Lody w ciąży

Lody jako tako nie są zagrożeniem, chyba że były rozmrożone i ponownie zamrożone. 

Wszystko dla ludzi. Byle z umiarem :) 

O dokładnie kalusia ma święta rację 

:)

też mi się wydaje, że jedyne zagrożenie to złe przechowywanie, ponowne zamrażanie.. a raczej wszystkie dostepne robione są z pasteryzowanego bo i cena jak wszędzie a poza tym z niepasteryzowanego pewnie musiałyby być szybko zjedzone

Przy lodach z niepasteryzowanego mleka byłoby za duże ryzyko zakażenia. Lody często jedzą dzieci, więc wątpię, że jakiś producent ryzykowałby i robił lody z surowego mleka.

Podpisuję się pod tym żaden producent nie wziąłby na siebie takiej odpowiedzialności i takiego ryzyka.

Co do rozmrożonych lodów to tez Inka miała taki przypadek :/   dobrze ,że zorientowała się zaraz po wyjściu że sklepu bo inaczej by pojechała do domu ,szybko do zamrażalki a później mogłoby być różnie, jakby je zjedli :/ 

W lato najczęściej kupuje lody w lodziarniach w tych gdzie wiem, że lody są robione. Zupełnie ineczej smakują 

O w lodziarniach to całkiem inny temat wiadomo że te lody są dużo lepsze 

Ja też lubię te tzw rzemieślnicze i tajskie też są dobre, ale nie wszędzie można dostać.

Dlatego ja korzystam w lato z lodziarni. Często podjeżdżamy z dziewczynami i kupujemy. Może są droższe ale naprawdę warte swoje ceny 

O tak, smak takich lodów jest zupełnie inny.

Mogłabym je jeść w dużych ilościach zresztą w ciąży zawsze ciągnie mnie do lodów.

Bez zastanowienia jadłam lody :) generalnie uważałam tylko na deski na których było surowe mięso krojone i myłam rośliny.

Najczęściej kupuje lody w lodziarni, ale nie ukrywam że mam swoje ulubione w Biedronce. Uwielbiam lody, a w ciąży jem już jeszcze większą ilość. 

Też mam ulubione w Biedronce hahah

A które to lody w Biedrze są mniam mniam 🍦?

Ja w ciąży jadłam tylko lody bez cukru. Akurat w Lidlu znalazłam takież które przy cukrzycy ciążowej były idealne. Z wysoką zawartością białka i słodzone słodzikami.

Ja właśnie w obecnej ciąży, mam wilczy apetyt na lody, jem je w takich ilościach... a w szczególności  te rzemieślnicze