Lody w ciąży

Cześć. Dziewczyny. Jak u was ze spożywaniem lodów z zawartością mleka i śmietanki? Spozywalyscie/spożywanie ze spokojem? W większości info jest zawarte ze lody sklepowe są produkowane z mleka i śmietanek pasteryzowanych zatem jak to wygladalo w waszym przypadku jeśli na produkcie nie było napisane konkretnie "pasteryzowane"? Jadłyście czy omijalyscie. Dzisiaj zjadłam loda z mlekiem i smietanka bez takiej info i się zastanawiam czy nic mi nie będzie. Zapewne przesadzam bo to lody nuii renomowanej marki i pewnie produkowane z pasteryzowanych produktów ale ciekawi mnie czy spozywalyscie lody bez stresu �

Ja to nawet nie czytałam składu lodów i spokojnie lody można jeść :) tym bym się raczej nie przejmowała tu trzeba patrzeć vzy jest pasteryzowane mleko gdy chce się je jeść sery podpuszczkowe 

Jadłam jadłam i jadłam 

Nie pomyślała bym że nie można lodów jeść w ciąży. Zdarzyło mi się jeść i wszytko jest dobrze 

Jadła ale zwykle sorbety ze względu na to że mam uczulenie na mleko krowie. Ale wiecie zachcianki to zachcianki. Czasem ciężko to opanować 

Ja miałam cały czas zachciankę na lody kaktus w lato , musiałam choc raz dziennie zjeść ;) 

Nie mogłabym sobie lodów odmówić:) podobnie jak u Danutki z największą przyjemnością kaktusy raczyły mnie swoim smakiem, ale też wszelkie śmietankowe typu włoskie, a te z mc Donald.. rozkosz . Z umiarem ale też jak była ochota, to nie powstrzymywalam sie

Nie jadłam za dużo, bo miałam cukrzycę ciążową, ale zdarzało się, nie powiem:). Ze sklepu, z McDonalds, rzemieślnicze. I nigdy nawet się nie zastanowiłam nad skladem;). Generalnie uwazalam na to co jem, ale o lodach nie pomyslalam jako o potencjalnym zagrozeniu;). Nic mi nie było:). Nie martw się na zapas;).

ja to teraz je jem na potęgę :D są zachcianki to jedz ile masz ochoty 

Chyba nie spotkałam się z lodami na niepasteryzowanych składnikach, także spokojnie.

Inka,  też miałam ciążową cukrzycę,  nie objadałam się słodkościami,  ale kaktusa musiałam zjeść przy tych  28 stopniach :)

Pycha też były ,są świderki  :) 

Mówią że przy dziewczynkach ma się  ochotę na lody i nie wiem czy to prawda ale ja przy dwóch synkach jak była w ciąży jadłam lody i lubialam jak zawsze ale teraz w 3ciazy mając dziewczynkę zjem nawet 2xdz bo je uwielbiam;) tak samo soki ,zwłaszcza pomarańczowe;) 

Mleko pasteryzowane zostaje poddane obróbce termicznej ;) mrożone podobnie tyle że temperatura w dół co do bakterii trzeba by doczytać czy to mrożenie jest wystarczajace;.

Szczerze to nawet nie myślałam żeby aż tak wgłębiać temat lodów będąc w ciąży lody jadłam ale sporadycznie jakoś nie ciągnęło mnie tak na słodkie w obu ciążach;) a mam dwie dziewczynki;)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Czyli nie ma się czego obawiać. Pierwsza ciąża i to bardzo wystarana może dlatego w składy wczytuje się jak opętana... w internecie tyle tych inof o tych bakteriach ze czlowiek świra może dostac, lepiej chyba nie czytać i żyć spokojniej �

Czytanie etykiet to nie jest zły nawyk ale pamiętaj o zdrowym rozsądku :) pozdrawiam 

Sylwa, warto czytać składy i troszkę uważać ale też nie popadać w skrajności, bo stres też nie jest dobry;). 

Ja odpuściłam np sery dojrzewające, łososia wędzonego, owoce morza, dziczyznę.

Zdarzało mi się coś zjeść, a później wyczytać w internecie, że w ciąży się nie powinno i nie spałam kilka nocy.. Masakra;)..

Dokładnie !

Ja jadałam normalnie i wszystko było okej

Jadłam normalnie 

Lepiej w tę stronę i być czujną, jak obojętną  :)