Kultowe zabawki - czyli jakie zabawki polecacie

Ale fajna ta arka :slight_smile: zwierzatka to zawssensuoer pomysł dla malucha :slight_smile: potem naśladują słodko te odgłosy :slight_smile:

Arke kupiłam na olx, używaną bo nowe są po 120zł. Takie zabawki fajnie stymulują rozwój malucha.
A taką laleczkę pierwszy raz widzę :slight_smile: gdybym miała dziewczynkę to pewnie bym się skusiła, ale dla chłopca to jakoś mi ona nie pasuje :stuck_out_tongue:

Jutro szukam Arki bo jest świetna. :slight_smile: Lalka też wygląda super ale dla chłopca mi też nie pasuje.

Znam te lalki, ale na mnie nie robią aż takiego wrażenia, jest wiele innych ładniejszych szmacianek:)
Arkę już kiedyś gdzieś widziałam i własnie zastanawiałam się, czy nie kupić, ale jakoś rozeszło się po kościach. U nas na czasie jest teraz Farma z Wadera, córa uwielbia bawić się tymi zwierzątkami i traktorem, zabawka raczej dla nieco starszych, ale jak widać już teraz się sprawdza :slight_smile:

Farma z Wadera jest super :slight_smile: dzieci lubią zwierzątka potem tak słodko powtarzają odgłosy muu itd :slight_smile:

Jak moja córeczka miała 3msc uwielbiala, matę interaktywną marki lamaze. Miała lusterko, maskotki szeleszczące i piszczące, słoneczko grające z efektem swietlnym aktywne na ruch, dodatkowo była mieciutka i kolorowa. Służyła nam do ponad roku, bo można było ją złożyć na kształt domku, więc nadal służyła jako zabawka i organizer na zabawki.później przy raczkowaniu hitem była hula kula z v tech, super sprawa, odgłosy zwierząt, rymowanki, ruch, światełka. To wszystko motywowalo do pogoni za kulą.Od początku aż do teraz córka uwielbia książeczki, często czytamy, oglądamy i opisujemy obrazki, przyczyniło się to pewnie do tego że córka dużo zaczęła mówić(ma 2,5roku).teraz na topie jest domek odkrywcy dummel, super sprawa nie zajmuje dużo miejsca a dziecko siedzi i ładnie się bawi “w dom”, u nas figurkami peppy :slight_smile: nie pogardzi również puzzlami, Ale ma swoje jedne ulubione do których najczęściej wraca i ostatnio ma fascynację nad zestawem lekarskim kupionym w pepco za 30zł, jak ktoś w domu kichnie albo powie że coś go boli, to Wiki już stoi obok z walizką lekarską :slight_smile:

A ja polecam kręciołki. Super sprawa, zajęcie dla mojego prawie 3-latka na.dłużej, no i na trochę dla mojej 10miesięcznej.

1

MAM ta zabawka chyba nigdy się nie nudzi :slight_smile:

Oj tak pętla sensoryczna jest super i mój młody uwielbia się nią bawić. :slight_smile:

My mamy te z ikei, córa do tej pory się bawi :slight_smile: biorąc pod uwagę koszt i zainteresowanie dziecka, był to opłacalny zakup :slight_smile:

Fajna ta zabawka :wink: MAM a gdzie kupowalas? Jakos nigdy nie zwracałem uwagi na takie zabawki będąc w sklepie

M. Jacek ja niedawno jakieś w sumie 3 - 4 miesiące temu kupiłam w Lidlu. Więc może się jeszcze pojawią.

Oki, bede systematycznie przeglądać lidlowskie gazetki, może sie uda :slight_smile:

Ja w lokalnej hurtowni zabawek. Ale w smyku myślę, że będą. Ja za swoje płaciłam po ponad 40 zł drogo, ale warto.
Druga rzecz dzięki, której mogę tu z Wami częściej być to basen z pileczkami

Basen z piłeczkami ma szwagierka i świetna zabawa i dla malucha i dla starszaka. W lidlu właśnie często są zabawki takie drewniane, wystarczy poczekać na kolejny raz

A fakt często są zabawki drewniane i my je kupujemy. :slight_smile: ostatnio mąż kupił jakaś skrzyneczke jakby z tablicą magnetyczną i na krede chyba, ale leży na szafie i czeka poki co

Basen z plikami super. My nie mamy z racji małego mieszkania ale kuzynka ma w domu i mój młody lubi do niego wskakiwać i siedzi że swoim kuzynem i się bawią.
A w Lidlu drewniane zabawki są dosyć często więc M. Jacek poluj na nie.

Będę polować :slight_smile: ten kręciołek przykuł moją uwagę, synek pewnie też by się pobawił. Jak będziecie coś wiedzieć o drewnianych zabawkach w Lidlu to liczę na Waszą pomoc :slight_smile:

Kasiu, no właśnie my w domu też nie mamy, bo córa i tak ma sporo tych zabawek, jakby jeszcze basen był to nie wiem. A poza tym raz w tygodniu w żłobku mają wyjście do figloraju, który jest obok, więc ma tam te swoje ulubione piłeczki pod dostatkiem :slight_smile:

U nas klocki najzwyklejsze kolorowe z których synek buduje wszystko :slight_smile: a najlepiej wysokie wieże które później uwielbia przewracać :wink: czasem zajmuje się nimi nawet godzinę , na drugiej pozycji jest szkolny autobus z firmy Fischer Price jest bardzo stabilny nie ma ostrych krawędzi i dźwięki są przyjemne i nie za głośne .
Puzzle firmy trefla z serii pierwsze puzzle duże kolorowe bardzo zachęcające u nas z postaciami Peepy :slight_smile:
Oraz tablica kredowa pochłania bardzo naszego brzdąc;-) a reszta zabawek to różnie bywa :wink: teraz zastanawiam się nad kupnem robocika edukacyjnego firmy Fischer Price , może któraś z waszych maluchów ma takiego ??? Proszę o opinie :slight_smile: