Książeczki dla dzieci

Czytam z mamą czytam z tatą i czytamy razem to książki które są zawsze w mojej pamięci. Dla maluchów które uczą się opowiadać co jest przedstawione na obrazku. Świnka Nela lub Krówka Łatka to książki w których każde zdanie zakończone jest obrazkiem i dziecko może czytać razem z dorosłym. Dla najmłodszych niezastąpione są manipulacyjne książki kontrastowe z lusterkiem i szeleszczącymi fakturami materiału. 

Jako pierwsze ksiazeczki dzieciom najlepiej sprawdzają się ksiazeczki sensoryczne szeleszczące.  Najlepiej kiedyś jeszcze jest coś do niej dołączone;)

My właśnie mamy taką książeczkę sensoryczne z Canpol babies. Nowa kolekcja BabiesBoo jest cudowna. Polecam!

Dzisiaj udało nam się kupić w Biedronce książeczkę obracankę Emocje od wydawnictwa Wilga. Bardzo fajna, uczy rozpoznawać emocje, a do tego obracanka jeszcze bardziej zainteresuje dziecko :) 

Tez lubie te ksiazeczki w biedronce sa w przystepnej cenie i mam wrazenie ze takie przemyslane ;)

Ostatnio kupilam vorce ksiazke o treflikach i tez mala zadowolona chetnie przeglada kartki ;)

Oo nie widziałam takich. Ostatnio kupiłam ksiazeczki ruchome i fajna promocja była bo 70% zniżki na drugą książeczkę;)

Mamy te ruchome akademia malucha cZy jakos tak , syn lubi strasznie kocie kocie oraz maluchowi bardzo podobają się książeczki szeleszczące i sensoryczne 

Ann mam kilka książek o emocjach ,ale ta mnie zainteresowała ;) Będę musiała się rozejrzeć z a taką obracanką:) 

Nie słyszałam o takiej obracanie super ze piszesz będę musiała się rozejrzeć za taką:)

Ja też nie widziałam takich obracanek, ale faktycznie zobaczyłam na internecie i fajnie one wyglądają:p

my dostaliśmy kiedyś jedna taka ksiazeczkę ale mała za bardzo chciała kręcić i niestety oberwała element ruchomy;) wiec u nas to tak srędnio na chwile obecną;)

No dla.takich maluchów właśnie się nie sprawdzi raczej bo dzieci lubią urywać takie wystające elementy 

Synek uwielbia sensoryczne, z jakimiś wypustkami lub futerkami i dźwiękowe z serii odkrywam dźwięki wyd. AWM :)

Super są sensoryczne ja będę też kupować dla synka :) jakieś ruchome elementy też ale trzeba uważać żeby nie były bardzo małe te elementy 

Ja mam polecjajke dla starszych troszkę . Tak może od 1,5 roku. Seria na ulicy czeresniowej . No mega to jest. Tam niea tekstu . Są obrazki tylko ale tam się tyle dzieje że szok ! Świetne są . Dużo do opowiadania 

O czeresniowej slyszalam ;) duzo osob ja poleca ;) 

To ja nie słyszałam i muszę poszukać :) Ogólnie uwielbiam z córkami książki :) Dzień bez książki to dzień stracony :D Czytamy od początku codziennie :) Nawet już babcie wiedzą, że zamiast słodyczy mile widziana książeczka :) 

Ja słyszałam ale nie widziałam w sklepach 

Ja też słyszałam ale też nigdzie nie widziałam można to gdzieś dostać stacjonarnie i zobaczyć?

To takie ksiazeczki jak przykładowa na zdjęciu?