Łóżeczko dla noworodka - ale jakie?

Prezentuje się elegancko. Ja szukam drewnianego w kolorze naturalnym, drewnianym.

magnolijam20 ja nie wiem czy to mój syn nie dobił tego łóżeczka, on mi nawet karuzelę popsuł, bo tak się na niej potrafił uwieszać, że projektor przestał świecić. Nam się głównie rozklejały boki i te górne warstwy listwy szczebelek.

Magdolijam łóżeczko wyglada świetnie:) nic tylko czekać na kolejnego Użytkownika :wink: pewnie bedzie mial kolorowe sny :slight_smile:

Piękne łóżeczko. Biel jest zawsze elegancka.

MAM na ile miesięcy wyszly te górne jedynki? My czekamy na ząbki i nadal się nic nie pojawia a synek ma ponad 7 miesięcy?

M.Jacek cierpliwości… mojej też bardzo późno zaczęły wychodzić zęby, bałam się że jak zaczną to będzie szedł jeden za drugim…ale wcale tak nie było…u nas kto wie czy pierwsze zęby nie zaczęły dopiero w 10-11 ??? wiem że naprawdę było to późno

Magnolijam20 piękne łóżeczko, ostatnio biel jest właśnie na topie i bardzo łądnie się prezentuje :wink:

Mi się do tego stopnia podoba ten kolor, ze wszystkie meble w pokoju córki są białe. Łóżko, duża szafa, komoda i półki. Wszystko…

Biel nie dość, że teraz bardzo modna, to do tego uniwersalna i powiększa pomieszczenia. My ostatnio zabudowę w sypialni z jasno brązowej na biało przemalowaliśmy i od razu nam się sypialnia optycznie powiększyła.

Ewcia dobrze wiedziec że nie tylko mój Jaś nie spieszy sie z ząbkami :stuck_out_tongue: obawiałam sie tego żeby potem te ząbki nie szly jeden za drugim ale skoro u Ciebie bylo spokojnie i etapami to juz nie martwie sie na zapas :slight_smile:
Biały kolor jest elegancki i ponadczasowy, mebele lubie w tym kolorze, ubrań już nie koniecznie :slight_smile:

Mi też się biały podoba, estetyczny bardzo i klasyczny.
Fajnie wiedzieć o tych szufladach, ze są niepraktyczne, bo pewnie też bym zwracała na takie uwagę, a potem ze sprzątaniem problem, a w mieszkaniu i tak pełno zakamarków gdzie trudno z mopem się wcisnąć żeby zebrać kurz :wink:

A co do karuzelek… na szkole rodzenia mówiła położna, żeby nie wieszać centralnie nad główką dziecka tylko na poziomie brzuszka lub nóżek… Czy wasze dzieci interesują sie w ogóle tymi karuzelami? Uważacie to za przydatną rzecz?

Na pewno trzeba powiesić w taki miejscu, żeby dziecku dobrze patrzyło się na karuzelkę, żeby nie musiało wyginać się i wykrzywiać główki żeby ją zobaczyć, dlatego lepiej w okolicy brzuszka czy nóżek.

Tak, dziecku lepiej się przyglądać karuzeli gdy ma ją na poziomie brzuszka. U nas karuzela się sprawdza codziennie wieczorem do zasypiania. Melodyjka wycisza a synek przygląda się ruszającym się motylkom albo gwiazdkom, które wyświetlają się na suficie i z czasem oczka mu się zamykają :wink:

U nas karuzela się sprawdziła, melodia do zasypiania bardzo kojąca, fajnie się synek potrafił przy niej wyciszyć. Projektor dodatkowo dawał przyjemny półmrok w pokoju. Ozdoby na karuzeli również przyciągały uwagę, potrafił skupić na nich wzrok.
W szkole rodzenia podkreślali u nas też żeby karuzelę zawiesić dopiero ok. 3 miesiąca życia maluszka.

U nas też karuzela się sprawdziła ale w zupełnie inny sposób przy obu dzieciach. Córkę ona faktycznie usypiała a jeżeli chodzi o synka to on prędzej zasypia przy grającym misiu z projektorem którego dostał na chrzciny a z karuzela to on sobie rozmawia, cieszy się do tych misiaczkow i piszczy aż cały chodzi. Budzi się człowiek rano i słychać takie gadanie… Jeżeli chodzi o takie gadżety dla najmłodszych to na pewno poleciła bym też matę edukacyjną…

Magnolijam piękne mebelki. Ja jak będę wymieniać meble i robić remont (za jakieś dwa trzy lata) to właśnie białe meble, jasne dodatki

A czy któraś z Was Mamusie używała wielorazowych pieluszek ekologicznych?

Antoś tez lubi karuzelkę śmieje się i coś próbuje gadać do tych miśków :wink:

Moja koleżanka używała przy synku jak go kp, łatwo z tym jej było, bo robił kupkę co kilka dni. Moje dzieci co kp to kupka, więc dla mnie to byłby niezły maraton

Białe meble są piękne, bardzo mi się podobają. I w sypialni i salonie mamy białe meble, u córki na razie białe łóżeczko i szara komoda, ale też pójdę w biel i szarość w przyszłości. DO białego łatwiej wybrać i można poszaleć z dodatkami. Łóżeczko mamy oczywiście drewniane. Pożyczaliśmy łóżeczko turystyczne na jedną noc i zdecydowanie nie nadawałoby się takie łóżeczko na dłużej. Choć pewnie to jest też kwestia jakości danego łóżeczka.

Też mi się podobają białe meble, teraz mam ciemne, ale jak pomyślimy o remoncie to przeforsuję białe meble. Jeszcze poczekam z remontem dwa max trzy lata