Krzesełka do karmienia

My kupiliśmy krzesełko w Holandii za naprawdę niewielka cenę bo 40 złotych z tym ze używane, ale nie zniszczone. Jest one metalowe z plastikowym stolikiem. Cale siedzisko jest z materiału, który się odpina, jednak w środku są drewnie e elementy, których nie można wyjąć, wiec w grę wchodzi tylko pranie ręczne.Przydatnym elementem jest taki ala pojemnik na zabawki, ktore można włożyć. Siostra ma krzesełko drewniane które jej służyło przez lata, bo pozniej mala przy nim malowała. Jeżeli juz mamy przeznaczyć wieksza część pieniędzy na zakup to warto zainwestować w takie które bedzie praktyczne. Nam się udało kupić tanio i się bardzo cieszymy, bo naprawdę ułatwia ono prace.

B. Kruszko akurat jeśli chodzi o tego typu rzeczy to wolę kupować na miejscu a wysyłkowa sprzedaż wchodzi w grę dopiero jak będę już zdesperowana… jakoś nie lubię kupować mebli przez allegro. Potem w razie gwarancji odesłanie tego i przesyłki kosztują więcej niż to warte (miałam tak z częścią do laptopa. kupiłam ją za 12 zł na allegro bo chciałam zaszczędzić a sklep wysłałą nie tą i musiałam odsyłać na mój koszt. kosztowało mnie to 60 zł. jakbym dołożyła do tych 120 te 60 to już bym prawie kupiła nowa w sklepie. ). Na allegro jest wielki wybór ale też nie do końca jes to co mnie interesuje bo np te co podałaś nie mają pasów. a to z pasami z kolei ma za dużo kropeczek, nie podoba mi się. ale już udało mi się zakupić za łączną cenę 70 zł dwa krzesełka, jedno do rodziców drugie do mnie. są na zdjęciach.

Jak dla mnie najlepsze te dwa w jednym. Najpierw do karmienia a późnej do zabaw przy stoliczku. Ja będę kupować krzesełko do karmienia primus. Może troche drogie ale słyszałam opinie ze warto w końcu nie kupume tego na rok tylko na więcej lat

ja tez chcialam te ze stolikiem ale brak pasów mnie zniechęcił. synek już potrzebuje krzesełka a jeszcze się gibie na prawo i lewo oraz do przodu sięga po zabawki jak mu spadną na podłogę i bałabym się, że wypadnie. chociaż może ten blacik by go trzymał. trzeba by to przetestować i sprawdzić :slight_smile:

my mamy 2 w 1 ale przyznam że używamy go tylko do karmienia bo krzesełko z stoliczkiem mamy oddzielnie

My kupiliśmy plastikowe bez stolika z pasami bezpieczeństwa i kółkami łatwo je przemieścić po złożeniu zajmuje mało miejsca jesteśmy zadowoleni kupiliśmy fisher price i szczerze polecam

My mamy krzesełko plastikowe z 3 pozomowym oparciem , można je także rozłożyć na stoliczek i krzesło gdy dziecko urośnie . Jestem z niego bardzo zadowolona a córeczka uwielbia w nim siedzieć :smiley:

witam:)

mam takie pytanie czy któraś z mam używała bądź używa krzesełka do karmienia firmy baby mix model jmd008? pytam gdyż mnie zawieruszyła się instrukcja montażu i byłabym bardzo wdzięczna za przesłanie mi takiej instr na maile:
madlein1980@interia.pl
dziękuję i pozdrawiam wszystkie mamy:)

My kupiliśmy krzesełko coneco SAFARI, 3 poziomy siedzenia, fajny blat, 5 punktowe pasy bezpieczeństwa, i schowek pod krzesełkiem na zabawki. Jestesmy zadowoleni, ale bardzo jeszcze nie korzystaliśmy jeszcze chwilke poczeka.

Tak sobie myślę po dłuższym użytkowaniu ze swojego plastikowo metalowego krzesełka, że gdybym teraz miała wybierać to kupiłabym krzesełko drewniane, wydaje mi się bardziej praktyczne… Siostra ma i córka bardzo długo z niego korzystała, a nasze już niedługo trzeba będzie wynieść chyba na strych…

Lipka, jak masz miejsce to drewniane jest ok, ale czy dziecko dłużej korzysta to już od konkretnego dziecka zależy. Moja znajoma ma takie i jej córka jak miała półtora roku przestała z niego korzystać. Teraz planuje je sobie pożyczyć, żeby (podobnie jak kojec) mieć u rodziców.

zakupiłam graco i jestem zadowolona. ma foliową tapicerkę wiec łatwo się czyści bo nie trzeba prać tylko wytrę ręczniczkiem i juz :slight_smile: do tego wyjmowany blat - super sprawa. i szybko się składa. i ma tez dwie zabaweczki przyczepiane do blatu co czesto sie przydaje :smiley:

U nas krzesełko świetnie się sprawuje . I Jaś zadowolony.

Oto synek w takowym krzesełku:)

Dziewczyny mraczek80 i gonia_03 a jak jest u was z regulacją blatu, nie macie żadnych problemów? Bo ja mam podobne krzesełko do waszych jednak 3-stopniowa regulacja tacki to mit, bo owszem jest jednak strasznie ciężko ją zmienić, a o swobodnym ściągnięciu blatu już nie wspomnę.

Sylwia ja mam podobne krzesełko do dziewczyn, z Caretero i ze sciaganiem blatu i regulacja nie ma najmniejszych problemow. Wszystko gladko i sprawnie. Moze to zalezy od firmy produkujacej krzeselka? Na allegro jest tych krzeselek pelno, za psie pieniadze i z firm nikomu blizej nie znanych. A ty od jakiego producenta masz krzeselko?

Sylwia te krzesełka mają od spodu takie 2jakby uchwyty które trzeba jednocześnie odciągnąć aby można było regulować tacę bynajmniej tak jest u nas a również mamy podobne krzesełko;-)

SylwiaS: Co toś musi być nie tak z Twoim krzesełkiem, bo mój się normalnie reguluje i blat się też łatwo zmienia.

moje co prawda nie jest firmy careteo ale jest identyczne jak Wasze dziewczyny. Znalazłam nawet zdjęcie na allegro gdzie widać blat od spodu i jest tak samo jak u mnie, więc nie wiem czemu u mnie tak ciężko się reguluje. Może jakaś seria felerna mi się trafiła.

no to pewnie tez kwestia producenta, albo musi się troszkę rozruszać, żeby lżej chodziło .