Ja mam kilka zabawek z Fischer Price i ogólnie rzecz biorąc jest to dobra firma. Zabawki są naprawdę trwałe i zawsze takie trafione . A więc robocik może być również fajny. Przed zakupem wrzuć go na ceneo.pl i spr sobie gdzie jest najtaniej. Ostatnio kupowałam zabawki tanie na czytam.pl i w smyku były za 50% ;))) jeśli tu nikt nie odpisze ci jak się sprawował u kogoś taki robocik zawsze możesz wpisać na google z dopiskiem opinie …zawsze to coś
A ten robocik jak wygląda, i czego on uczy dziecko?
My nadal jesteśmy przekonani do szczeniaczka uczniaczka, myślę, że to będzie idealny prezent na Mikołaja
Dzięki Ewa.
M.Jacek szeniaczek uczniaczek dla maluchów a robicik jest fajny dla starszych. Zachęca do zabawy oraz uczy. Najlepiej poczytać na stronie bo dużo ma zalet
Właśnie szukamy gdzie najtaniej go kupić
Gosia jak znajdziesz fajną strone z tanimi zabawkami to podziel sie z nami ja znalazlam najtaniej szczeniaczka za 109 zl, myślę że trudno bedzie dostać go w jeszcze niższej cenie.
M. Jacek najlepiej poszukaj na Ceneo. Ono pokaże Ci gdzie kupisz najtaniej.
Jeśli chodzi o robota to sama go nie mam ale mam wiele zabawek z FP i na prawdę są super. Cena jest wysoka ale za ro jakość super, trwałość też nie mam nic do zarzucenia. Na prawdę są one bardzo dobre.
Mój maluch lubi się bawić… Ze mną Uwielbia układać klocki za równo drewniane jak i plastikowe. Rysujemy dużo. Ma własny stolik do rysowania. Owszem mamy gadające dinusie, ale dużego zainteresowania nie ma. Lubi jeździć na autku i motorku, odpycha sie nogami.
M.Jacek na Ceneo wychodzi tanio bo jest podane wiele stron sklepowych w którym są dane rzeczy zabawki dostępne w dobrej cenie. Obecnie zamówiłam klocki że strony Cobi . To jest podróbka LEGO ale widziałam je ostatnio u znajomych i są naprawdę super więc na Mikołajki starszemu zamówiłam i też na stronie Cobi są inne zabawki również , może z wyborem szału nie ma ale może coś wam się spodoba ,
w też dziewczyny dajcie znać jak znajdziecie coś ciekawego dla trzy i pół latka oraz dla dziewięcio miesięcznego maluszka
To zacznę sprawdzać na Ceneo
Gosiu Cobi ma swoją siedzibę w moim mieście, więc ich zabawki mam pod ręką. Ale wydaje mi się, że cenowo są one drogie. Chyba, że uda się coś dostać na wyprzedażach to wtedy korzystam.
M.Jacek To chyba trafiłam na mega promocję bo za cztery komplety klocków trzy z serii piraci i jeden dla dziewczynki oraz gra planszowa z klocków , i za wszystko z wysyłką 120zl
Bo ja już się powoli zaopatruje w prezenty pod choinkę Bo trochę tych dzieciaczków mamy w rodzinie
Więc szperam po necie i szukam promocji . Więc jak coś fajnego wam wpadnie w oko to dajcie znać
Dla dzieciaków najbardziej polecam zabawki, które “rosną z dzieckiem”. Wtedy nie są na 5 minut i potem od razu w odstawkę. Najfajniejsze zabawki to takie, które są dość proste w swojej budowie, nie mają miliona funkcji i przycisków, bo wtedy dzieciaczki nie muszą w ogóle się wysilać i nie ćwiczą kreatywności. Najlepsze zabawki to zabawki edukacyjne, bez dwóch zdań. Ja jestem zakochana w zabawkach, które nie mają w sobie plastiku, są naturalne i wyprodukowane w Polsce, bo wtedy wiem co daje dziecku. Fajnie, że coraz więcej sklepów z zabawkami oferuje polskie zabawki, nie z chin.
To co ja lubię i polecam to woreczki sensoryczne http://zabawkilundi.pl/sklep/szczegoly/woreczki-sensoryczne-big-bag-z-naturalnym-wypelnieniem-102/zabawki-dla-niemowlat-1 i tablice aktywności http://zabawkilundi.pl/sklep/szczegoly/sensoryczna-mata-aktywnosci-tablica-manipulacyjna-57/zabawki-dla-dzieci-3-4-lat-1. Bardzo fajne są też zabawki drewniane, na przykład memory, albo memo-akcja.
kilka lat temu kupiłam bratankowi bączka, mnie też bardzo się podobał. Prosta zabawka, ale jednak maluch musi nauczyć się ją obsługiwać
Ja dla swojej córci 7 miesięcznej kupuję zabawki firmy Vtech mają porządne zabawki a przede wszystkim córcia się nimi interesuję. Np pchacz hula kula telefon itd.
U nas się sprawdził robot bebo. Córka co prawda ma 5 miesięcy ale aż się trzęsie z radości do niego . A często nim się bawi również moja 7 letnia siostra
u nas obyło się bez szumisia. jakoś nie przekonało mnie jego działanie do zakupu.
Dzieci są bardzo różne, dlatego z tymi zabawkami też różnie bywa, u nas Bebo w ogóle córki nie zachwycił. Za to szumiś służył nam bardzo długo i posłuży przy drugiej córci.
Ja się zastanawiam nad szumisiem, mają dobre opinie wśród mam, ale szumy są też na YouTube
Nie skusiłem się na szumisia, testowaliśmy szumy z YT - bez efektu. Przed zakupem warto sprawdzić czy dziecko reaguje na te szumy tak jakbyśmy tego oczekiwali
Mama, żeby nasza jakoś wyjątkowo reagowała i się uspokajała samym szumisiem, no to też nie bardzo, ja go lubiłam głownie za to wyciszanie innych dźwięków z domu. Łatwiej mi się z nim córę usypiało, a i w nocy szło szybciej.
Ja swojej śpiewam j to chyba na nią tak wpływa