Kosmetyki dla noworodka - problem - sucha skóra

jasne - brudne dzieci mydełkiem lub płynem :wink: Na szczęście niemowlaki aż tak się nie brudzą - dla codziennego odświeżenia wystarczy woda. i zero problemów ze skórą.
Ze starszą wypraktykowałam to, bo żadne kosmetyki nie pomagały.

Ja z JJ też zaczynałam od Emolium. Przy problemach można też kapać w wodzie z 1 łyżką maki ziemniaczanej. Do smarowania najpierw Emolium, teraz Oillan.

Ja uzywalam oilatum ,emolium i atoperalu, tego ostatniego nie polecam,malo pomaga wedlug mnie na sucha skore.

Mi położna na wizycie domowej poleciła zeby żadnych oliwek czy balsamow nie stosować a zamiast tego po kąpieli nacierać dziecko parafiną płynną. Daje lepsze efekty niż niejeden balsam czy oliwka a kosztuje max 4zl w aptece. Ale polecić jeszcze mogę balsam dla niemowlat z firmy la roche posąg ale są one bardzo drogie ale za to wydajne. Ja miałam próbkę tego balsamu i jedna próbka wystarczyła mi na 5 razy na wysmarowanie całego ciałka. Ale nie wiem zy można go stosować u takiego maluszka dwutygodniowego.

Sucha skora juz za nami a cala sie luszyla i zmieniala. Zadzialalo emolium kapiele i balsamowanie ciala i dwa tyg i problem z glowy. Polecam kolego.

przetestowałam ostatnio krochmal Ninio Biolife.Bardzo fajnie sprawdza się na suchą skórę,bardzo dobrze nawilża skórę,nadaje jej taką gładkość i miękkość.on działa nie tylko na suchość ale też na potówki i inne podraznienia skóry

Dariolka, a gdzie kupujesz taki krochmal? jaka cena?
Nie słyszałam nigdy o czymś takim i jestem bardzo ciekawa.
My nadal stosujemy albo Emolium albo Oilatum :wink:

My od niedawna stosujemy płyn do kąpieli z Nivea i przyznam,że świetnie się sprawdza :slight_smile:

Kasik cena krochmalu to 5 sztuk ok 12 zł i 10 sztuk ok 20 zł.
Dla niektórych może się to nie kalkulować z przygotowanym w domu krochmalem.

Ja używałam dosyć długo emulsję do kąpieli Oillatum i byłam bardzo zadowolona. Dodatkowo bardziej wymagające miejsca smarowałam oliwką Johnson’s Baby.

Bardzo wydajne cena dostosowana oillan polecam sama również używam balsamu i skóra jest jedwabista.Bez barwników niepotrzebnych zapachów produkt jestem zadowolona na 10000000%.

1

Ja jakos po tym krochmalu nie widzialam zadnych efektow, wiec dalam sobie spokoj:)

Animi ja widziałam i to duży!Skóra była jakby naoliwkowana ale nie była tłusta

Dziewczyny, ja właśnie nigdy takiego krochmalu nie stosowałam, tylko emolienty. A widze że krochmal o wiele tańszy jest i piszecie że są efekty. Spróbuje więc,dzięki Dziewczyny za informację! :-*

My nie stosowaliśmy krochmalu, bo synek nie ma suchej skóry. Choć ostatnio pojawiły się u nas inne problemy skórne i może takie kosmetyki by nam pomogły.

My nie stosujemy takiego krochmalu,bo nie ma takiej potrzeby i mam nadzieję,że nie będziemy musieli go używać :slight_smile:

Ja też nie używałam krochmalu. Synek na początku miał suchą skórę, ale tylko w tych zagięciach przy nóżkach i rączkach i smarowałam dwa razy dziennie tam kremem Bambino. szybko zażegnaliśmy problem. A tak to po kąpieli stosuje oliwkę i mały ma super skórę. Nie wszyscy są zwolennikami oliwek, ale mi pasuje.

My oliwki nie stosujemy ponieważ młody miał po niej wysypkę. I aktualnie od czasu do czasu nawilżamy skórę balsamem dla dzieci.

Miałam ten sam problem myłam małą mydełkiem dla dzieci i potem masowałam oliwką, ale stwierdziłam, że szkoda energii bo i tak efekt nie był zadowalający i teraz używam oilatium do kąpieli, wlewa się nakrętkę i nie trzeba już żadnych innych kosmetyków używać, najlepiej kupić od razu duże opakowanie najlepiej na allegro bo w aptece jest ponad 20 zł droższe polecam i są tez inne produkty dla dzieci w atrakcyjnych cenach http://flaming24.com/

Ja zatrzymałam się na mydełku Dzidzius, bo na razie tylko ono nie uczula małego. Wiem, ze takie wlanie nakrętki oilatium do kąpieli jest zdecydowanie wygodniejsze, ale jeszcze trochę chce go potrzymać na tym mydełku. Płyn do kąpieli i wygodniejszym rozwiązanie. Nie jest to fajny widok jak mały cały był w czerwone plamki, a już tak nam się zdarzyło.