No mnie Marta też boli więc mało śpię a w dień pry Franku to nie odeśpię za bardzo
Najprzyjemniej magnez uzupełniać jedzeniem czekolady
Ale tu można przesadzić. Oczywiście w ciąży nie odmawiałam sobie kosteczki czy dwóch, ale sporo magnezu miałam w suplemencie, który przyjmowałam - mama dha premium. Według mojego lekarza to była dawka odpowiednia dla mnie.
Sabinka najwięcej magnezu jest w czekoladzie gorzkiej
Najlepiej taka 90 proc kakao
ale też uważać trzeba bo lubi zatwardzc
ja brałam aspargin jak dla mnie spoko był
Wiem, że gorzka czekolada i kakao to skarbnica magnezu i dlatego sięgam po kostkę czy dwie
Ale suplement i tak łykam, więc cieszę się, że w nim mam magnez. Nie jestem specjalistką, ale wydaje mi się, że przedawkowanie magnezu należy do zjawisk rzadkich.
Spokojnie magnez zwykle jest w deficycie więc raczej problemu nie będzie ![]()
Wszystko można przedawkować I co gorsza jest bardziej niebezpieczne za mało jakiegoś pierwiastka. Natomiast przy odpowiednio zbilansowanej diecie i zjedzeniu sobie czekolady na pewno nie przekroczymy granic dopuszczalnych magnezu w naszym organiźmie
Pewnie, że można wszystko przedawkować, ale o nadmiarze magnezu akurat nie słyszałam nigdy. Ja to zazwyczaj mam braki, bo albo skurcze albo powieka drga.
Też nie słyszałam nigdy żeby ktoś przedawkował magnez. Wszystko w nadmiarze szkodzi.
Nadmiar magnezu jest wydalny na bieżąco.
EwaK90 niestety nie masz racji i magnez można przedawkowac jak wszystko
Mi też lekarz mówił że przedawkowac raczej ciężko ja w ciąży brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki takie miałam zalecenie… zresztą wypije się kawę czy coś z kofeina i zaraz wymywa magnez.
Włączyłam ten artykuł i obudziłam dziecko, a ledwo mi zasłynęła. Odpalił się jakiś filmik z głosem. Na fb też mi lecą z głosem. Jak to wyłączyć wiecie.
Mama zwykle na pasku tym z góry włącza się że coś odtwarza ze strony internetowej czy fb tam się zamyka ja zawsze wszystko przeglądam z wyłączonymi dźwiękami w razie co bo już raz tak samo miałam.
Wydawało mi się że mam wyłączone, może w ustawieniach sprawdzę. Ech . Mała śpi na szczęście
Jestem w 5 miesiącu ciąży i magnez biorę prawie od początku. Lekarz mi zalecił z tym że u mnie ze względu na to że miałam w nocy RLS i przez to zarywalam nocki. Dzięki magnezowi wszystko ustąpiło
O widzisz czasem tak jest ze niby wyłączone a jednak nie
o to super mój właśnie robi drzemke pierwsza w ciągu dnia ciekawe ile pośpi.
No właśnie ja mam ciągle wyłączony głos, bo na wielu stronach od razu odpalają się filmiki i jeden wieki ryk;/
A co do magnezu to naprawdę trudno, go przedawkować, nawet sam artykuł o tym mówi ![]()
Z tym magnezem to jest tak, że łatwo w ciąży o jego niedobory, bo organizm zużywa więcej niż bez malucha w brzuchu. Chyba najlepszym sposobem jest to, żeby magnez przyjmować w jednej tabletce z kwasem foliowym i innymi witaminami.
Magnez bardzo łatwo wypłukać z organizmu więc dlatego większość z nas ma właśnie jego niedobór a jak jeszcze dojdzie ciąża to już całkowicie i trzeba cos zażywać…
Jakos nie słyszałam by można było przedawkować magnez…ja teraz mężowi kupowałam z tych lepszych a nie jakies pochodne i zanim zaczął brać to czytałam jaką dawkę można stosować dziennie i tego się trzymam…