Organizm pewnie sie juz troche zregenerowal i nie potrzebuje tyle snu;)
Ja tam tez zawsze lubialam wstac rano bo szkoda mi dnia bylo na spanie;) za to wieczorem szybko padałam
Witaj na forum #teamLOVI!
Organizm pewnie sie juz troche zregenerowal i nie potrzebuje tyle snu;)
Ja tam tez zawsze lubialam wstac rano bo szkoda mi dnia bylo na spanie;) za to wieczorem szybko padałam
Ewa,u mnie było identycznie. Syn właśnie po roku potrafił budzić się w nocy co godzinę. Dopiero gdy odstawiłam go od piersi wreszcie zaczął przesypiać całe noce.
My wstajemy o 6:40. Na 7:30 syn do przedszkola i musimy się uszykowac ;)) przedszole mam za blokiem ok 200m ale przy takiej gromadzie musimy wstawać wcześniej
My z mężem tez jesteśmy śpiochami, jeszcze przed pojawieniem się córeczki potrafiliśmy spać do godziny 10 i w ciagu dnia jeszcze byla drzemka ale teraz dużo się zmieniło mała wstaje o 6 wiec my tez musimy, siłą rzeczy mąż też musi bo do pracy na 7 idzie
Lepiej się w ciąży wyspać.
Chociaż po porodzie z miesiąc dziecko się często budzi potem co 4 h to już lepiej i idzie się wyspać
Hihi Monia no ale na zapas w ciąży się nie wyśpisz :D Chyba najgorszy jest ten początek po porodzie, faktycznie u nas te 3 miesiące to były tym brakującym czwartym trymestrem jak to się teraz mówi. Wtedy bym dała wszystko za spokojny sen, a tu ciągle płacz w dzień, w nocy karmienie...
Położna jest przy porodzie. Więc jeśli ktoś woli mieć znajomą twarz to można sobie wykupić taką opcję. Ja przy pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do lekarza, który pracował w szpitalu, w którym rodziłam. Wtedy po cesarce siedziało się tydzień w szpitalu, przychodził jak miał dyżur w szpitalu I pytał się co tam u mnie, jak dziecko, przez co pielęgniarki patrzyły na mnie życzliwiej. Nie opłacałam nikogo aby był przy mnie przy porodzie.
no zawsze fajnie jest mieć taka znajomą twarz w szpitalu zwłaszcza teraz kiedy z odwiedzinami jest różnie;(
ja bym chciała z lekarzem moim rodzić ale jak bedzie nie wiem nie rozmawiałam z nim jeszcze o tym ;) bo jednak jest troche czasu;) ale jak tu sie też umówić jak on w kilku miejscach przyjmuje;) jak bedzie miał dyżur a poród sie bedzie przedłuzal a zmiana sie bedzie kończyła... nie wiem;(
w takiej sytuacji wolałabym rodzić gdzie mam bliżej szpital, ale tego nie przewidzi;)
Oczywiście że lepiej jaka się kogoś znajomego w szpitalu.. Zawsze coś pomoże, zapyta kogo trzeba
Znajoma ostatnio orientowała się w cenach położnych prywatnych to w Wawie koszt około 3000zlotych...
Za co taka cena ?? chyba trochę przesadna cena
U nas koszt położnej to 1000zl niestety nie każdego stać na położna a jak to poród zawsze może coś pójść inaczej i np cesarka a położna opłacona to już się kasy nie otrzyma. Ja jestem zdania że dobrze szukać lekarza który pracuje w szpitalu ja tak miałam i opieka super :)
Beata - kasa za to, że położna będzie tylko do twojej dyspozycji. Będzie z Tobą 24 h. Najczęściej jest to opłata za całą dobę. Położna jest przy Tobie przez cały poród i kilka godzin po nim - wtedy pomaga Ci z dzieckiem.
Nie wiem, jak obecnie wyglądają zasady "wykupionych" położnych w związku z Covid. Może być tak, że nie mogą wspomóc modą mamę.
Jak dla mnie, to nie ma znaczenia, czy w szpitalu jest ktoś znany czy nie. Dwa razy rodziłam, w dwóch różnych szpitalach i uwierzcie, że ani razu nie odczułam, że jestem gorsza, bo lekarze/położne mnie nie znały. Zawsze personel był uprzejmy, miły i gdy miałam z czymś problem to pomagał.
Moja koleżanka płaciła we Wro więc duże miasto koło tysiąca, ale to było 3 lata temu
ceny w warszawie sa bardzo wysokie ;( nie każdego na wszystko stać;(
3000 za położna to chyba lekka przesada;( tysiac jest duzo a co dopiero 3000zł dopiero pisałam o badania nifty że są bardzo drogie nie wiem ile trzeba zarabiać aby człowieka na to wszystko było stać;(
Tak dokładnie nie każdego stać;))
no ceny z kosmosu, ale też taka położna no nie jest dla każdego :) ja bym sobie na to nie mogła pozwolić
Beata cena za prywatna opiekę położnej, towarzyszy Ci w trakcie całego porodu i kilka godzin po.
Ceny są wygórowane, dla mnie to zbędny wydatek.
Też uważam,że to zbędny wydatek. Dużo zależy od szpitala,w moim pracują naprawdę super kobiety, bardzo troskliwe i pomocne.Uwazam podobnie jak Pati,że warto poszukać lekarza , który poprowadzi ciążę a także pracuje w wybranym szpitalu ;)
Z tym to różnie bywa, czasem trafi się na miłą zmianę, a czasami wiadomo jak jest. Położne, lekarze też ludzie moga miec zły, dzień problemy a później może się oberwać pacjentowi.
Mazia rok temu wykupienie położnej we Wrocławiu było 1000zl nie wiem jak teraz.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.