Oliwka to chyba jedynie na ciemieniuche moze sie przydać, lepiej schodzi. My na łuszczącą skórę uzywalismy różowego alantanu. Szybko sie wchlanial i po kilku razach skóra była piekna i gladka
Oliwka to tylko na ciemieniuchę. Do niczego innego jej nie użyłam.
Marta ja masowałam Synka z użyciem balsamu baby dream. Nie używałam do masażu oliwki.
Ja również oliwkę używałam i uzywam do ciemieniuchy tylko. Raz że nie jest dobre jej używanie a dwa moje obie córki strasznie się pocily/pocą przy piciu i teraz do tego jakbym je jeszcze miała natluszczac to o mój ty ;))
Do masazyku polecam balsam - bynajmniej ja wolałam go używać bo lepiej niż oliwką. Ale wiadomo że każda mama robi pod swoją rękę
Kosmetyki Babydream polecała nam nawet położna prowadząca szkołę rodzenia. Oczywiście nie chodziło tu o żadną reklamę, ale mając doświadczenie spotykała się z różnymi kosmetykami dla dzieci, a te mając stosunkowo niską cenę mają fajny i przyjemny skład, bez zbędnych dodatków.
Teraz odchodzi się od natłuszczania. Mi po urodzeniu córci powiedziano, żeby jej nie smarować, nie nawilżać, skórka która schodzi musi sama zejść bez natluszczania
Mama mi tez nie kazała natłuszczać i powiedziala żeby nie kupować nic Johnsona wlasnie
Babydream są tylko w Rossmannie, prawda?
Emmkao tak, tylko w rosmanie. Przynajmniej ja ich nigdzie więcej nie widzialam
Babydream to marka własna Rossmanna i można je kupić tylko tam.
Dziewczyny a jak pachną te kosmetyki z babydream? Nie jestem pewna czy je kiedyś używałam i nie pamiętam więc zapachu.
Właśnie tak mi się wydawało, że to ich marka własna.
Przeciw ciemieniusze używam ziajke specjalnie do tego przeznaczona, jest boska i naprawdę skuteczna, nawet jak są jakies poczatki ciemieniuchy to po jednym myciu, bez natłuszczania innymi preparatami, widać poprawę.
Chusteczki mokre polecam bardzo od hippa, są boskie!!! Pięknie pachną (nie taką typową pieluchą jak pampers, tylko bardziej jak jakiś właśnie preparat do mycia dla dzieci).
Do mycia używałam juz emolium, Oilatum (bardzo ładnie pachnie) i ciało plus baby (bardzo nie polecam, brzydki zapach i konieczne kremowanie po myciu)
Po myciu w Oilatum malutka nie potrzebuje kremowania, ale kiedy używałyśmy innych płynów to używałam Dove.
Do pupki polecam linomag i dove.
Gabi bardzo delikatnie według mnie. Jak dla mnie zapach jest ledwo wyczuwalny i przyjemny. Używałam dla siebie szamponu, balsamu i kiedyś żelu do mycia i zapach mi bardzo pasował bo nie lubię mocnych zapachów.
Ewa dziękuję za odpowiedź więc też zakupie sobie te kosmetyki jak na razie to kupiłam sobie zapas chusteczek babydream bo w rosmannie były po 3.99 (a jest ich 80 szt w paczce więc się opłaca) Marta kiedyś o tej promocji pisała i tak udało mi się skorzystać
Gabo dokładnie tak jak napisała Ewa kosmetyki z Babydream są bardzo delikatne. Zapach ledwo wyczuwalny.
Dla mnie np. w tych produktach babydream ważny jest dobry skład, odkąd kompletuje wyprawkę kosmetyczną to najpierw sprawdzam czy wszystko jest ok i dopiero kupuję.
O Gabi cieszę się ze zdążyłaś na promocje a zapach faktycznie ledwo wyczuwalny
żel do kąpieli tez delikatnie pachnie ładnie:)
Z Babydream ten niebieski krem na zimę dla dzieci, jest świetny dla nas mam do rąk, właśnie na okres jesień/ zima. Warto wypróbować
Polecam też z serii babydream pieluszki do wody. Próbowaliśmy dla porównania Huggies ale nie warto przeplacac. Te rossmanowskie są lepsze i tańsze.
A macie sprawdzone kremy z filtrem dla dzieci??? Dotychczas uzywalam Emotopic 50+ ale wlasnie sie kończy, i musze cos zakupic ??
E.Kosnik bo babydream ma na prawdę świetny skład.
Ula krem spróbujemy w tym roku na pewno.