Kultowe zabawki - czyli jakie zabawki polecacie

Karolina to już "zabawka" dla siedzących dzieci 

Aneczka skoczek raczej też. 

Pati mamy sostrzyczke szczeniaczka i jest super. Ostatnio dostaliśmy od kuzynki szczeniaczka. Mówi też po angielsku i właśnie garnuszek ale jeszcze nie uzywane i nie wiem czy kompletne :)

A w jakim wieku wasze dzieci zaczęły się interesować np tym szczeniaczkiem lub innymi grającymi zabawkami? Mój narazie gapcia i nie wiem kiedy zacząć próbować coś takiego 

Monisia moja grającymi odkąd skończyła 3 miesiące. A szczeniaczkiem tak naprawdę niedawno, jakiś miesiąc temu. Czyli około 6 miesiąca. 

Monisia grające zabawki ok 9 mies, ale takie z guzikami jedynie... podobało mu się, że ma możliwość wydobyć ten dźwięk sam

Zauważyłam że mój zaczął się interesować też miskami więc może rzeczywiście ten szczeniaczek będzie dobrym pomysłem .

Mój zaczął się interesować grającymi zabawkami gdzieś w 9 miesiacu . Teraz bawi się praktycznie wszystkim , ale zawsze najlepsza zabawa jest przy wyciąganiu naczyń ze zmywarki , gotowanie z mamą itd zwykle czynności domowe . U nas fajnie sprawdza się leniwiec z Fischer Price 

Bo do tej pory nie mam takiej zabawki grającej. Narazie łapie jakieś grzechotki lub jak coś szelesci to mu się bardzo podoba. I zastanawiam się czy już te grające rzeczy będą go interesować. Ma 4 i pół miesiąca. Zastanawiam się jeszcze co by było takie pożyteczne czym interesowałby się dłuższy czas i myślę nad tym szczeniaczkiem. Czy macie jeszcze coś takiego co możecie polecić? 

Monisia myślę że na początku szeleszczące, piszczące, grzechoczące. Te grające są dość glosne. Choć karuzele szybko dzieci interesują

Monisia moja córeczka w tym wieku lubiła bardzo grające zabawki tylko nie głośne. 

4,5 mies to za wcześnie na takie grające zabawki, poczekaj spokojnie jeszcze z 2-3 mies

Paulinek mi się wydaje, że każde dziecko jest inne i w innym czasie okazuje zainteresowanie różnymi rzeczami. Moja córeczka w tym wieku już bardzo lubiła grające zabawki. 

Moja od niedawna lubi grajki. Spodobały jej się tak na koniec 6 msca

malowanie wspolne duza duza kolorowanka na podlodze i maluja , syn 19msc corka 4lata i moja spokojne 30min lub i ja maluje z niimi. corka 4l domek dla lalek i lalki, amelka dopiero teraz w wieku 4lat potrafi sie w sumie czyms na dluzej zajac sama chociaz przez pol dnia chdzi i jeczy ze nie ma sie z kim pobawic. a gabrys od zawsze w sumie umial sie sam zajac soba a tu autko 20min jednym autkiem a tu robot bebo, a to malowanki a tu cos z siostra chociaz to czesto konczy sie placzem haha a i duze klocki ostatnio oboje siedzieli nad waderem i tez dlugo ukladali cos.

Patrycja właśnie to jest przykład jak każde dziecko jest inne :) 

Moj syn ma 3 lata i zaczął interesować się puzzlami. Więcej czasu spędza na jednej zabawie. Myślę nad kupnem gier planszowych. Może macie jakieś sprawdzone gry 3+? 

PamnaXoanna mojej chrześniaczce bardzo spodobała się gra Potwory do szafy 

Ja uwielbiam układać puzzle mam nadzieję, że córeczka też polubi :) 

pannaXoanna dla 3 latka chyba już pedzące żółwie/ślimaki czy jakoś tak by były ok

Zakupiłam Potwory do szafy. Może dzisiaj będziemy testować. Nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że synek załapie temat ;)