Kultowe zabawki - czyli jakie zabawki polecacie

PannaXoanna ja zabezpieczyłam wszystko jak córeczka zaczęła się turlać. 

Mojej córeczki nie interesują kable za to kwiaty bardzo. 

Kwiaty też musiałam wszystkie przenieść na parapety. Niestety ziemia i liście były bardzo interesujące dla małych rączek. 

U mnie kabelki który jest na widoku trochę ciekawi. A kwiaty mam.na parapetach to nie sięga narazie

U mnie kwiaty sa na parapetach wiec nie siegna. Za to kontakty i kable sa interesujace. Wiec wszystko odlaczone, kontakty zabezpieczone. Wole dmuchac na zimne. 

U nas kontakty też już dawno pozabezpieczane na szczęście nie interesują. Rzadko je dotyka. Nawet odświeżacz który jest podłączony nie rusza 

U nas kontakty były zabezpieczone, jak zaczął raczkować. Teraz dochodzą szuflady, choć mam w kuchni problem, ponieważ mam meble ze stali i nie pasuje większość zabezpieczeń. Tak czy inaczej, dziecko zawsze zajmie się tym, co najbardziej niebezpieczne. 

Moja córeczka lubi siedzieć na parapecie więc muszę wszystko przesuwać żeby nie sięgała. 

Aga moja córeczka się bardziej interesowała zabezpieczeniem żeby je zerwać a nie żeby otworzyć szafkę czy szufladę 

U mnie corka tez juz szuflady otwiera. Z tego to sie ciesze kolejny postep, ktory robi. A ona jeszcze na tylku jezdzi i to tak fajnie wyglada. Synek poki co raczkuje po calym domu i to tez jest dla mnie nowosc jak szybko rozwija sie zdrowe dziecko bo corka jak byla w jego wieku to byla lezaca. 

Moja córeczka nie raczkuje ale już wstaje. Próbuje raczkować ale się boi więc staje na czworaka i siada kawałek dalej, w taki sposób się przemieszcza :) 

Karolina to nie ma reguly. Moj syn jest z lipca i raczkuje, a kuzynki syn jest z sierpnia i on juz stoi sam przy meblach ale w ogole nie raczkuje. 

Bo nie każde dziecko raczkuje 

To prawda nie kazde dziecko raczkuje. Syyn raczkuje i myslalam, ze jak zaczniecraczkowac to corkactez bedzie raczkowac. Corka raczkowac umie ale woli jezdzic na tylku w ten sposob sie przemieszcza myslalam, ze przy synu tez zechce robic to co on ale nie. Najwazniejsze, ze sobie radza obydwoje. 

Każde dziecko wybiera sposób przemieszania się jaki jemu pasuje

Moja na początku tj turlała się i wszędzie tak doszła gdzie chciała 

Moj powoli zaczyna na kolanach sie podnosic. 

Moja córeczka się podnosi ale nie może zrozumieć co dalej :) niedługo zacznie biegać wtedy się dopiero zacznie :) 

To w postepach jest dalej niz moj syn. 

Aneta spokojnie, każde dziecko jest inne niedługo zobaczysz, że zacznie robić to samo :) 

O syna to ja sie nie martwie. U niego postepy ida jeden za drugim. Zaczal siedziec, a za dwa dni juz raczkowal.