Dziewczyny ja was podziwiam za wytrwałość, gdybym miała dłuższy czas być mamą kpi to chyba bym przeszła na mm
Ja mam teraz poranione brodawki i zaciskam zęby kiedy karmie bo ból straszny.. mam nadzieję, że linomag szybko pomoże.
Justys mi pomogła z ziaji lanolina. Ann zgadzam się z Tobą, miałam dokładnie tak samo… a jak jeszcze wyszłam na dwor to musiałam wracać na czas bo mnie aż piersi bolały 😵
Ja Sobie nie wyobrażam tak ciągle mleko ściągać. Dla mnie męczące jest jak już dwa razy odciagam mleko w ciągu dnia. Cieszę sie jak córka ładnie je i nie muszę kombinować z ściąganiem. Choć raz dziennie lub dwa jeszcze jakoś da radę ale tak kilka razy to jakiś dramatem a w nocy to już w ogóle ciężko.
Ja stosuje linomag i ogólnie działa szybko. Nie wiem czy to normalne ale ja z dnia na dzień mam popękane brodawki, a karmić muszę. Na szczęście kiedy posmaruje to dosc szybko przynosi ulgę.
ja poronione brodawki miałam tylko na początku ze tak powiem jak usiałam przywyknąć do kp. a teraz to spoko. ja za bardzo nie mam czego odciagać bo wystarcza od karmienia do karmienia.
Ja też polecam lanoline z ziaji, akurat lanolina tej marki jest naprawdę w porządku. I całkiem ładnie goiły się te brodawki, u mnie inna sprawa, że co się wygoily to sie robiły nowe ranki i ten okres bolących brodawek trwał około 3 tygodnie.
Niektórzy polecają też malantan albo bephanten
Ja miałam na początku i po3miesiacach znowu popekane brodawki mimo, że cały czas kp.
Ja używałam malantan i swoje mleko. Troche sciagalam i smarowalam. Ja tylko na samym początku miałem trochę popękane. Potem już nie.
Ja używałam zielonego linomagu na poranione brodawki.. ale bardzo krótko karmiłam piersią wiec duzego doswiadczneia Nie mam w tym zakresie
U mnie były na początku tylko poranione i bolały bardzo, linomag nam pomógł, później juz nie miałam takiego problemu.
Smarowałam maścią jednak przed każdym karmieniem zmywalam maść i jeszcze przemywałam brodawki naparem z nagietka lekarskiego tak poradziła mi położna
Ja też smarowałam brodawki i zmywalna tą maść przed karmieniem. Jednak nie chciałam żeby dziecko maść ssało jak piła mleczko
A jakimi maściami smaruje się, że zmywanie?
Lanoliny nie trzeba zmywać, jest maturalna dla dzieciaczka :)
Ja linomag nie zmywałam bo nie trzeba a łagodziło ból. Tylko, że smarowałam małą ilością przed karmieniem po czym zmywałam i nakładałam ponownie przed kolejnym karmieniem.
Ja miałam próbki maści i w sumie to wystarczyło bo dość szybko przestałam smarować. Chyba to było coś z mustelli
Dobrze , że pomogły;)
a ja takie fioletowe próbeczki miałam i z tego też woreczki na pokarm 2 też próbki
sprawdziły się czy nie bardzo >?
Ja to też się zastanawiam czy to maść pomogła czy piersi się same przyzwyczaiły do tego że ktoś z nich ciągnie