Ale fajna ta arka zwierzatka to zawssensuoer pomysł dla malucha
potem naśladują słodko te odgłosy
Arke kupiłam na olx, używaną bo nowe są po 120zł. Takie zabawki fajnie stymulują rozwój malucha.
A taką laleczkę pierwszy raz widzę gdybym miała dziewczynkę to pewnie bym się skusiła, ale dla chłopca to jakoś mi ona nie pasuje
Jutro szukam Arki bo jest świetna. Lalka też wygląda super ale dla chłopca mi też nie pasuje.
Znam te lalki, ale na mnie nie robią aż takiego wrażenia, jest wiele innych ładniejszych szmacianek:)
Arkę już kiedyś gdzieś widziałam i własnie zastanawiałam się, czy nie kupić, ale jakoś rozeszło się po kościach. U nas na czasie jest teraz Farma z Wadera, córa uwielbia bawić się tymi zwierzątkami i traktorem, zabawka raczej dla nieco starszych, ale jak widać już teraz się sprawdza
Farma z Wadera jest super dzieci lubią zwierzątka potem tak słodko powtarzają odgłosy muu itd
Jak moja córeczka miała 3msc uwielbiala, matę interaktywną marki lamaze. Miała lusterko, maskotki szeleszczące i piszczące, słoneczko grające z efektem swietlnym aktywne na ruch, dodatkowo była mieciutka i kolorowa. Służyła nam do ponad roku, bo można było ją złożyć na kształt domku, więc nadal służyła jako zabawka i organizer na zabawki.później przy raczkowaniu hitem była hula kula z v tech, super sprawa, odgłosy zwierząt, rymowanki, ruch, światełka. To wszystko motywowalo do pogoni za kulą.Od początku aż do teraz córka uwielbia książeczki, często czytamy, oglądamy i opisujemy obrazki, przyczyniło się to pewnie do tego że córka dużo zaczęła mówić(ma 2,5roku).teraz na topie jest domek odkrywcy dummel, super sprawa nie zajmuje dużo miejsca a dziecko siedzi i ładnie się bawi “w dom”, u nas figurkami peppy nie pogardzi również puzzlami, Ale ma swoje jedne ulubione do których najczęściej wraca i ostatnio ma fascynację nad zestawem lekarskim kupionym w pepco za 30zł, jak ktoś w domu kichnie albo powie że coś go boli, to Wiki już stoi obok z walizką lekarską
A ja polecam kręciołki. Super sprawa, zajęcie dla mojego prawie 3-latka na.dłużej, no i na trochę dla mojej 10miesięcznej.
MAM ta zabawka chyba nigdy się nie nudzi
Oj tak pętla sensoryczna jest super i mój młody uwielbia się nią bawić.
My mamy te z ikei, córa do tej pory się bawi biorąc pod uwagę koszt i zainteresowanie dziecka, był to opłacalny zakup
Fajna ta zabawka MAM a gdzie kupowalas? Jakos nigdy nie zwracałem uwagi na takie zabawki będąc w sklepie
M. Jacek ja niedawno jakieś w sumie 3 - 4 miesiące temu kupiłam w Lidlu. Więc może się jeszcze pojawią.
Oki, bede systematycznie przeglądać lidlowskie gazetki, może sie uda
Ja w lokalnej hurtowni zabawek. Ale w smyku myślę, że będą. Ja za swoje płaciłam po ponad 40 zł drogo, ale warto.
Druga rzecz dzięki, której mogę tu z Wami częściej być to basen z pileczkami
Basen z piłeczkami ma szwagierka i świetna zabawa i dla malucha i dla starszaka. W lidlu właśnie często są zabawki takie drewniane, wystarczy poczekać na kolejny raz
A fakt często są zabawki drewniane i my je kupujemy. ostatnio mąż kupił jakaś skrzyneczke jakby z tablicą magnetyczną i na krede chyba, ale leży na szafie i czeka poki co
Basen z plikami super. My nie mamy z racji małego mieszkania ale kuzynka ma w domu i mój młody lubi do niego wskakiwać i siedzi że swoim kuzynem i się bawią.
A w Lidlu drewniane zabawki są dosyć często więc M. Jacek poluj na nie.
Będę polować ten kręciołek przykuł moją uwagę, synek pewnie też by się pobawił. Jak będziecie coś wiedzieć o drewnianych zabawkach w Lidlu to liczę na Waszą pomoc
Kasiu, no właśnie my w domu też nie mamy, bo córa i tak ma sporo tych zabawek, jakby jeszcze basen był to nie wiem. A poza tym raz w tygodniu w żłobku mają wyjście do figloraju, który jest obok, więc ma tam te swoje ulubione piłeczki pod dostatkiem
U nas klocki najzwyklejsze kolorowe z których synek buduje wszystko a najlepiej wysokie wieże które później uwielbia przewracać
czasem zajmuje się nimi nawet godzinę , na drugiej pozycji jest szkolny autobus z firmy Fischer Price jest bardzo stabilny nie ma ostrych krawędzi i dźwięki są przyjemne i nie za głośne .
Puzzle firmy trefla z serii pierwsze puzzle duże kolorowe bardzo zachęcające u nas z postaciami Peepy
Oraz tablica kredowa pochłania bardzo naszego brzdąc;-) a reszta zabawek to różnie bywa teraz zastanawiam się nad kupnem robocika edukacyjnego firmy Fischer Price , może któraś z waszych maluchów ma takiego ??? Proszę o opinie