Kultowe zabawki - czyli jakie zabawki polecacie

Pannacoanna u siostry się sprawdziła ta gra :)

Gra przetestowana.  JJestem zadowolona. Grę można zmodyfikować według wieku. My gramy najprostsza wersję gry i synek rozumie wszystko. Sam odkrywa karty,szuka dopasowania i mówi do potworków. Jedna rozgrywka zajmuje nam 15-20 minut więc całkiem sporo. Uczy koncentracji, zapamiętywania. Polecam. 

PannaXoanna to super że się sprawdziła. Wiele osób właśnie ta grę poleca 

PannaXoanna to super, że się sprawdziła też kupię córeczce jak będzie starsza :) 

Paulina watpie by moja trzy latka zalapala trudniejsze gry. Dopiero co nauczyla sie dopasowywac przedmioty. 

U mnie corka lubi puzzle, dopasowywanie krztaltu ma tz stolik interaktywny i tez lubi sie nim bawic. 

U mnie synek najbardziej lubi drewniane układanki naprawdę szybko to załapał. Puzzle same w sobie są dla niego jeszcze za trudne.

Moja teraz lubi sorter plus wieże z kółek. Plus zabawy piłka rzucanie i kopanie 

Moja lubi ukladac, dopasowywac przedmiotJa, zabawka moze grac, lowic rybki. Tego typu rzeczy. Tez bardzo lubi masowac sie masazerkiem. To jej ulubiona zabawka ze wszystkich. 

Mój narazie typowo grzechotki i teraz zauważyłam że lubi jak się coś świeci czy gra. Ale narazie to mu wystarcza. Lubi też jak leży na przewijaku zabierać odrazu chusteczki nawilżające i to jest super zabawka dla niego. No i oczywiście wszystko do buzi 

Monisia moja do tej pory lubi zabierać chusteczki dla mnie ale ja nie daje bo mi odrywa od razu te zamknięcie a potem chusteczki wysychają 

U mnie syn tak samo chusteczki, czysty pampers albo smoczek. Tez wszystko do buzi pcha i bardzo sie slini caly dzien. 

O tak chusteczki i krem to najlepsze zabawki :) 

Też przechodzilisy etap kiedy to torebka prezentowa była ciekawsza niż sam prezent. Ale to  mija. 

Karolina u nas tubki kremów też. Ale.muszw uważaj które bierze bo muszą być zakręcane bo takie podważane umie już otwierać 

Aneczka moja córeczka otwiera takie podważane ustami wie też daję jej tylko zakręcane :) 

Karolina lepiej uważać z takimi tubkami. W puszki po MM napisałam płatków śniadaniowych to już ogarnęła jak otworzyć 

Aneczka wiem, dlatego jej nie daje. Ale czasami sama szybko złapie i próbuje otwierać. 

Moja córka też lubi najbardziej zabawki, które nimi nie są :) tak jak u Was mokre chusteczki, pusta butelka po napoju, jak do niej coś wsypałam to już nie była taka fajna. Najbardziej pożądane są wszelkiej maści kable i wtyczki. Kontakty wszystkie zabezpieczone na szczęście przestała się nimi interesować

Kable u nas są pochowane a jak idzie do jakiegoś to od razu zwracam uwagę żeby tego nie robiła. To nie zabawka. Nigdy nie wiadomo kiedy jaki chwyci i czy będzie pod napięciem czy nie. A jak naderwie albo ugryzie (jak to z dziecmi jest) czy krzywda się nie stanie 

Warto już po narodzinach dziecka zabezpieczyć dom, czyli kontakty, kable, okna, ostre krawędzie czy przedmioty. Dziecko szybko rośnie i nim się spostrzeżemy A ono już chodzi i dosięga