jeny Z takim maluszkiem trzeba być czujnym 24h na dobe, 7 dni w tygodniu
Tragedia… Trudno opisać jak czuje się ta kobieta teraz ;/ zapewne zasnęła już ze zmęczenia, nigdy w życiu by nie przypuszczała, że tak to może się skończyć trzeba bardzo uważać przy maluszkach
O matko… Straszna tragedia nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czuje ta kobieta…
takie historie zawsze mrożą mi krew w żyłach, odkąd mam córkę zupełnie inaczej podchodzi się do takich wiadomości.
Jeszcze w kwestii łóżeczka, głównie drewnianego to taka rada ode mnie, że jak ktoś kupuje nowe i drewniane to lepiej kupić trochę wcześniej i wyjąć z opakowania żeby trochę wywietrzało, ale tak chyba jest z większością nowych rzeczy, a tym bardziej dla dziecka.
Dziewczyny, macie jakies doswiadczenia z wózkiem chicco urban 3 w 1? co o tym wózku sądzicie?
Emmkao i nie tylko łóżeczko ale i materac też dobrze jest wyciągnąć i wywietrzyć porządnie.
Nie wiem jak inne łóżeczka, ale drewniane na pewno warto wywietrzyć. Jest w nim taki zapach nowości, drewna, nawet jeśli ktoś lubi taki zapach to pamiętajmy, że będzie w nim przebywał maluszek, dla którego zapach też jest silnym bodźcem. Myślę, że inne łóżeczka, takie nie drewniane też warto wywietrzyć żeby pozbyć się zapachu nowości czy magazynu sklepowego.
Zgadzam się z emmakao - lepiej wywietrzyc. Firmy korzystają z różnych lakierów i wogole. Czasem jest to delikatny zapach A czasem odor na kilometr. Lepiej jeśli łóżeczko trochę poczeka złożone na malca. Wietrzeniem jeszcze nikt nie zaszkodził - można tylko pomóc ;)))
Zaszkodzić na pewni nie zaszkodzi. Poza tym nigdy nie wiadomo ile kupione przez nas łóżeczko było przechowywane w magazynie. Także wywietrzenie na pewno nie zaszkodzi tylko pomoże.
Tez uważam ze warto nowe łóżeczko wywietrzyc . U nas stało ze dwa miesiące
Oczywiście, że warto kupić, złożyć łóżeczko wcześniej by mieć czas na porządne wywietrzenie. Kupowaliśmy teraz nowe meble, i łóżko dla córki i mimo, że meble stoją tydzień, to przy zamkniętych drzwiach czuć zapach drewna i takiej nowości.
Pojawił się temat Chicco - może któraś z Was akurat chciała coś kupować.
Na Empiku online dają dodatkowy rabat na wszystkie ich produkty.
15 proc. Nie jest to jakiś kosmos, ale przy zakupie czegoś droższego może już wyjść z tego całkiem niezła kwota.
Najlepszy zakup, to zakupów na lata. Dlatego szukając łóżeczka dla swojej małej, wybrałam takie, w którym będzie mogła spać jako niemowlak i starsza dziewczynka. Wystarczy wyciągnąć barierki oraz regalik i mamy normalne łóżko, które posłuży na lata.
https://www.fiorentino.pl/produkt/nowosci/kolekcja-royal-baby-meble-dla-dziewczynki/lozeczko-fiorentino-royal-baby
Też kupiłam łóżeczko z funkcją tapczanika. Pełno teraz tego na rynku. Warto poszukać bo ceny sa różne
Mnie się wydaje, że wybór odpowiedniego łóżeczka zależy od warunków w jakich się mieszka. Przykładowo rodzice mieszkający na 40 metrach kwadratowych z jedną sypialnią prawdopodobnie zdecydują się na początek na małe, kompaktowe łóżeczko ze względu na brak miejsca. I nie oszukujmy się, małe dzieci nie potrzebują nie wiadomo jak dużego łoża. Jeśli natomiast dziecko ma swój własny pokój, to ja jestem wtedy za łóżeczkami, które rosną razem z dzieckiem. Wtedy mamy spokój na wiele lat.
Fuksja, nie do końca się zgodzę, bo kupowanie kilku to znowu wydatek. Łóżeczko wcale nie duże, bo 120x60 służyło córce do 2,5 roku, a myślę, że do 3 lat spokojnie by posłużyło.
Magros dokładnie. Tym bardziej, że z takiego małego, kompaktowego łóżeczka dziecko szybko wyrośnie i będzie trzeba kupić drugie większe tak czy siak
z tym że nie kazdy ma miejsce na większe łóżeczko. ja kupiłam łózeczko z funkcją tapczanika ale 120x60 i jestem mega zadowolona moja malutka ma prawie 3 latka i dalej uwielbia swój tapczanik… a cena naprawdę śmieszna jak na łóżeczko 2w1 https://mamaania.com.pl/Lozeczko-Tapczanik-120x60-DOMINIK-bialy.html
niestety należę do takich kobitek, które im większy mają wybór tym gorzej… dłuuugo nie mogłam sie zdecydować, mierzyłam sądząc ze może jakimś cudem zmieści mi się 140 (zakochałam się w https://mamaania.com.pl/Biale-lozeczko-tapczanik-140x70-szuflada-BASIC.html ) Niestety… nie ma bola… takie łóżeczko nie zmieści mi się w moim pokoju… takie samo jest tez w wersji 120x60 ale tutaj w przypadku tak małego łóżka Dominik wygrał ze względu na cenę.
Ale ale niedługo przeprowadzka… i urządzam pokoj mojej księżniczce więc na pewno wrócę do tego sklepu bo mają takie cudeńka…
120x60 to standardowy rozmiar i myślę ze większość z nas ma właśnie takie łóżeczko dla dziecka