdrawiam 

Ja mam magnez zawarty w suplemencie dla ciężarnych więc dodatkowo zaprzedtslam branie. Wcześniej brałam bo często miałam np mruganie powieki 

Jak ma się niedobór albo coś się dzieje ma się skurcze itp to wiadomo że trzeba brać 

Ja w ciąży kawy też nie piłam. Tylko znam uczucie tego niedoboru magnezu dzięki niej. Ja brałam dodatkwoo do suplementu, bo przy niedoborach to nie raz się bierze i 8 tabletek, a w tych suplementach łączonych nie ma aż tak wysokich dawek. 

Misiowa ja ani przed ciążą ani w ciąży ani po ciąży nie pisałam i nie pije kawy. Nie smakuje mi 

Misiowa nie ma dużo ale to zależy jakie kto ma zapotrzebowanie. Na moje potrzeby spokojnie wystarcza 

Ja bez kawy nie mogłabym żyć. Mam bardzo niskie ciśnienie, więc jak nie wypije kawy, to zaraz bol glowy. 

Niektórzy piją że względu na ciśnienie inni bo lubią i nie wyobrażają bez kawy poranków 

Ja kawę lubię i przed ciążą piłam w pracy codziennie jednak jak się dowiedzialam o ciąży to przestałam pić 

Ja odstawiłam kawę jakiś czas przed planowaną ciążą, lekarz mówił że z najnowszych badań wynika ze może ona utrudniac zajście w ciążę. Wiadomo że kawa powoduje wypłukanie magnezu z organizmu, a niedobory magnezu moja powodować skurcze. Ja suplementowalam magnez w ciąży w dużych dawkach (3x2) mimo że nie piłam kawy.

Mamameg o tym że kawa może utrudnić zajść w ciążę nie słyszałam