Książeczki dla dzieci

u nas też córka od małego lubiła książki, a teraz zawsze wieczór przed snem czytamy bajki 

U nas też przed snem musi być książka :) chociaż krótka ale musi 

Ja czytam chłopcom ale posłuchają chwilę i idą bawić się..  Za to w przedszkolu kiedy pani czyta to syn siedzi grzecznie i słucha;) 

W łóżku słuchają ale I też  zadają dużo pytań do opowieści. Czasami krotka książka a mówimy o niej jeszcze kilkanaście minut. Dzieci lubią porównywać historie z książki z ich przeżyciami 

Ja to jestem w szoku jak moja córka od 9 msc bardzo lubi czytać książki. Teraz ma niecałe 11 msc a już umie przynieść konkretną książeczkę ze stosu książek. Bardzo lubi czytać

To fajnie, gdy dziecko interesuje się książka;) ja często zabieram im też do samochodu, by się nie nudziło. Lepsze to niż komórka 

U mnie również szybko było widać zainteresowanie książkami u dzieci :) Zawsze praktycznie od początku czytałam. Zawsze bardzo chętnie słuchały i nadal słuchają :) Taki wieczorny rytuał :)

Ja mam nadzieje ze ten czas sie zmieni i mala bedzie chetnie zagladac do ksoazek obecnie jest roznie, ale noc na sile,) na spokojnie i do przodu nie chce jej zrazic;/ 

U mnie dzieci uwielbiają czytać a w zasadzie słuchać jak czytamy z mężem im bajki. Syn długo nie wytrzyma podczas czytania jeśli jest dużo tekstu, ale do końca wytrwa. Córka by mogła siedzieć godzinami i słuchać bajek 

Córka coraz bardziej zaczyna się wsłuchiwać i zapamiętuje. Teraz trzy noce czytaliśmy taka dłuższą opowieść i ona wszystko, z poprzedniego razu pamiętała;) 

Mój niechce bym mu czytała :(

U nas zawsze mówię, że krotka książkę maja z półki wziasc. Zawsze biora te najgrubsze ;D

U mnie chętnie słuchają :) Uwielbiają książki :) A gdy wybierają te najgrubsze to czytam im część , a kolejna na drugi dzień :) 

Oglądać oglądają , ale absolutnie niechce bym czytała 🤦‍♀️🤷‍♀️

Hehe to tak bylo ze starsza corka zawsze mogla wybrać 2 ksiazki to wybierala takie aby zbyt szybko jie skonczyc czytac;)

Mlodsza wczoraj wziela ksiazke i czytala ;) ksoazka do gory nogami  ale czytala ;)

Mamusia chłopców spróbuj zachęcać ich do aktywnego słuchania i brania udziału w tym. Czyli czytasz kawałek zadajesz pytania co gdzie jest . Zmieniaj tonacje głosu to z pewnością ich zainteresuje . Do tego czytaj krótkie książeczki stopniowo zwiększając ilość tekstu. Wystarczy parę zdań tyle ile wytrzymają ,a z czasem polubią słuchać czytania bajek 

A to ja też często pytałam co było w książce :) I rozmawiałyśmy o tym co czytałam :)

Dzięki za radę ! Może faktycznie ich to przekona :)

Ja nie muszę pytać bo mój Janek ma zawsze mnóstwo pytań:D więcej gadamy o historii niż Czytamy czasami 

Mój synek ma 2 latka i uwielbia Pucia , książeczki gdzie pokazuje się rzeczy, owoce , przedmioty , autka