Ja miałam szczęście i trafiłam na dyżur mojej gin jak rodziłam, położnej nie miałam opłaconej a były kobiety do rany przyłóż i pięknie mnie przeprowadziły przez całą akcje że nawet nie miałam nacięcia.
Na marginesie, położne też czasem inaczej patrzą jak ciążę prowadzi gin który jest obecnie na dyżurze lub chociaż pracuje w tym szpitalu.
Mój na szczęście pracuje w szpitalu którym rodziłam i też trafiłam na jego dyżur właściwie to końcówka dyżuru ale następnego dnia przyszedł do mnie na sale i zapytał jak się czuje.
Ja rodzilam w szpitalu, w którym pracował mój lekarz,ale nie było go przez cały czas mojego pobytu. Teraz rodzę w tym szpitalu,ale lekarza mam z innego . Też słyszały,że jak się rodzi w szpitalu gdzie jest swój lekarz to czasem mają inne podejście położne do takiej pacjentki
Anita dokładnie to nie takie proste trafić na dyżur swojego lekarza. Mój był światowy, ciągle konferencje, szkolenia czy w Europie czy w Stanach. W zasadzie chyba był w Ameryce jak rodziłam,ale w tym czasie to każdy mógł być gdzie kolwiek i świętować nowy rok więc ja wiedziałam,że na niego na bank nie trafię
Chyba tylko jak cesarka to.mozna sie umowic z lekarzem na dyżur ale też nie wiem bo nie bylam w takiej sytuacji;)
Ja mialam do szpitala jechac gdzie moj lekar pracuje w.sobote w srode pojechalam na ktg do szpitala gdzie mam.blisko i juz mnie zostawili w szpitalu wiec wyszło tez inaczej;)
Beata no tak, jak masz cc to można się tak umówić by było to tego dnia kiedy jest lekarz :) ale gdy poród jest nagle czyli tak jak zazwyczaj to już tzreab liczyć na szczęśćie , że on będzie
Laureczka ja też słyszałam,że czasem jak kobieta ma cukrzycę tylko na diecie to nie chcą nic robić. Inaczej jak przyjmuje insulinę bo to oznacza,że różnie mogło być z wynikami podczas ciąży i jednak w tedy działają. Szczerze to już się zaczęłam zastanawiać czy mi tak samo nie zrobią jak przyjdę na wywołanie. Dziewczyna pamiętam z cukrzyca była ze mną na sali i ja już wychodziłam,a ona dalej nie urodziła. Jak z nią rozmawiałam to nic nie mówiła by jej wywoływalo poród,a miała mieć termin za trzy dni,więc może to będzie też i u mnie takie leczenie bez sensu w szpitalu
Dziwnie z tą cukrzycą jest.. Ja w sumie mialam jescze podejrzenie hipotrofii dlatego sie nie zastanawiali z wywolywaniem. Bo normalnie kazali sie zglosic w 39 z cukrzycą. Ale jak okazalo sie ze dziecko nie roścnie, tojednak w 38 miałam indukcje. Ja jednak bylam na insulinie
Anita moja dr ma być w niedzielę na dyżur dopiero. A ja w piątek wplchodze w 40tc a z tego co wiem już przenosić z cukrzyca nie mogę, bo to już są procedury których nawet oni się boją. Tak samo jest zapisane w nich ze mnie nie mogą wypuścić do domu bo jednak jest cukrzyca. To jest śmieszne. Trzymają mnie tu przez cukrzycę której nie uznają bo jest na diecie.
Jutro dopiero coś będą badać i jeśli nic nie postępuje to wrócę do sali i będę czekać kolejne dni . Jak zacznie się coś ruszać to dostanę balonik foleya na 24h .
Weekend to czas słuchania porodów które same się zaczęły lub są wywoływane przez przenoszenie ciąży. Cukrzycy tutaj nie uznają . Każą zgłosić się na oddział w celu monitorowania a tak naprawdę robią jedno ktg rano na cały dzień (co miałam również u mojej położnej) .
Ja w trakcie ciąży nie miałam cukrzycy tak stwierdził ginekolog. Natomiast na wypisie ze szpitala mi napisali ze w trakcie ciąży podejrzenie cukrzycy :d
Przy pierwszym porodzie był przy mnie ordynator który trzymał mnie za rke i głaskał po głowie człowiek anioł i położny odbierał poród przecudowny przesympatyczny. Druga ciążę położna mi odbierała była bardzo miła kobieta ale jakby to ująć była bardziej wredna... Z tego wzgledu że wie co to znaczy poród i jak ona dała radę to da radę każda a jednak facet to facet więc bardziej wspolczol w bólu. Ale ogólnie dwa porody miło wspominam.
Laureczka to jest jakiś koszmar, współczuję Ci i życzę dużo siły by tam wytrzymać i mam nadzieję, że może w końcu mały sam zachce wyjść i będzie po problemie :)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.