Laktator dla przyszlej mamy KPI

Cześć, za miesiąc zostanę mamą po raz pierwszy, całą wyprawkę dla maluszka mam już skompletowaną, dla mnie został mi tylko laktator. Planuje karmić piersią tradycyknie ale również KPI i tutaj przychodzi ciężkie zadanie czyli wybranie laktatora.
Zamowiłam laktator Neno Camino Pro, który łączy laktator tradycyjny butelkowy i opcję muszlową jednak nie jestem pewna czy to jest to czego szukam :frowning: Zastanawiam się jeszcze nad momcozy s12 pro. Kuszą mnie laktatory hand free ale słyszałam, że czasami są za słabe :frowning:

Pomóżcie dziewczyny :smiley: może macie coś godnego polecenia albo używacie neno lub momcozy

Ja korzystałam z trzech . Zwykły ręczny z Avent bardzo pomagał w nagłych sytuacjach , pojedynczy z Canpol ale już elektryczny super się sprawdzał do rozkręcania i odciągania pokarmu , ale zmieniłam na hands free od Canpol podwójny muszlowy z możliwością podłączenia tradycyjnych butelek . Każdy z nich miał coś w sobie wygodnego . Kiedy korzystałam z pojedynczego to na drugą pierś zakładałam kolektor :wink:

Właśnie dlatego się zastanawiam czy nie zostawić tego neno i zobaczyć jak to będzie a najwyżej potem kupię muszlowy handfree żeby mi się żadne kabelki nie plątały. Ale z drugiej strony laktatory nie są tanie :neutral_face:
Laktator to mój największy dylemat i bardzo cieżko mi się zdecydować na coś konkretnego.

Momcozy ma pełno opini ale nie wiem czy nie jest przereklamowany…

O laktatorach duzo juz pisalysmy, sprawdz tez tu opinie o laktatorach Lovi.
Ja bedac KPI mialam Lovi oraz muszlowy Canpol. Bylam zadowolona z obu bo kazdy mial inna rolę, muszlowy byl gdy np ogladalam serial czy siedzialam z maluszkiem, natomiast ten Lovi zdecydowanie mial lepsze tryby ssania i wiecej odciagalam.

1 polubienie

Tez sie podlacze pod temat moze ktos cos poleci , chociaz juz na temat laktatorow tematy juz byly

Przeglądałam już forum ale znalazłam dużo starych postów a troszkę nowości wyszło od tego czasu :smiley:

Posty utworzone dawno, ale komentarze juz nie.
O muszlowych ja utworzylam watek rok temu takze dosc swiezy.
O lovi no to wiadomo, w sekcji opinie.
Natomiast duzo jest komentarzy z tamtego roku, mysle ze kroluje Medela, Lovi i Mamcozy, Neno duzo osob mowi ze to " szarpisut" :rofl:

1 polubienie

Jeśli chodzi o mamcozy to zdecydowanie dopłaca się za samą markę , nie kupowałam ale pożyczałam od przyjaciółki i wróciłam do tego elektrycznego Canpol

Szapribiust , nie słyszałam jeszcze tego słowa :joy::joy::joy:

1 polubienie

Tutaj odświeżyłyśmy wątek, ponieważ tez poszukuje laktatora. Może tych kilka komentarzy Ci pomoże :slightly_smiling_face:

Ja w dalszym ciągu poszukuje odpowiedniego modelu i również zastanawiam się co wybrać. Najbardziej kuszące jak dla mnie są te firmy Neno

1 polubienie

Ja korzystałam z Neno Angelo i byłam zadowolona, dość szybko odciagalam pokarm, poręczny, wszystkie elementy łatwo rozebrać, umyc i poddać sterylizacji. Przy drugiej córce będę testować laktator od Lovi Expert 3D Pro.

1 polubienie

Haha no szarpisut jeszcze nie słyszałam, dobre :joy:

Hahah no ciekawe określenie :rofl: :rofl:

Dzięki, zaraz poczytam co tam ciekawego :smile:

Z neno ten camino pro jest niby ulepszoną wersją i poprawioną bo producent podobno wie o ranieniu brodawek i w takim celu powstała nowa wersja camino.

1 polubienie

Dobrze, że to napisałaś!
Nie chciałabym znowu się tak męczyć jak przy pierwszym dziecku

Hej :slightly_smiling_face:

Mam Philips Avent Hands-Free i musze przyznac, ze jako laktator muszlowy sprawdza sie naprawde dobrze. W porownaniu do innych wearable’ow, ktore testowalam, ten model oferuje wyjatkowa sile ssania, porownywalna z laktatorami szpitalnymi. Posiada 8-stopniowa faze stymulacji i 16-stopniowa faze odciagania, co pozwala na dostosowanie intensywnosci do indywidualnych potrzeb…Dodatkowo, laktator jest bardzo cichy, wiec mozna go uzywac w roznych sytuacjach bez obawy o halas. Dzieki swojej konstrukcji i technologi naśladuje naturalny rytm ssania dziecka, co przyspiesza wyplyw pokarmu…(ja nim rozkrecilam laktacje od zera :wink:jesli chodzi o komfort to silikonowe muszle super miekkie i wygodne :grinning: ktorko mówiąc jesli szukasz laktatora muszlowego, ktory laczy wygode z efektywnoscia, ten moj jest swietnym wyborem. Oczywiscie, jak kazdy sprzet, ma swoje indywidualne cechy, wiec warto przetestowac go osobiscie, aby sprawdzic, czy spelnia Twoje oczekiwania :blush: ale mialam kilka i ten od 5 miesiacy sluzy nam rewelacyjnie :slight_smile:

1 polubienie

Dodatkowo ten model jest akurat w bardzo fajnej promocji na neonet i wychodzi o połowę taniej niż na stronie neno.

1 polubienie

Z Canpol ciekawy jest Milkshell, mam wrażenie, że jest trochę mocniejszy i ma więcej opcji niż ten handsfree.
W każdym razie laktator Lovi też mi się sprawdził, właściwie to rozkręcił mi laktację, bo praktycznie od razu byłam KPI

Dziękuję :smile: najwiekszy problemy w tym, że każda marka ma już laktator muszlowy i decyzja jest bardzo ciężka.

Zaczęłam się przyglądać temu lovi.

Znaczy ja normalne elektrycznie miałam od Lovi ale chciałam też tego muszlowego spróbować bo można robić z nim dużo rzeczy a nie tylko siedzieć i czekać ile leci i byłam generalnie z niego zadowolona