#kpi Karmienie piersią inaczej

Dziewczyny ja was podziwiam za wytrwałość, gdybym miała dłuższy czas być mamą kpi to chyba bym przeszła na mm

Ja mam teraz poranione brodawki i zaciskam zęby kiedy karmie bo ból straszny.. mam nadzieję, że linomag szybko pomoże.

Justys mi pomogła z ziaji lanolina. Ann zgadzam się z Tobą, miałam dokładnie tak samo… a jak jeszcze wyszłam na dwor to musiałam wracać na czas bo mnie aż piersi bolały 😵‍

Ja Sobie nie wyobrażam tak ciągle mleko ściągać. Dla mnie męczące jest jak już dwa razy odciagam mleko w ciągu dnia. Cieszę sie jak córka ładnie je i nie muszę kombinować z ściąganiem. Choć raz dziennie lub dwa jeszcze jakoś da radę ale tak kilka razy to jakiś dramatem a w nocy to już w ogóle ciężko. 

Ja stosuje linomag i ogólnie działa szybko. Nie wiem czy to normalne ale ja z dnia na dzień mam popękane brodawki, a karmić muszę.  Na szczęście kiedy posmaruje to dosc szybko przynosi ulgę.

ja poronione brodawki miałam tylko na początku ze tak powiem jak usiałam przywyknąć do kp. a teraz to spoko. ja za bardzo nie mam czego odciagać bo wystarcza od karmienia do karmienia. 

Ja też polecam lanoline z ziaji, akurat lanolina tej marki jest naprawdę w porządku. I całkiem ładnie goiły się te brodawki, u mnie inna sprawa, że co się wygoily to sie robiły nowe ranki i ten okres bolących brodawek trwał około 3 tygodnie.

Niektórzy polecają też malantan albo bephanten

Ja miałam na początku i po3miesiacach znowu popekane brodawki mimo, że cały czas kp.

Ja używałam malantan i swoje mleko. Troche sciagalam i smarowalam.  Ja tylko na samym początku miałem trochę popękane. Potem już nie.

Ja używałam zielonego linomagu na poranione brodawki.. ale bardzo krótko karmiłam piersią wiec duzego doswiadczneia Nie mam w tym zakresie 

U mnie były na początku tylko poranione i bolały bardzo, linomag nam pomógł, później juz nie miałam takiego problemu. 

Smarowałam maścią jednak przed każdym karmieniem zmywalam maść i jeszcze przemywałam brodawki naparem z nagietka lekarskiego tak poradziła mi położna 

Ja też smarowałam brodawki i zmywalna tą maść przed karmieniem. Jednak nie chciałam żeby dziecko maść ssało jak piła mleczko

A jakimi maściami smaruje się, że zmywanie? 

Lanoliny nie trzeba zmywać, jest maturalna dla dzieciaczka :)

Ja linomag nie zmywałam bo nie trzeba a łagodziło ból.  Tylko, że smarowałam małą ilością przed karmieniem po czym zmywałam i nakładałam ponownie przed kolejnym karmieniem.

Ja miałam próbki maści i w sumie to wystarczyło bo dość szybko przestałam smarować. Chyba to było coś z mustelli

Dobrze , że pomogły;)

a ja takie fioletowe próbeczki miałam i z tego też woreczki na pokarm 2 też próbki 

sprawdziły się czy nie bardzo >?

Ja to też się zastanawiam czy to maść pomogła czy piersi się same przyzwyczaiły do tego że ktoś z nich ciągnie