Magnez w ciąży

Od czasu do czasu napije się kawy ale to tak sporadycznie jak mam cięższy dzień i chodzę ospala. Bardziej odrzuciłam że względu na kofeinę niż wyplukiwanie magnezu 

Ja w pierwszej ciąży nie piłam kawy a teraz w drugiej nie wyobrażam sobie dnia bez filiżanki kawy albo i dwóch. 

Na początku ciąży miałam niskie ciśnienie i lekarz zalecił pić filiżankę kawy dziennie i tak mi zostało :D

Jeśli chodzi o magnez to biorę od 18 tygodnia 6 tabletek dziennie magne b6. Czuję się bardzo dobrze a jestem w 28 tygodniu. 

Zuzanna ja czasem mam zachcianke na kawę :) i poprostu nie mogę się obejść 

Myślę, że jedna kawa dziennie, to nie przestępstwo:-) Nie słyszałam nigdy, że kawa ma jakiś wpływ na zajście w ciążę... no, ale skoro to najnowsze badania, to może faktycznie. Choć myślę, że chemia w jedzeniu, zanieczyszczenie środowiska i stres tez ma wpływ. 

Zażywam magnez regularnie jestem w 37 tygodniu ciazy i mam zażywać dalej :) 

Aga wszystko z umiarem można. Też uważam że 1 mąka filiżanka dziennie nie zaszkodzi. A może pomóc funkcjonować mamie 

A robiliście badania na poziom magnezu w ciąży ? Ja w pierwszej robiłam magnez i potas a w drugiej już lekarz mi nie zalecał tylko od razu kazał zażywać magnez. 

Mi lekarz zalecił magnez i nospe kiedy zaczął robić się mi twardy brzuch 

To ja aga też uważam ze czasem kawa nie zaszkodzi ale jak na wakacjach byłam na weselu i piłam kawę to kilka osób z rodziny do mnie z tekstem "to ty kawę pijesz? "

mnie także lekarz zalecił przyjmowanie magnezu 2-3 razy dziennie + nospe na twardnienie brzucha,  a później dorzucił jeszcze luteinę.

Thefog u nas obyło się bez luteiny

Ja przyjmowałam magnez 3 razy dziennie po dwie tabletki do jego luteina ale jeżeli chodzi o nospe to kazał przyjmować w awaryjnych sytuacjach żeby nie brać za często . I mimo problemów przez całą ciążę wzięłam tylko raz nospe . 

Ja w pierwszej ciąży zazywalam aspargin czyli magnez z potasem i lekarz nic nie mówił że mogę tylko do konkretnego czasu zażywać choć i tak odstawiłam jak mi się poprawiło 

Ja brałam przez ostatnie dwa miesiące 

Nie robiłam badań na poziom magnezu w ciąży. Magnez łatwo się wypłukuje z organizmu i raczej nie da się go przedawkować. Ja brałam magnez jeszcze przed ciążą, a od pozytywnego testu ciążowego zwiększyłam dawki za poleceniem lekarza, w późniejszej ciąży brałam jeszcze inne - mocniejsze środki rozkurczowe.

Mamameg a jaki preparat stosowałaś? 

Christine brałam mbe, a na skurcze dostałam też spasmolinę (na receptę).

Ja się zastanawiam jaki jest sens zapobiegania skurczom które muszą nastąpić. Chyba ze chodzi tu o wcześniejsze stadium ciąży by nie urodzić za wcześnie 

Natalia ja brałam magnez bo mi brzuch się stawiał czasami od ok 30 tygodnia. Więc zalecił mi nospe i magnez 

Moja siostra bierze Mg i jest wszystko okay :)