Lekarz czy położna przy porodzie?

Laureczka trzymamy kciuki aby ten koszmar szybko sie skończył i żebyś szybko wracała z dzidzią do domu.

Daria taki lekarz to cud, czuć takie mega wsparcie.

Laureczka dasz radę, odpoczywaj. 

Monia podejrzenie cukrzycy a cukrzyca to różne definicje. Więc może miałas jakiś wynik glukozy ma czczo nieprawidłowy raz i tak ginekolog napisał bo brakowalo kryteriów żeby cukrzycę rozpoznać. 

Ja jak leżałam w szpitalu to ktg miałam ze 3 razy robione dziennie 

Wszystko zależy od szpitala i personelu. Ja w drugiej ciąży trafiłam na patologię do szpitala, gdzie moja doktor nie pracowała. Byłam "z ulicy". A mimo to miałam wrażenie, że bardzo dobrze się mną zajęli i sama ordynator miała mnie pod swoimi skrzydłami. Gdy dziewczyny miały swojego lekarz w tym szpitalu to faktycznie on się nimi zajmował i podejmował decyzję - ordynator się nie wtrącała i było to widać, że skoro ich lekarz pracuje na oddziale, to ma się nimi zająć. 

Położne były do rany przyłóż. Cudowne kobiety. Wspaniałe. Mam nadzieję, że teraz też na nie trafię :) 

Ja też kto miałam rano przed obchodem, po obiedzie i pod koniec zmiany zawsze robiły;))

Ja przed porodem jeden dzień leżalam i też fakycnzie to ktg było 2-3x robione po 30min.

Ja pamietam, że ktg miałam robione trzy razy dziennie ,ale cukrzycy nie miałam do tego co jakis czas jeszcze przychodziły tylko pusłuchać serca 

Laureczka poprostu postaraj się ten pobyt w szpitalu wykorzystać jako odpoczynek przed porodem postaraj się rozluźnić wyspac i pozostaje czekać ta atmosfera to faktycznie nie fajna ale dobrze ze jest też personel z powolania

Dokładnie. Laureczka po porodzie już nie będzie tyle czasu na odpoczynek

Ja przy nadciśnienie tez miałam robione 3 razy ;))

Dokladnie.. Mi tez tak kazdy mowił zebym odpoczywała. To święte słowa. 

oj tak córka 13 miesięcy a ja ani jednej przespanej nocki 

Moja ma 7 msc i potrafi budzic sie w nocy co godzine. Ja chodze jak zoombie. Marzy mi się przespać ciągiem 8h

O to widzę, że nie tylko ja od 10msc nie przespałam ciągiem dłużej niż 4h...

My mamy rok a moja córeczka w nocy budzi się co dwie godziny, a w ciagu dnia śpi tylko dwa razy po godzinie wiec szalu tez nie ma, dotego trzeba ją jeszcze usypiac na rękach chodząc z nią 

Ja Wam powiem, że moja jakoś po pół roku tylko raz się budziła na mleko potem było gorzej,ale szybko ja się mogłam w miarę wyspać. Teraz już się szykuje na nocne życie ponownie 

Widzę że Wszystkie jedziemy na tym samym wózku. Raczej rzadko się zdarza żeby dziecko przed rokiem przesypialo całą noc. Ja od trzech lat to można policzyć ile nocy przespałam całych. Chociaż teraz mój 10msc synek raz budzi się na mleko, ale nad ranem już się kręci i pobudki 5-6 rano. A był czas że na zmianę wstawałam do chłopców bo jest między nimi 2 lata różnicy i jak się młodszy urodził to starszy jeszcze się budził. Teraz wychodzimy na prostą  z tymi pobudkami nocnymi ale trafiały się mega ciężkie noce i mega ciężkie dni po takich nockach. Dlatego kobiety zanim urodzą powinny spać ile się da. Bo po porodzie to nic nie wiadomo. Wracając do ktg to ja leżałam z cukrzycą i robili mi raz rano przed obchodem, czasem po południu. Cukrzyca na insulinie i poród wywoływany w 39 tc.

Ja dopóki nie odstawiłam syna od piersi to pobudek miałam mnóstwo. Po 2i pół roku odstawiłam i wreszcie śpimy wszyscy normalnie cała noc :)

Mazia może nie będzie tak źle;)) 

Moja była na mm to szybko zaczęła przesypiać noce. Zobaczymy co mnie czeka jak uridze