Kosmetyki dla maluszka

Marta a gdzie kupujesz te chusteczki?

Gabi w Rossmanie :slight_smile: teraz są w fajnej promocji 4 paczki za 14 zł :slight_smile: lubię je bo są fajnie mokre i Antosia nie uczulają łagodzą podrażnienia a jak użyje pampersa to problem odrazu pupka czerwona. A z rabatem rossne jeszcze ciutke taniej zawsze :slight_smile:

O to fajna promocja muszę więc udać się do rossmana . Oby jeszcze ta promocja była

Wczoraj byłam to jeszcze była. Tam są rożne rodzaje ja kupuje różowe sensitiv :slight_smile:

Ja chusteczki mam z Hipp, większość kosmetyków z Nivea. Są też jakieś pojedyncze produkty innych marek, bo coś dostałam albo ktoś polecił mi konkretny produkt :wink:
Myślałam o zakupie produktów Dove, niestety po analizie składu nie byłam do końca zadowolona i postanowiłam postawić właśnie na Nivea. Tym bardziej, że kiedy dostałam próbki od mojego ginekologa a także położnej były właśnie tej firmy.

W pierwszym miesiącu emolienty czyli Emolium. Emotopic i Oillatum ja wybrałam Emolium, brałam też pod uwagę Oillatum ale był droższy, potem zmieniłam na kosmetyki Babydream moim zdaniem one i Hipp mają najlepszy skład ale Hipp są droższe, po jakimś czasie zainteresowałam się kosmetykami Mustela też są fajne al niestety drogie, warto przeczytać skład, najgorszy mają johnon’s, nivea, skarb matki, teraz na rynek również weszły kosmetyki Baby Dove i moim zdaniem też warto nimi się zainteresować Ważne jest że jak już wybierze się markę to żeby używać kosmetyków z tej linii ponieważ gdy używa się kilku kosmetyków różnych firm i wystąpi uczulenie to nie wiadomo który kosmetyk uczulił. Odradzam oliwkę nie nawilża skóry i niepotrzebnie ją zapycha a jeśli już ktoś używa to należy wybrać taką która nie ma przezroczystego opakowania.

Również słyszałam opinie że kosmetyki Johnson and Johnson są bardzo złej jakości i wszyscy odradzają ich stosowania

Johnson ma kiepski skład. Teraz jedzie na dawnej opinii. Jest wiele lepszych kosmetyków. My używamy cetaphil i mustela

To prawda Johnson jest kiepski baby Dove tez ma taki sobie skład a szkoda bo spodobały mi się wizualnie i na blogu chwalili a tu trochę kloc. Ja stawiam na BabyDream póki co nie zawodzi :slight_smile:

A ja miałam się pokusić o dove:( to odpuszczę w takim razie. Szum zrobili z wejściem na rynek ale widzę, że kiszka

Ja dosładzam dla córeczki od mojej mamy całą kolekcję kosmetyków z Momme. Uważam, że są bardzo dobre. Mała ma delikatną skórę i nie zauważyłam żadnego uczulenia czy krosteczek.

Też mieliśmy epizod z Momme, nic małego nie uczuliło, niby ok, ale jakoś niczym mnie do siebie nie przekonały.

Mnie znowu spodobały sie kosmetyki z Ziaja , nawet miałam zestaw do AZS a że moje dzieci nie miały problemów ze skórą to dałam je bratowej (jej synek ma jakieś krosty , lekarze twierdzą że to nie AZS ) a tylko właśnie te kosmetyki się u jej sprawdziły , stwierdziła że skoro po tych kosmetykach synkowi lepiej to raczej lekarze się mylą i to jest AZS.

U mnie kończą się kosmetyki z Emolium i chyba przejdę na ten Babydream jak mówicie że ma najlepszy skład. Jutro akurat będę w mieście to zajrzę do Rosmana.

Ewcia Babydream jest tak przyzwoity cenowo do tego, że warto spróbować. Wiele moich koleżanek nawet dla siebie stosuje jako kremy do rąk.

Mama dokładnie szum zrobili i tyle. Ja dziś pierwszy raz wyłapałam Antosia w żelu BabyDream pachnie delikatnie nadaje się do ciałka i włosów jako żel albo można do wodyi dac kilka doz a zapłaciłam 12zl z groszami za 500ml minus rabat rossne jeszcze a i teraz wkładki Lovi maja w promocji 40szt z karta rossne jest za 21 zł z groszami a w gemini kupowałam za 18 także te 3 zł nie najgorzej :slight_smile:

Johnson maja fatalny skład to prawda i ja ich nigdy nie używam. Mam jeden płyn do kąpieli ale myje nim tylko wanienke. :slight_smile:
Na codzień używamy BabyDream skład maja fajny a i cena jest niska.
Kosmetyki z Dove wcale nie mają rewelacyjnego składu więc ja się nie skusi łam, żeby je spróbować.

Karolina nie powinno się używać od początku Emoilentów jeśli skóra dziecka tego nie wymaga. Po co przyzwyczajać dzieci do kosmetyków do skóry wrażliwej. Na emolienty powinno się przejść w momencie kiedy jest taka potrzeba.
Oliwki się nie powinno używać bo tak jak napisałaś nie nawilża skóry a nawet ja wysusza, tworzy na skórze dodatkowa warstwę nie przepuszczającą powietrza i zatyka pory. Z tego co ja wiem opakowanie nie ma znaczenia.
Kosmetyków powinno się używać jednej firmy właśnie dlatego że w razie wystąpienia jakiegokolwiek uczulenia wiemy po jakiej formie wyskoczyło a tak będziemy się zastanawiać czy to po żelu z BabyDream czy szamponów z Nivea.

My używamy kosmetyków z Hippa, są hipoalergiczne i mają bardzo dobry skład. Do kąpieli stosujemy żel firmy Fissan, ale nie wiem czy jest on dostępny w Polsce, nam go przywozi babcia z Włoch. Nie podrażnia skóry, nawilża i tworzy delikatne bąbelki, które teraz dla mojego szkraba sprawiają wiele radości :slight_smile:
Od samego początku emolientów nie polecam chyba że noworodek ma problemy ze skórą. Mi pediatra powiedział, że jeśli już będe chciała używać emolientów to lepiej kupić emulsję z Emolium albo Mediderm, ponoć Oliatum jeszcze bardziej podrażnia skórę noworodków i zamyka gruczoły skórne.

Babydream, super nawilzaja i nie uczulaja, chociaz to tez zalezy od dziecka. U nas nie sprawdzila sie zadna oliwka wiec do smarowania uzywamy zwyklego balsamu

No niestety oliwka się nie sprawdzi dobrze w roli nawilżacza. Ja używałam jak łuszczyla się skórka to brałam trochę na pieluszkę i przecierałem delikatnie i pomału pomału schodziło. Oczywiście nie tarłam tylko jedno pociągnięcie i starczy. Teraz używamy przy masażu naszego szkraba :slight_smile: